yosi9cohen
New member
שאלה קטנה
ניירות ערך למיניהן (אג"ח, מניות, אופציות...) לא נותנות למחזיק בהן זכות לקבל חלק מההכנסות של העסק. איזה מכשיר פיננסי דווקא כן דווקא כן מאפשר לקבל חלק מההכנסות של עסק ? אני מתאר לעצמי שלימדו אותכם בהקדמה לשיעור הראשון בדיני חוזים שחוזה הוא מכשיר להקצאת סיכונים, אבל לא זו כוונתי אלא כוונתי ממש למכשירים פיננסים, או אם אי אפשר להתחמק מהמילה "חוזה" אז תאמרו לי את שם העיסקה. אני מנחש שתגידו לי ששם העיסקה הוא "הסכם שותפות", אבל גם אז לא זו כוונתי כי גם אני יכול לומר הסכם שותפות, וברור שכוונתי היא לשותפות כך שאני לא מתכוון לתשובה כזו. מה שאני מתכוון הוא שאני מחפש שם של עיסקה/מכשיר שבו אתה משלם סכום כדי לקנות זכות לקבל מס' אחוזים בהכנסותיו של עסק. לא מניות ! כי מניות כי כאמור מניות הן בעלות בחברה שמנהלת את העסק שלעתים גם לא נותנת דיבידנד. והדיבידנד המטופש הוא בכלל לא מה שאני מתכוון. מה שאני מתכוון הוא שאתה יכול "לעזור" (לתת לו הלוואה/מימון/מזומן) לבעל העסק ובתמורה הוא חייב לתת לך מההכנסות של העסק. נעזוב כרגע את הבטחונות (שאז אמשכן את הבית שלו, אותו והילדים שלו ביחד
). חוזה זה משעמם אותי מפני שאני יכול גם לכתוב לכם חוזה כזה. כלומר, אני יכול גם לכתוב לכם חוזה שבו בעל העסק מתחייב כלפיכם להחזיר לו הלוואה שאתם נותנים לו בדרך של שיתוף בהכנסות העסק שלו ותהיו שותפים לחשבון הבנק שהעוסק מורשה הזה רשם בבנק (וכנספח לתת לכם להחתים אותו על יפוי כוח להעברת נכס/חשבון בנק/דירה על שמכם אם הוא מפר את ההסכם/מרמה אותכם ובנוסף לצייד אותכם בערבות בנקאית אוטונמית), הצד המשפטי הוא ממש לא הבעיה שלי. ולכן חוזה לא מעניין אותי בכלל. מה שאני מחפש הוא לדעת שם של עיסקה/שם של מכשיר פיננסי שם של חוזה חצי פיננסי שאפשר לקרוא לו "חצי פיננסי" כי למשל אולי ניתן לו אלמנטים של נגזרת (נגזרת הוא מכשיר פיננסי שמתבסס על נכס בסיס שיכול שיהיה מניה/אג"ח או כל דבר אחר) שנכס הבסיס שלה יהיו ההכנסות של העסק. כלומר, נהפוך את הכנסותיו של העסק לנכס הבסיס, ונקרא להכנסות העסק "נכס הבסיס שלנו". יכול להיות אג"ח שהקרן והריבית מוחזרים באמצעות אותו נכס בסיס שהם הכנסותיו של העסק, אבל אני לא מדבר על אג"ח כי אני מחפש משהו שאתה משלם עליו ולא מקבל בחזרה את הכסף ששילמת אלא מקבל באופן קבוע חלק מההכנסות של העסק בלי הגבלה !
ניירות ערך למיניהן (אג"ח, מניות, אופציות...) לא נותנות למחזיק בהן זכות לקבל חלק מההכנסות של העסק. איזה מכשיר פיננסי דווקא כן דווקא כן מאפשר לקבל חלק מההכנסות של עסק ? אני מתאר לעצמי שלימדו אותכם בהקדמה לשיעור הראשון בדיני חוזים שחוזה הוא מכשיר להקצאת סיכונים, אבל לא זו כוונתי אלא כוונתי ממש למכשירים פיננסים, או אם אי אפשר להתחמק מהמילה "חוזה" אז תאמרו לי את שם העיסקה. אני מנחש שתגידו לי ששם העיסקה הוא "הסכם שותפות", אבל גם אז לא זו כוונתי כי גם אני יכול לומר הסכם שותפות, וברור שכוונתי היא לשותפות כך שאני לא מתכוון לתשובה כזו. מה שאני מתכוון הוא שאני מחפש שם של עיסקה/מכשיר שבו אתה משלם סכום כדי לקנות זכות לקבל מס' אחוזים בהכנסותיו של עסק. לא מניות ! כי מניות כי כאמור מניות הן בעלות בחברה שמנהלת את העסק שלעתים גם לא נותנת דיבידנד. והדיבידנד המטופש הוא בכלל לא מה שאני מתכוון. מה שאני מתכוון הוא שאתה יכול "לעזור" (לתת לו הלוואה/מימון/מזומן) לבעל העסק ובתמורה הוא חייב לתת לך מההכנסות של העסק. נעזוב כרגע את הבטחונות (שאז אמשכן את הבית שלו, אותו והילדים שלו ביחד
![](https://timg.co.il/f/Emo6.gif)