שאלה קטנה..

simba6

New member
שאלה קטנה..

בעצם שלוש.. מחפשת חומר שהוא קשיח יותר מחוט ברזל שיכול לשמש להפעלה של כפות הידיים. חוץ ממקל עץ.... ואיזה חומרים נוספים יכולים לשמש לאחיזה בקצה מעבר לפקק שעם....ואיך מחברים/ מדביקים/ תופרים שהוא לא יזוז? תכירו את שירה (קצת מתלבטת בין שירה ללוקה)... היא נולדה השבוע....

שלום סימבה

לפי מיטב ידיעתי וזכרוני המקל וחוט הברזל הם השימושיים ביותר להפעלת יד הבובה. אם תביטי בקובץ תןכלי לראות בתמונות ואריציות שונות. בתחילת דרכי היה לי קצת קשה לקדוח במקל ולנעוץ את חוט הברזל אז מצאתי פטרון נוח....חיממתי את קצה הברזל ונעצתי אותו בתוך מקל דבק [לבן שקוף] מעל המקל ליפפתי בד שחור. כיום המצב הנוח ביותר עבורי הוא נעיצה בתוך מקל עץ. כדי שהוא לא יזוז קודחים בעדינות עמוק פנימה וממלאים את החור בדבק נגרים או פלסטיק ומחכים שיתיבש. בהצלחה

simba6

New member
רוצה לאחוז במוט משני קצותיו...

בקורס בנייה השתמשנו במוט מעץ וחברנו אותו לכפות ידיים מספוג ולכפות ידיים מעיסת נייר וזה התאים... בניתי בובת פה מגרב עם ידיים שהיא עדינה יותר ושמתי חוט ברזל עבה ומה שקרה זה שהוא גם התעקם וגם זז לי בפנים. אני מחפשת מוט שיהיה חזק ויחד עם זאת עם מראה עדין ופחות מגושם לבובות עדינות יותר. תודה סימון

היי, אז ככה

בקורס שאני לומדת בלוניסקי עם גילי החמודה
השדתמשנו בחלקי קולב של ניקוי יבש ובקצוות שמנו קוויק ווד שמתשה והופך להיות ידית מגניבה לחלוטין. בהצלחה, ליאורה

תמיד יש בעיה של חיבור חומר קשיח לחומר רך

אחת האפשרויות היא לכופף את הברזל, בקצה שנכנס לכף היד - לצורת שבלול. אז נוצר מעין משטח שתופס יותר מקום בתוך כף היד ומאפשר יותר שטח הדבקה ולכן יציב יותר מהדבקת מוט ברזל ישר בתוך כף היד. מתנצל, אני לי כרגע את האמצעים לשרטט לך את זה.

simba6

New member
תודה ומה לגבי החומר עצמו..

הברזל שקניתי הוא דק וגמיש יחסית ולכן מתעקם. ניסיתי לחפש בטמבוריות/ הום סנטר ולא מצאתי משהו מתאים. איפה אפשר להשיג מוט ברזל מתאים יותר? שתהיה שבת של שלום סימון

הפיתרון שלי

את יכולה להשתמש במייבש כביסה ישן (כזה ששמים עליו את הבגדים שיתייבשו) אני מצאתי אחד ברחוב פעם וישר "כיסחתי" לו את הברזלים הם דקים וחזקים. את הקצה אני עוטפת בסול, שיהיה נוח. גם מיטריה שבורה תעשה את העבודה. דרך אגב , הבובה שלך מ- ד- ל- י- ק- ה. בהצלחה.

למעלה