שאלה קטנה....

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

lb22

New member
שאלה קטנה....

אני מקווה שיהיה כאן מישהו שידע... אני טס לספרד עוד שבועיים וחצי (כן לפיינל פור) פעם ראשונה בחו"ל אחרי כמה שנים טובות (הגיע הזמן) , מישהו ממליץ על איזה בקבוקים טובים שאפשר להביא ממדריד משהו שאולי לא מגיע לארץ , או שבארץ עולה הרבה.... המומלצים שאני מחפש זה : וויסקים שונים שאולי לא הגיע לישראל אבסנט (זה ספרדי? או צרפתי אני לא זוכר) ובגלל שאני אוהב את זה מאוד אז חשבתי אולי סוף סוף להביא איזה בקבוק כזה... וכל אלכוהול איכותי אחר .. אשמח לקבל דעות עצות ומקומות אם אתם מכירים :)

obbb

New member
אבסינט זה צרפתי

נדלג על הסקרנות שלי לסיבה שאתה אוהב את זה... ואם אתה מדבר על "האבסינט המקורי", אם אינני טועה רק בצ'כיה ניתן למצוא את האבסינט עם האחוז THC (החומר הפעיל בלענה שיש גם במריחואנה) הגבוה... צודק (לא כ"כ בטוח)?

oh-da

New member
טועה :]

החומר עליו מדובר הוא תויון ולא THC ולא רק בצ'כיה...

obbb

New member
אוקיי, קיבלתי

הבנתי שהאבסינט המקורי כל כך "מוצלח" בגלל רמת THC גבוהה, לא? ומהו התויון?

tal1g

New member
טעות נפוצה שהופכת את המשקה

ליותר פופולרי. אלפא תויון זהוא כימיקל שנוצר מהלענה. נהגו להשתמש בחומר זה נגד חרקים ומורחים להימנע מעקיצות. בין היתר הוא משפיע על מערכת העצבים גורם לכשל ברחם,פירכוסים ועוד.ישנם מחקרים שכיום טוענם שהתויון לא זה שגרם להזיות לפי נסיונות מעבדה. בגלל שאחוז גבוה של תויון מתאדה בזיקוק נהגו לסחוט את הלענה ואת השמן מהעלים בעל הריכוז הגבוה הוסיפו לאחר מכן. הטענה היא שמלחי המתכת שהוסיפו למען הצבעוניות גרמו להזיות וטענה נוספת היא בגלל טקס או פולחן השתיה של מוצר בעל ריכוז כ"כ גבוה של אלכוהול לא בהכרח איכותי הוא שגרם להזיות. ללא קשר ישראלי אחרי צבא ששומע שיש משקה שקשור לגראס אז הוא שותה בלי לחשוב פעמיים.אני דרך אגב לא ניתקלתי במקום אחד בארץ שמקיים את הריתואל של האבסינת'. אמנם בצ'כיה ובהונגריה יצא לי לחוות סוג של קטע גותי עם כפיות מיוחדות. שיהיה לנו אחלה שבוע

obbb

New member
דווקא יותר קטע

של לפני צבא או תחילת צבא... אצלינו (סוף צבא) ה"קטע" כבר עבר ממזמן...

oh-da

New member
גם אני לא נתקלתי במקום שבאמת

מגיש אבסינת' כמו שצריך עם מי קרח וקובית סוכר

lb22

New member
למה אני אוהב את זה...

פשוט אוהב את הטעם. ניסיתי את כל הסוגים שנקראו לדרכי כל מיני צבעים (מוזרים יותר ומוזרים פחות) , גם את השיתוק "האימתני" ניסיתי (ואני לא אחזור על זה שוב) ופשוט הטעם הוא לא רע בכלל ואני אוהב ככה מידי פעם לשתות את זה בפאבים... חשבתי אולי בספרד יהיה איזה אבסנט מעניין ....

למעלה