שאלה קטנה...

yonisan1

New member
שאלה קטנה...

מה ההבדל בין אתר רגיל לבין בלוג? זה לא בעצם כמו שאני אוסיף עוד דף באתר שלי ואקרא לו בלוג?

תשובה

בלוג לטעמי זה מקום שבו אתה יכול לפרסם את דעתך האישית על דברים מסוימים, מקום שבו תוכל לדבר, להפיץ את המחשבות שלך, ואולי גם לנסות לשנות את העולם. בלוג יכול להיות גם בעצם מקפצה ובמה לדברים כמו הגיגים, יצירות או אסופות של דברים של אותו גולש. הוא אישי והוא אינדוודואלי. הבלוג עצמו הוא סוג של יצירה, כמו שיר, או אלבום, או אפילו ספר. אתר זה בעצם מקום שבו קבוצה של אנשים עובדים למען מטרה אחת, והיא בדרך כלל קידום אינטרסים משותפים, הערצת מושא הערצה משותף או התכנסות לתחביב משותף. אתר, בשונה מבלוג, אינו כולל דעה אחת אישית, אלא דעה רווחת, גלובאלית וכזו שמציגה את המחשבה של כל העוסקים והנפשות באותו אתר. אתר הוא לטעמי לא דבר של יצירה, אלא יותר כמו ייצור תעשייתי. לפחות ככה אני רואה את זה... וכן, אתה יכול להוסיף דף נוסף באתר שלך וזה יחשב כבלוג.

libi44

New member
חדשה בצ'כונה

מצטערת לא ממש יודעת - לומדת ת'נושא אם יהיו תשובות ברורות יותר אשמ
ח גם אני להתעדכן.

Bezalel P

New member
שאלה לא קטנה בכלל.

ההבדל היום הולך ומטשטש. אין פה לדעתי קו ברור, ויש דעות שונות בנושא. אני חושב שאתר "קלאסי" הוא בדרך כלל בעל תדירות עדכון נמוכה מאוד (פעם בכמה חודשים אם בכלל), אין בו מימד אישי של יוצר האתר, ואין מקום לקשר אינטראקטיבי בין כותב האתר לבין הגולשים שבו. האתר נועד להעניק אינפורמציה מסויימת או שירות מסוים לגולשים ותו לא. הגורמים שעומדים מאחורי יצירת התכנים באתר הם לפעמים אדם אחד, ולפעמים קבוצה. הם עשויים להתחלף במהלך קיומו של האתר באופן שקוף לגולשים, ובלי שינוי משמעותי באופי של האתר עצמו. בלוג הוא אתר בעל גוון אישי יותר. ברוב הבלוגים יש עמוד אחד של תוכן (בניגוד לאתר, שיכול להכין עמודים רבים) הכולל "פוסטים" שמוצגים בסדר כרונולוגי הפוך ולהם בדרך כלל אפשרות לקוראים להגיב ולנהל דיון סביב הפוסט. כותב הבלוג הוא אדם מזוהה (בשם או בכינוי) והוא חתום על הפוסטים שלו. רוב הבלוגים נכתבים ע"י אדם אחד, ובמידה וזהותו משתנה הקוראים יהיו מודעים לכך ולפעמים אף מעורבים ממש. לא מן הנמנע שבלוג יהווה עמוד אחד מתוך אתר גדול יותר, או שבלוג יתפתח לכדי יצירת אתר שלם.

למעלה