שאלה קטנה

שאלה קטנה

אני אשמח אם תענו לי הכי בהגיון ובבקשה עם הסבר ולא רק כותרת. א. האם אתם מסכימים עם השינוי בשיטה הכלכלית בישראל? ב. אם כן למה? אם לא למה? ג. האם עברתם איזהשהיא פעילות על הכלכלה ועל רעיונותיו של ביבי ומה היא היתה? ד. אני מתלבט אם זה טוב או רע. אני אשמח אם תשכנעו אותי לכל כיוון שתרצו. תודה מראש!
 

E l i z a b e t

New member
מסכימים ועוד איך מסכימים!

עברנו שום פעילות כנוער הליכוד ארצי אלא חלק מהסניפים קיבלו הרצאה באופן עצמאי. למרות שלא קיבלנו הרצאות רובינו התעניינו בתכונית ואנו יודעים על מה היא מדברת. התכונית נועדה לשפר את מצבו של המשק היראלי, שהיה שנייה לפני התרסקות. על מנת לייצב את המשק היה צורך לנקוט בצעדים דרסטיים והם ננקטו. אין ספק שאלה צעדיםם כואבים, אך בלעדיהם אי אפשר היה לייצב את הכלכלכה בישראל. לפני שר האוצר, בנימין נתניהו ואנשי משרד האוצר עמדו מספר בעיו: מעט הכנסות והרבה הוצאות. איך פותרים את זה: 1. חוסר רצון של אנשי עסקים, בעלי מפעלים להשיקע בארץ. ולמה? כי אין תנאים. לכן יש צורך להוריד את המיסים לאנשים שיכולים להשקיע וכך יווצרו יותר מקומות עבודה. כמובן שזה תהליך ולא במגע של קסם. 2. מתן קצבאות- נוצר מצב שבו חלק מהאוכלוסיה פשוט לא יוצא לעבוד. גם כשיש עבודה ( לא כולם, חס וחלילה לא נכליל). ויותר מזה יש כאלה שמתחזים למקבלי קצבאות. כלומר משקרים לביטוח לאומי. מספר מקבלי הקצבאות עלה באופן לא פרופציונאלי לשיעור בריבוי של האוכלוסיה במדינה. אין למדינה כסף והיא נאלצת לשלם לאנשים שיכולים לצאת לעבודה. לכן מקצצים בהטבות הביטוח הלאומי דבר שמאלץ אנשים לצאת לעבודה. מה לעשות אי אםשר לעשות את זה פרטני אלא חייב לעשות את זה ככלל - לכולם! ולכן יש קיצוצים. כמו כן יש צורך להפריט את חברת חשמל, הבנקים, הנמלים כי יש להם יותר מדי כוח. שלא נדבר על זה שראשי ההסתדרות מקבלים משכורות ענק ושובתים ומי שהכי נפגע מזה זה הפועל הפשוט כי הם את המשכורות שלהם יקבלו בין כה וכה. אלו הם הדברים העיקרים. תשאל שאלות נוספות ונענה לך בשמחה וברצון!
 
מסכים ולא מסכים.

לא היה דבר אחד שאמרת שלא היה נכון אבל אני שוב חוזר ושואל: הפתרון של ביבי, באמת ייתכן שהוא יפתור את הבעיה ,העניין הוא שהפתרון הזה בא על חשבון החלשים בחברה, בדיוק כמו באמריקה. השאלה היא האם אפשר לפתור את הבעיה לא על חשבונם. אני שמעתי על רעיון של להטיל מס על שימוש בבורסה. ממש כמו שיש מס על מסחר, על עבודה (פרנסתם של פועלים פשוטים) צריך להיות גם מס על הבורסה (פרנסתם של אילי הון). נכון שחיינו שלנו (מעמד הביניים) ישתפרו אולי אבל האם עם ישראל צריך ככה להזניח את החלשים שבו? בתקופת הצנע בחרנו שלא לעשות זאת ויצאנו מהמיתון. הפעם הממשלה בוחרת שכן. אני בטוח שיש פתרונות אחרים. אני אשמח שנית לתגובה ענינית כמו זו שקיבלתי מאליזבת.
 

E l i z a b e t

New member
כנראה שמצב המשק

הדרדר למצב שבו אי אפשר לעשות את זה. השאלה היא עד כמה המדינה יכולה להכניס מזה? אני לא מבינה גדולה בבורסות, אבל האם זה יבריח את המשקיעים? יכול להיות שניתן לעשות זאת במקביל
 
מה שאני יודע

וחבל שאת לא מבינה בבורסה כי זה אחד המרכיבים החשובים. מה שאני יודע זה שבמדינות אירופאיות כמו שוודיה, גרמניה ועוד... ההכנסות הן מתשתיות של המדינה (לא מופרטות) וממס על ההון). כל המיסים ככל די נמוכים. כך המדינה מתפקדת. הבעיה בישראל זה שגם התשתיות שבונה המדינה מופרטות ואז אין למדינה רווחים מהן...
 
למעלה