שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

אמרו לי שלפיור יש בלימה טובה - טובה מאוד... אבל ניראה לי שכשהגלגלים קטנים אז אין בלימה טובה ויש נעילת גלגל בהרבה מצבים מישהו מכיר את האופנוע ממש טוב ויכול להשוות?

yuvalfra

New member
הפיור לא בולם טוב לטעמי

מנסיוני העשיר עם הפיור ( 10 שיעורים
) הבלמים שלו בכלל לא משהו, אבל הם עושים את העבודה. אין רגש, מרחק הבלימה ארוך (אם תראה מכונית בולמת 10 מטר קדימה ואתה נוסע 70 קמ"ש - תתפלל) והבלימה לא חלקה. אם השימוש בבלמים הוא בנסיעה עירונית של 50-60 קמ"ש אז הוא בסדר, יותר מזה לא ולא.

yuvalfra

New member
לך עליו, נפגש למעלה

סתם בצחוק. ברצינות, אם זה שימוש מאוד מתון למה לא פיור? אתה צריך 70 קמ"ש בתוך תחומי העיר? הבלמים לא עד כדי כך גרועים, כפי שאמרתי הם עושים את העבודה, רק אל תצפה לבלימה מדהימה וחלקה, וגם אל תסע 70 קמ"ש מאחורי מכוניות כי אחרת באמת נפגש למעלה (רק שאתה תצטרך לחכות שם כמה שנים)... :) תתחדש

TheReverend

New member
אין בעייה ליסוע 70 קמ"ש מאחורי

מכונית, רק תוודא שאתה שומר מספיק מרחק(בטח יותר מ10 מטר) מהמכונית שגם אם הנהג "נופל" על הבלמים בכל הכח, אתה מספיק לבלום בלי להיכנס בו.

tygger

New member
אין קשר בין הדברים.

והפיור בולם לא רע בכלל. תלוי איך אתה מתחזק אותו ואיך אתה מנסה לבלום איתו. אם תנסה להתנפל על הבלמים בהיסטריה, אז גם אם יהיה לך R1 עם צמיגים חדשים, אתה תמצא את עצמך על הכביש. תלמד את הכלי. זה לא איזה דיוק 125 עם בלמים שעושים לך טובה שהם עוצרים.

בלמים טובים

היה לי סופר פיור והבלמים שלו טובים בהרבה מאחרים. יש לו זינוק טוב אך לגבי המהירות שלו אז הוא מתחיל לבכות כבר ב-60קמ"ש. לטעמי ב-50 סמ"ק הייתי בוחרת בטייפון. הוא חזק, מהיר עד 90 אפילו, נוח להרכבה, והצמיגים שלו גדולים ועבים.

tygger

New member
גם לGN צמיגים גדולים ועבים (יחסית)

עדיין אין לו יכולת בלימה טובה... העניין קשור מאוד למזלג, למתליים של הקטנוע, לקליפר הבלם, וגם לסוג הגומי הנעול. ואכן הפיור לא ממש בנוי להאיץ ל100 קמ"ש. אבל הוא מפצה על זה בזינוק לא רע בכלל.

למעלה