שאלה קטנה

שאלה קטנה

היי, כתבתי פה בעבר,
אזכיר בקצרה -
נכנסתי להריון חודש אחרי שהפסקתי גלולות. לפני 3 חודשים עברתי גרידה בשבוע 9 אחרי שנמצא עובר ללא דופק (אחרי שכבר היה דופק).
מאז שהפסקתי את הגלולות המחזור מאוד חלש.. כמובן שמדאיג אותי שכבר 3 חודשים עברו ועדין לא נקלטתי לעוד הריון (למרות שפעם קודמת "קלענו" בניסיון הראשון).. יש סיכוי שהמחזור המועט הוא הבעיה? מה הסיכוי להידבקויות? האם שווה ללכת לבדוק משהו?
אציין שאת הגרידה עשו לי בשילוב עם היסטרו אבחנתית, מניחה כדי לוודא אחרי שהכל בסדר.. לא כל כך הסבירו לי ולא ביקשתי. אולי כי היו הרבה מתמחים באותו יום? יש סיכוי שהיו מפספסים הידבקויות או בעיה אחרת אם עשו היסטרו אבחנתית מיד בסיום הגרידה?

תודה וסליחה על השאלות הרבות, הראש לא עוזב אותי במנוחה..

שירהד1

Member
מנהל
אני לא יודעת לענות לך-

ממליצה לפנות לרופא/ה הגניקולוג/ית שלך לצורך התייעצות.
כמובן ש-3 חודשים לנסיון של כניסה להריון הוא כלום זמן, אבל אם משהו מטריד אותך ולא נותן לך מנוח- שווה להתייעץ רפואית לגביו.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

פעם ראשונה שאני קוראת על גרידה משולבת עם היסטרו אבחנתית

לעניות דעתי לא ניתן לבחון כך הידבקויות, מפני שהן נוצרות בימים והשבועות שאחרי הגרידה, כאשר דפנות הרחם נדבקות זו לזו במהלך ההחלמה מהגרידה.
הדבר היחיד שאולי אפשר לראות בפעולה כזו זה שאין שאריות, אבל גם בזה אני לא בטוחה, כי אחרי גרידה הכל מלא דם והרירית גם ככה פצועה.

השבוע עברתי היסטרו אבחנתית לראשונה בחיי, חצי שנה אחרי ההפלה השישית. ב-5 ההפלות הראשונות לא עברתי אבחנתית (אחרי 2 הפלות עברתי ניתוחית להוצאת שארית).

אני חושבת שלא אני במקומך, הייתי מתחילה מבדיקת US רגילה ומתייעצת עם הרופא לגבי האפשרות של היסטרו אבחנתית.

אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו בהמשך.

עשיתי בדיקה שבועיים אחרי הגרידה

והוא אמר שהכל תקין. כדאי לחזור שוב? יש סיכוי שאפשר לפספס שאריות?
&nbsp
המון תודה על ההתייחסות

גם אני עשיתי שבועיים אחרי הגרידה האחרונה

וגם שבוע אחרי הוסת הראשונה והכל נראה תקין.
אני לא יודעת אם ניתן לראות הידבקויות בUS רגיל, אבל אם כן כנראה שאצלי הן נוצרו אחרי הבדיקות.
מאז הגרידה הוסתות שלי התאפיינו בדימום מועט מאוד (יום אחד בלבד של דימום) וזה היה הטריגר להיסטרוסקופיה האבחנתית שבה התגלו ההידבקויות.

שאריות תמיד גילו אצלי בUS רגיל. במידה והמכשיר לא איפשר לבדוק זרימות, הפנו אותי לבדיקה עם מכשיר אחר שמאפשר זאת. פעמיים היו לי שאריות עם זרימות (שאריות שמחוברות עם כלי דם פעילים אל דופן הרחם) ופעם אחת ללא זרימות.

יכולה לנסות לענות מנסיוני

גם לי יש מחזור חלש מאוד, התברר שלפחות אצלי הסיבה היא רירית רחם דקה (מה שעלול להפריע להיקלט להריון).
לדעתי אם יש חשש לגבי העניין, כדאי להתייעץ עם רופא פוריות שיעשה בדיקה מקיפה- בדיקות דם להורמונים, מעקב זקיקים וגם יבדוק את הרירית.

גם אם הצלחתי להיקלט כבר להריון?

הוא נגמר בהפלה, אבל מניחה שלשלב הקליטה זה פחות קריטי

האם גם בפעם הראשונה המחזור היה חלש או רק אחרי הגרידה?

תראי , לי יש רירית דקה ובכל זאת נקלטתי בסוף.. עניין של זמן..
3 חודשים זה נחשב לא הרבה, אבל כמו שרשמתי לך אם מטריד אותך , אז שווה בירור...
עושים ב״ד ביום 2-4 של המחזור ומעקב זקיקים ורירית. אם יש חשד נוסף אז גם עושים בדיקת זרע...
בדר״כ עושים ברור כזה אחרי חצי שנה- שנה של חוסר הצלחה להיכנס להריון (תלוי גיל).

למעלה