שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

לצמחונים שכאן: אתם לא אוכלים אוכל שבושל ביחד עם אותו סיר,נכון(אני צריכה להסביר ולהראות להורים שלי למה אני לא אוכלת אוכל שבושל עם בשר)?

In Limbo

New member
Duhhh...

ברור שלא. אני לפחות לא אוכלת מאכלים ש-נגעו- בבשר אז אני גם לא אוכל מאכל שבושל עם בשר...

InvisibIe

New member
LOL

הזכרתם לי את סבתא שלי שלא הבינה למה אני לא רוצה לאכול מרק עוף, הרי היא הוציאה ממנו את הבשר...

Gal-Mo0D

New member
כנ"ל

היא חשבה שאני לא אוכל את הגוף של החיה, אבל דברים שמכינים איתו הם בסדר.

guruyaya

New member
מספר סיבות אפשריות

1. כי זה מגעיל אותי. (בשם אלוהים - זכותנו להיות ילדותיים מדי פעם.) 2. כי האוכל סופח את הטעם של הבשר, וכך למעשה את לא חיה בלי לאכול בשר. את רוצה להתרגל לא לאכול בשר, לא? 3. כי אוכל שבושל עם בשר, הוא אוכל שהיה צריך להרוג חיה בשביל שהוא יהיה כמו שהוא. 4. כדי להביע את ההסתייגות שלי מאכילת בשר. 5. ככה. 5. ערכים הם דבר שלא ניתן לנמקו. את יכולה אחר כך להפנות אותם למספר ספרי פילוסופיה בנושא אתיקה, אשר יסבירו את העניין. סביר להניח שבמקום לקרוא את הספרים, הם יעדיפו לקנות סיר נוסף :). בתיאבון לכולם

lifegirl

New member
שתי הערות...

1. גם אני לא אוכלת אוכל שבושל עם בשר. זה מגעיל אותי, וזה גם לא צמחוני (בדיוק כמו שהסביר גורויאיא...) 2. להורים של כולנו (או- של רובנו) קשה עם הצמחונות. זה מבאס נורא. הם לא מסכימים איתנו אידיאולוגית, או שחושבים ש"זה לא בריא". עם שני אלה אפשר (וצריך!) להתווכח. אבל אי אפשר לדרוש מהם גם לבשל בשבילנו, במיוחד אם זה אומר לבשל שני סירים (אחד לצמחוני/טבעוני, ואחד לשאר המשפחה). הפתרון: לבשל לבד!!! (אפילו אם לא תמיד תבשלו לבד, אלא רק מידי פעם- באופן סימלי- זה כבר יראה להם שאתם לא "טבעונים על חשבונם"...)

devotchka

New member
...

לפני שניהייתי צמחונית תמיד אמרו לי כמה זה לא בריא לאכול בשר וכו´... ועשיו כולם מטיפים לי שאורך חיים צמחוני לא בריא בקיצו....לחיות בכלל זה כנראה לא בריא...

להורים שלי יש קצת בעיות עם זה.

שבאות לידי ביטוי בעיקר בבחירת מסעדות לארוחות משפחתיות, ודאגה למצב הויטמינים שלי. אבל מצד שני מאז שאני צמחונית, או יותר נכון מאז שהם הבינו שאני כזאת, הם הרבה יותר פתוחים לנושא, ומודעים אליו. הם הפסיקו לחלוטין לאכול כבד אווז, והיום אבא שלי הודיע לי שהוא גם מפסיק לאכול עגל חלב, מאחר והוא שמע אתמול כמה אכזרי זה.

Gal-Mo0D

New member
כל הכבוד לאבא שלך באמת!

ההורים שלי מאוד לא אוהבים את הנושא של הצמחונות...

למעלה