לישות את הניתוח, חבי. סיבה ראשונה- בריאותית- שמתי לב שאני לא יכולה לעשות ריצות ויש לי קצרי נשימה.. לעלות שתי קומות ממש כבד בשבילי והכי חשוב.. הרגליים.. הם נהיו לי נפוחות. אני רואה את אמא שלי כל החיים שלה סובלת ונלחמת בסכרת- והחלטתי שככה אני יותר לא יכולה.גם מבחינת איכות החיים - אני מרגישה שאני לא חיה אלה שורדת.. ו אין מה להסתיר- אני כבר 6 שנים לא היתי בים.. אמנם יש כאלה שגם במצב שהם שמנים לא שמים על אף אחד ואני באמת מחזיקה מהם רק שאני לא כזאת- בחורה ביישנית בנוסף לזה גם שמנה- זה פשוט סיוט. אני מפספסת המון דברים בחיים שלי רק בגלל זה. ניסיתי לשנות את הגישה שלי כלפי עצמי ובאמת רכשתי בטחון עצמי. אבל זה לא מספיק. אלה השיקולים שהיו. אשמח להיות כאן בשבילך, שבת נעימה,ליה
מה שלומך? לא מזמן שאלת אותנו שאלה דומה... את רוצה לספר לנו קצת על עצמך? נשמח לשמוע... לשאלתך: לא היה לי הרבה מידע על הניתוח לפני שעברתי אותו, לא לטובה ולא לרעה. הדבר היחיד שידעתי בוודאות היה שאני לא רוצה להמשיך לחיות כבחורה שמנה. תמיד הרגשתי לבד מבחינה חברתית וזה נבע מכך שהתביישתי להתקרב לאנשים כי הרבה פעמים דחו אותי. אנשים יכולים להיות מאוד אכזריים לפעמים, ותקרית מסויימת שקרתה לי היתה זו שגרמה לי להחליט על מה שאני קוראת לו ה"פיתרון סופי". בנוסף לכך נמאס לי לוותר על דברים שאני אוהבת כמו ריקוד, שחייה, טניס ועוד דברים בגלל ביישנות. והדבר האחרון והכי חשוב הוא כמובן הבריאות. לא בריא להיות בעל משקל עודף גדול כל כך. קשה לזוז, פחות גמישים ובטווח הארוך יש לזה השפעות על כל מני דברים כמו לידות למשל. הליכה קצרה מתישה, כשהמעלית מתקלקלת זה נורא וכו´... מקווה שעניתי על שאלתך!! שיהיה לך סוף שבוע נפלא!!! רומי
אני מבינה את ההתלבטות שלך... כמובן שלא הכל שייך לאספקט החיצוני של משקל יתר. את ממש צעירה (רק 3 שנים גדולה ממני) ואני אישית חושבת שאיכות החיים יכולה להיות הרבה יותר טובה עם כמה קילוגרמים פחות. אני מבינה שבעלך לא אוהב אותך למרות, אלא בגלל שאת שמנה - ואני חושבת שזה נהדר בשבילך. דווקא בגלל זה אתם יכולים לחשוב על זה ביחד! לא? בכל מקרה - אני מאחלת לך המון המון הצלחה בכל דרך שתבחרי בה!! מכל הלב, רומי
קשה ,אבל מה זאת אומרת בעלך מעודד אותך להיות שמנה. מה בדיוק טוב בזה? והדבר הכי חשוב בעייני היא , מה את חושבת ומה את רוצה . זהו הגוף שלך ואיכות החיים שלך , אל תשכחתי שככל שמתבגרים השומן גורם להמון בעיות רפואיות , (כמו שאני גיליתי להפתעתי שיש לי פתאום כולסטרול וטריגליצרידים ) את צריכה לעשות מה שטוב עבורך ולא עבור אחרים , גם אם זה בעלך. אגב שומעים שאני גרושה , נכון ?!
בשביל זה כל שעלייך לעשות הוא לשנות הרגלי אכילה , הניתוח לא עושה את זה לבד בכל מיקרה עלייך לעשות זאת , אז בשביל מה ניתוח , שני הרגלי אכילה , לא בהכרח תירדי במשקל , אבל תמשיכי להיות מאושרת...
הסיבות שלי: א. נמאסססססססס לי להיות שמנה, לסחוב את המשקל הפיזי ויותר חשוב עודף המשקל הנפשי שהוא בערך כפול מהפיזי. ב. התחיל להיות לי כבד לסחוב את עצמי. ג. פחד מסיבוכים בריאותיים ואכן צדקתי כי התחילו לי בעיות של כולסטרול וטריגליצרידים. ד. והכי חשוב נפשית , להתחיל לחיות חיים מלאים וכפיים בלי מגבלות נפשיות ופיזיות. זהו , אלו היו הסיבות שלי חושבת ותוהה
מתוך בחירה, כמובן, לאחר שהבנתי שזו הדרך היחידה על מנת שאוכל לקבל עזרה ממשית בירידה במישקל ובשמירה עליו לאורך זמן. הגישות הניתוחיות הוכיחו עצמן, לעומת 90 אחוז כשלון וחזרה במישקל בדיאטות אחרות.