שאלה קטנה

משחק

New member
שאלה קטנה

שלום לכם, אנשי המילואים יש לי שאלה אולי קצת נאיבית ומטופשת, אבל אנסה בכל זאת. לפני שבועיים ידיד שלי גויס בצו 8 לעזה וכיוון שהוא בתקופת לחץ בעבודה ובלימודים הובטח לו שיצא כל כמה ימים. עברו כמעט שבועיים ועדיין לא יצא אפילו פעם אחת. מטרת הכתיבה שלי כאן היא יותר להבעת התסכול האישי, אבל בעצם השאלה היא - האם נראה לכם שדבר כזה יהיה הגיוני? עד כמה שאני יודעת, אנחנו לא בדיוק במצב מלחמה, או שאני לא יודעת מספיק? אשמח לדעתכם.

ניר נגר

New member
היי שאלונת, תלוי מה התפקיד שלו

תלוי מה הוא עושה במילואים, תלוי מה המשימות שהוגדרו לגדוד שלו, תלוי כמה אנשים הצליחו "להתחמק" מהשירות וכמה הגיעו. כפי שאת רואה זה תלוי בדי הרבה גורמים. שבועיים לא להגיע הבייתה זה נורמלי לחלוטין (לצערי הרב) אם ב 26 יום של תעסוקה מבצעית (ואני עוד אופטימי בנתון) אתה אמור לצאת הבייתה שבוע ימים מקסימום (כך זה אצלינו) שבועיים לא להיות בבית זה סביר. אם לא היו כל כך הרבה משתמטים ואם המדינה הייתה דואגת למערך המילואים היית זוכה לראות אותו הרבה יותר...

shtootit

New member
המממ...

הצבא מבטיח הרבה דברים ולא מקיים מה חדש

TJSBZ

New member
בטח שהגיוני

לא שמעת שלצה"ל הגדול מותר ה-כל? "למה-מה תעשה לי שלא שחררתי אותך?" אומר הגוף הבריוני מכולם.

maoz9

New member
יפה מאוד שירלי-

אני רואה שמצא מין את מינו .... זה היה הרי ברור מראש חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח "אנחנו הרי בעידן ביס -לי כיף - לי תנו -לי ולכן גם כמובן שיר-לי ..... אלא מה?"

maoz9

New member
שבת שלום ומורכבת לכל באי הפורום

ארוחת השבת כוללת: תרנגול הודו צפצפני מטובל במוסרנות השאובה ממעיינות הטפילות החברתית מרוח בממרח במבה אינפנטילית מהקנטינה הקרובה .... בונאפטיט

ניר נגר

New member
אני דווקא הכנתי חמין :))

מקווה שנעבור את השבת בשלום ונתראה ביום א'...אם אני לא מראה אות חיים תבינו ששמתי יותר מידי שעועית :)) ניחוחות של שבת לכולכם

TJSBZ

New member
אני דוקא הכנתי ארוחה צמחונית

אבל כשאכלתי בשר, העדפתי הודו מנופח חזה, שהולך ומקרקר "אני גבר אני גבר", כשהוא מנסה לשכנע (ספק את עצמו וספק אחרים/ות) שהוא בעצם פר הרבעה...

פלסטיק

New member
פעם בצה"ל היו אומרים

נותנים - תיקח מרביצים - תברח מבטיחים - תשכח לא ראיתי שום סימן שהחלק השלישי עומד להשתנות. מפקדי צה"ל אינם נוהגים לעמוד בהבטחותיהם, במיוחד בנושאים כאלה. למצב מלחמה אין שום קשר להתנהגות צה"ל. הנה צה"ל בראשות הרמטכ"ל ושר הביטחון לא מזמן זימנו למילואים אנשים בצוי חירום (תוך שימוש במכבסת מילים חריג) ללא כל סיבה ביטחונית, כך שלא רק הסמג"ד והמ"פ אשמים, הדג מסריח מהראש. האם זה בסדר? לא. האם זה הגיוני בצה"ל? בואי נגיד שאם היית אומרת שעמדו בהבטחות כלפיו הייתי מופתע (לטובה כמובן) הרבה יותר

"חוק אצבע" אומר שבקו של 30 יום...

...בדר"כ יוצאים פעם 72 שעות ופעם 48 שעות, כממוצע...שזה בערך חמישה ימים מתוך חודש...היציאות מסודרות בדר"כ בפלוגה ללא סדר מובן לעין חיצונית, יש רמת עדיפויות אשר ניקבעת ע"י הרס"פ/סמ"פ או ע"י "מש"ק סידור העבודה"(שהוא לוחם מין המניין אבל איש טוב בניירת ואריתמטיקה)... כאשר יש צו 8 המצב מעט שונה, בגלל המיידיות והדחיפות של המשימות ואי ידיעת השטח, בדר"כ אחרי כ 5-6 ימים מתאפסים על הנעשה ויוצאים לסבב יציאות מסודר... אז שבועיים זה סביר בהחלט...אבל שלוש זה חריג...

למעלה