שאלה קטנה

CPshahar

New member
שאלה קטנה

למה משמעות 'יריעה' ולמה משמש 'מרחב הילברט? לא ברור לפי ההגדרות בויקיפדיה.

deathcaster

New member
נראה לי שפורום מתמטיקה זה הכתובת שלך. הרי אתה

שואל שם ממילא .

deathcaster

New member
ההממממ....

אלא אם כן המצאת מכונת זמן, די לא סביר שלא ענו לך שם אם שאלת שם 40 דקות לאחר ששאלת כאן ורק בגלל זה החלטת לשאול כאן... יצרת כאן פרדוקס זמן-חלל
ועובדה שכן ענו לך, רק לא הבנת מה שענו לך והיית צריך להגיב לא שאני הפניתי אותך, אלא לשאול את מי שענה לך מדוע הוא חולק עליך.

CPshahar

New member
כרגיל - לא עונים שם. אפשר שמישהו יעזור לי כאן

בפורום.

המשך ההתנהלות

המכפישה הבאנדם שאל שאלה למה להתנפל להכלים לבייש להוציא אותו רע? יש בעיה לשאול בכמה מקומות? פשע פלילי? אם זה לא היה קונסיסתנתי אצלך הייתי מבליגה דיברנו בעבר על מידות עדיין לא יישמת... חבל!

deathcaster

New member
הבנת הנקרא

הברנש טען משהו שלא מסתדר עם ההודעות שרשם בפועל והזמנים שרשם אותם, הבהרתי לו זאת. כמובן שנטפלת לטפל בהודעתי ולא לעיקר שהוא מה שהדרכתי אותו שהוא צריך לעשות ולשאול כשאלת המשך. נא לא להתערב אם אינך מבינה במה דברים אמורים. וזו אינה הפעם הראשונה שאת עושה זאת, אז בפעם השנייה אני רושם לך: בדקי את מידותייך לפני שאת מעירה לאחרים.

durer knight

New member
לא ברור למה אתה מתכוון

באופן כללי במתמטיקה ישנם מבנים שיחסית אנחנו מבינים אותם בצורה טובה (לדוגמא המרחב האוקלידי), ואנחנו רוצים לראות עבור כל תכונה שלהם מה במבנה הוא הכרחי לקיום התכונות ומה לא. לדוגמא אפשר לדבר על פונקציה רציפה גם כשאין לך מושג של 'מרחק' כמו שקיים במרחב האוקלידי, מספיק לדעת מהן הקבוצות הפתוחות במרחב (כלומר מהי הטופולוגיה). אבל לעומת זאת כדי לדבר על מרחק בין קבוצה סגורה קמורה לנקודה (משהו שקיים במרחב האוקלידי) לא מספיק שיהיה לך 'מרחק' (ובשפה פורמלית מטריקה) , אתה צריך להשתמש בעובדה שהמרחב האוקלידי הוא בנוסף מרחב הילברט (כלומר מרחב מכפלה פנימית שלם) באותו אופן יש תכונות שכדי לדבר עליהם לא מספיק לך לדעת שזהו מרחב הילברט וצריך מבנים קצת פחות מופשטים (כמו יריעה, או יריעה חלקה)

למעלה