שאלה קטנה:

Thor היחיד

New member
שאלה קטנה:

מה זה שכר ועונש ביהדות ?ואם יש את זה בנצרות ?האם זה תמיד שלילי?

loquado

New member
למה אתה מתכוון שלילי ?!

אם מדובר על אנלוגיה של מאזן אז הוא נטרלי לחלוטין. מין אנלוגיה של מאזן "כל המעשים הטובים" מול כל המעשים ה"רעים" הושרשה בשלושת הדתות -נצרות, אסלאם, ויהדות. בנצרות הגישה הבסיסית היא שעצם העובדה שנולדת = אתה חוטא, וחובת ההוכחה היא עליך...ולכן כל כך הרבה תוכחה. באסלאם וביהדות לא נולדת חוטא, אבל רעיון שכר ועונש קיים ומעוגן יפה ברגשות אשמה:) כתחליף לעשיה דתית אמיתית.

אלי ו.

New member
ביהדות מושג השכר והעונש אינו פשוט

ההנחה היא שיש צדק מסוים אך הוא אינו ברור לנו. עקרונית מקבלים שכר על מעשים טובים ועונש על חטאים אבל הדרש הפופולרי של: "קרתה להם תאונה בגלל שהמזוזה היתה פסולה" הוא מאוד בעיתי. ספר איוב מראה לנו את הנושא של "צדיק ורע לו" ומשאיר אותנו בלי הסבר ממשי. כל מה שהאל מסביר זה שלנו אין מספיק ידע להבין. אם אתה מתענין בנושא, הרמב"ם הקדיש לכך פרק במורה נבוכים וזכור לי כיסוי לא רע של הנושא ע"י ישיעהו ליבוביץ בספרון של האוניברסיטה הפתוחה.

זמכוש

New member
../images/Emo18.gifהזהרה

בס"ד אני חייב להזהיר אותך שאתה לא במקום הנכון - זאת שאלה לרבנים. אם אתה באמת רוצה וחשוב לך לדעת תשובה אמיתית, תברח מכאן מהר. בלי שום מאמץ אני חושב שתמצא שו"תים אל רבנים מוסמכים ומוכרים שישמחו לענות לך על השאלה, אפילו באניטרנט באנונימיות. - - - אשמח לעזור עד כמה שאני יכול.

הזהרה

פורום זה אינו המקום הנכון לתעמולה דתית בוטה הכוללת הפחדות בסגנון ההודעה לעיל. פורום תיאולוגיה מיועד לדיונים ענייניים בנושאים הקשורים בדתות השונות. אם מדיניות זו אינה מקובלת עליך - אתה מוזמן ורשאי להתכתב מעל דפיהם של פורומים אחרים.

מה זו "תשובה אמיתית"?

במקרה הזה, זה מושג סובייקטיבי לחלוטין. הרשה לי להרגיע אותך, כאן זה המקום לשאול שאלות מסוג זה. במקרה "הגרוע" הוא יקבל תשובות מגוונות ושונות מיודעי דבר. מה רע בזה?

למעלה