שאלה קטנה

Johni k

New member
שאלה קטנה

שלום לכם אנשים נחמדים אני אזרח ארצות הברית ואני עוד צעיר אך מתכנן כבר ללמוד בארה"ב. השאלה שלי היא מה עם המילואים? גם בתקופת הלימודים וגם אחריה הרי יש מחויבות לצה"ל... בתודה מראש

Johni k

New member
תודה, ועוד משהו..

תנאי קבלה לאוניברסיטה... מה הם כוללים? חוץ מהבגרות..? מה זה בדיוק ה: SAT's? הרמה שלהם יחסית קשה לפסיכומטרי? בתודה מראש

Big Air

New member
הכי טוב שתשאל בפורום "לומדים בחו"ל"

בכל מקרה, לגבי הרמה של ה SAT, אני מציע שתחפש באינטרנט מבחנים לדוגמא. כמו כן, במידה ותצטרך ישנם בתי ספר בארץ (2 ליתר דיוק) המבצעים מכינות למבחן. בהצלחה

wdaldal

New member
Israeli Militery

NO. If you will arrive to Israel the army will tell you that you must do the service.

בזמן הלימודים אתה פטור משירות

כמובן אם הלימודים בחו"ל. אתה צריך לשלוח את המסמכים המתאימים לקצינת הקישור ביחידה שלך. לאחר שתשוב ארצה, תהיה חייב במילואים לאחר חצי שנה, למיטב זכרוני.

doronf65

New member
מנהל
הנוהל במילואים הוא כזה

שמשטרת הגבולות מדווחת לצבא שאתה יצאת מהארץ, ואז לא יקראו לך למילואים. כשתחזור - הם ידעו, שוב ממשטרת הגבולות. אם נעדרת יותר משנה, אתה מועבר אוטומטית ליחידת "הקפאה" שיודעים שחייליה בחו"ל, ר"מ כלשהו, לא זוכר את המספר. למעשה, אתה לא צריך להודיע להם כלום, אלא אם קיבלת צו בזמן שאתה בארץ, ואז יש להגיב עליו ולהראות שיש לך כרטיסים לחו"ל ואתה לא בארץ בתקופת הזימון. עקרונית, מחזירים אותך לשרות לאחר 3 חודשים שאתה בארץ. אני הלכתי ליחידה לדווח שאני יוצא לתקופה ארוכה, וזה מה שהם אמרו לי. אתה יכול לשאול את קצינת הקישור שלך, לא יזיק. שיהיה בהצלחה. דורון

Big Air

New member
ר"מ 70, ואם אני לא טועה העלו את

תוקף ההעדרות בכדי להגיע לשם. כמו כן, לאופטימים שביננו, סבירות גבוהה שמחזירים אותך לשרת ביחידה המקורית.

doronf65

New member
מנהל
אכן ר"מ 70.

גם אני חשבתי כך אבל לא הייתי בטוח, אם אתה מחזק אותי, אז זה נכון. אתה יודע לאחר כמה זמן עוברים לשם? לא שזה משנה...
לגבי ההערה האחרונה שלך, לא בטוח אם זה להיות אופטימי או פסימי...

odedee

New member
לא נדרשת אופטימיות.

כל מה שנדרש כדי להבטיח שתשובץ חזרה באותה יחידה כשתשוב ארצה, הוא שהיחידה תפנה מכתב מתאים לר"מ חו"ל. למי שרוצה לחזור ליחידתו כדאי מאד לבקר ביחידה וליזום הוצאת מכתב כזה, כי אם הוא לא יוצא נפלטים מהיחידה, ובעקרון כדי לחזור אליה נדרשים תהליכים מפרכים (ע"ע תחקיר בטחוני). כמובן, מי שלא רוצה לחזור ליחידה, שלא יעשה כלום ויקווה לטוב.

doronf65

New member
מנהל
עודדי, התלוצצתי ../images/Emo13.gif

כל מה שרציתי לומר באנדר סטייטמנט הוא שאני לא רוצה להיות ביחידה שלי, ואשמח להיפלט משם. כבר יותר מעשר שנים שאני לא במקצוע המקורי שלי כי הם הפכו אותי לכלב שמירה. התחננתי שיפלטו אותי, או יחזירו אותי להיות אלקטרונאי, אבל הם לא מוכנים. הם מעדיפים להחזיק אותי בגלל הסיווג כי אני יכול לשמור במקומות מסווגים. אז שיפלטו, שיפלטו כבר... בעצם כבר לא משנה, עוד מעט בכלל ישחררו אותי
אגב, אתה לא ישן בלילות? כבר 1:30 אצלך...
לילה טוב דורון

eransh

New member
דורון אתה צודק, אבל

כדאי גם לדווח ליחידת המילואים שלך (ע"י פקס, לא בעל פה) כדי שאם משטרת הגבולות לא מעבירה את המידע הרלוונטי (וקצינת הקישור שלי אמרה לי שזה קורה), איך שתחזור לארץ לביקור אתה תעצר כי אתה נחשב לעריק. אומנם תוך 24 שעות תשוחרר (שתתברר הטעות) אבל זה לא סימפטי לפספס בגלל זה טיסה.

doronf65

New member
מנהל
אם במקרה יגיע לי צו כשאני בחו"ל

אני אדע על זה ואטפל בעניין. בכל מקרה, גם אני לא אוהב להשאיר דברים פתוחים וכשהייתי באותו יום בצבא ואמרו לי את זה, כבר דאגתי שיכתבו במחשב שאני יוצא לחו"ל, אז זה כבר כתוב להם. אבל העצה טובה, ויותר מזה - לשלוח בפקס ולדאוג שיחזירו לך את אותו פקס בחזרה, חתום על ידם, כהוכחה לזה שהודעת. אם לא רוצים לחתום - לפחות שיפקססו חזרה ויש לך פקס מהם עם כותרת של הפקס שלהם! דורון

Johni k

New member
לא...

אני לא הולך ללמוד מוזיקה אבל אפשר לשאול למה אותה שואל?? ורק לציין שאם כן הייתי הולך.. הייתי הולך ל"ברקלי"..

כן אפשר לדעת....

חשבתי שאולי בגלל שראיתי אותך בפורום כלי נגינה, לכן חשבתי שאתה מוסיקאי. ברקלי הוא באמת אחד מהאוניברסיטאות הטובות והמפורסמות בעולם לג'אז. רק שבשביל ללמוד שם 4 שנים צריך איזה חצי מיליון ש"ח אם לא יותר.

למעלה