שאלה קטנה...

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
שאלה קטנה...

לא רציתי לכתוב את זה בכותרת אבל זה לגבי הסוף של "השמינייה". ביום שבת יצא לי לראות כמה פרקים של השמינייה (מהעונה הראשונה) ובאמת היה נוסטלגי ומרגש... כמובן שמאוד נהינתי גם מהצפייה עצמה והתפעמתי מחדש מכמה הסדרה הזאת הטובה. תוך כדי הצפייה, והאמת, גם בשבוע האחרון, חשבתי קצת על הדיון שהיה כאן על הסוף של "השמינייה", והייתי שמח לשאול את אלו שמתנגדים לסוף משהו (כמו דקל, מאיה וכו'...): אם חושבים על זה, הסוף הוא לא כזה נורא, אחרי הכל מדובר במשהו טוב, הרי בתכלס, הסדרה הזאת עסקה בין השאר בין איך שרודפים אחרי אותם ילדים ואיך הם לא בטוחים בשום מקום. אם נמשיך אחרי הסוף, נראה בעצם אנשים רגילים שחיים חיים נורמלים; לא עסוקים כל הזמן בלהסתתר ולברוח שמא ישיגו אותם. גם האנשים שחיו מסביבים (אבנר, דדי, דגנית..) גם הם חיו חיים מטורפים שלא איפשרו להם לנוח ולהיות שקטים. ככה שמה שבעצם קרה בסוף, זה שהם חזרו לחיות חיים נורמלים ורגילים ללא כל מיני רדיפות ודברים כאלו. לנו כצופים היה קשה להתרגל לזה כי מאוד אהבנו את הסדרה, אבל נראה לי שמנקודת מבטן של הדמויות - זה היה סה"כ לטובתם. אותם שמונה-תשעה ילדים חיו אחרי זה חיים נורמלים ויכלו להנות כמו שצריך. אחת הסצנות שהכי מסמלות את זה זו הסצנה שבה אלינור אומרת להם שלא יעבדו עליהם שהם סוכנים כי הם בסה"כ ילדים בני 17 (אני לא זוכר את הציטוט המדויק ולכן אני לא מצטט). זה רק מסביר את העתיד המר של אותה חבורה - לא משנה לאן הם ילכו או מה הם יעשו - כל עוד יש להם את גלי הלמדא - ירדפו אחריהם וינסו להשיג אותם בדרכים הכי נבזיות (כמו המועצה למשל...). כך שעם כל העצב שהסדרה נגמרה, אני לא בטוח שאפשר לומר שהסוף הוא עצוב, כי זה מה שהם גם רצו - לחיות חיים נורמלים. אשמח לשמוע את דעתכם!

לדעתי אם היו לוקחים להם את הלמדא ו...

לא לוקחים להם את הזיכרון אז זה היה יכול להיות סוף הרבה הרבה יותר טוב. ולמה, כי אז באמת שהם היו יכולים להיות ביחד ולהמשיך לחיות חיים נורמלים ומאושרים. חוץ מזה שזה לא הגיוני ששנתיים נעלמו מהחיים שלהם (ואפילו יותר 3 שנים הייתי אומרת) והם לא יזכרו את זה, כאילו מה לאיזה כיתה הם ילכו, לכיתה ט'? זה קצת היה סוף הזוי מהבחינה הזאת ורק בגלל עניין הזיכרון התנגדתי לסוף הזה, אבל בכללי בלי הלמדא הם בהחלט ילדים רגילים. אם היו לוקחים מהם רק את הלמדא וזהו הסוף היה (שוב אני חוזרת על עצמי אבל אני רוצה להדגיש את זה) הרבה יותר טוב והרבה יותר נהדר מהסוף שלבסוף עשו אותו. הריי גיורא יכל לבחור לעשות שהם יזכרו את כל מה שעבר עליהם חוץ מדברים שקשורים ללמדא, או משהו דומה, וחבל שהוא מחק להם את כל הזיכרון...

8דושנקה8

New member
זה בדיוק מה שניסיתי להסביר

שלמרות העצב שבאיבוד החברות המדהימה של השמינייה, אולי בעצם עדיף להם ככה. לחיות חיים נורמליים, בלי להסתבך, בלי לפחד, בלי לשחק בלהציל את העולם. אני פשוט חושבת שזה יכל לחכות עוד עונה

dekel011111

New member
צודק אבל האם האי היה באים לשמניה

צודק אבל האם האי היו באים לשמניה ופיסטוק היה משכיח להם את הכוח למדא כמו בסוף שלי אז היה סוף הרבה יותר הוגן . ראה סוף שלי לעונה השנייה של האי דקל

אני בת ../images/Emo70.gif

ודיי לענות לי.. לא הבנת שחפרת מספיק עם העניין שאתה רוצה ש"השמיניה" (ככה כותבים) יחזרו לעוד עונה

למעלה