שאלה קטנה. :)

שאלה קטנה. :)

מצטערת אם זה לא קשור לפורום הזה, אשמח אם תפנו אותי לאחר אם זה המקרה... עוד כחודש אתחיל קורס חובשים במד"א, והקורס מותנה בכך שיהיו לי נוגדנים לדלקת כבד נגיפית מסוג B. עשיתי כבר את החיסונים בילדותי, אבל לא היו לי נוגדנים בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי. יש איזשהו הסבר לכך? עשיתי את החיסון הראשון שבוע שעבר, ואעשה גם את השני עוד שלושה שבועות, אך כדי שאוכל להתחיל בקורס אני צריכה אישור שיש לי נוגדנים. יש לי רק עשרה ימים בין החיסון השני לבין תחילת הקורס. פרק הזמן הזה הוא מספיק כדי שהגוף ייצר נוגדנים? תודה מראש ויום טוב. :)

נוגדנים ל-B

התשובה הרשמית היא שאין לדעת. מעל 95% מהאנשים מתחסנים לאחר שלוש זריקות כנגד צהבת B. בהנחה שקיבלת שלוש כאלה בילדותך, יש לצאת מנקודת הנחה שאת מחוסנת. הנוגדנים מופיעים סמוך למתן החיסון, ובמתחסנים רבים רמתם הולכת ופוחתת עם השנים באופן טבעי. אין פירושו שהחיסון אובד - הוא שם גם שם, ואם וכאשר מופיעה חשיפה לנגיף, רמתם עולה מיד. יחד עם זאת, כאמור, שיעור קטן של המתחסנים אינם מתחסנים גם לאחר קבלת שלוש זריקות חיסון, ואז יש צורך לחזור על כל הסדרה מההתחלה. אין דרך לדעת היום לאיזו קבוצה את משתייכת. במידה שאת בקבוצה הראשונה, של אלה שהתחסנו אך דעכה רמת הנוגדנים שלהם, הרי הסיכוי גבוה שלאחר קבלת זריקה אחת של צהבת - כלומר, גם היום, ניתן יהיה להדגים בדמך נוגדנים שעלו בזריזות לאחר קבלת זריקת דחף לכאורה. במידה שאת שייכת לקבוצה השניה, של אלה שלא התחסנו למרות שקיבלו בילדותם שלוש זריקות חיסון, הרי שיש לקוות שלאחר הסדרה השניה כן תצליחי להתחסן. קשה להעריך אם זה יקרה לאחר 2 או שלוש זריקות. במידה שגם זה לא מצליח, אציין כי קיים היום חיסון חדש לצהבת B, המיוצר בארץ ורשום בישראל, הנקרא Sci - B - Vac. חיסון זה נמצא יעיל יותר בהשיגו שיעורי התחסנות גבוהים יותר ובמהירות רבה יותר, ויש להעדיף אותו בקרב אלה שלא הצליחו להתחסן לאחר קבלת החיסון הרגיל. בהצלחה

למעלה