שאלה קטנה...

PINK POOH

New member
שאלה קטנה...

עשיתי איבחון מאוד מקיף, והיום קיבלתי את התוצאות: 134. זה טוב???

דליה.ד

New member
134 מה....?

זו התוצאה של האבחון המקיף...? מספר אחד? אז הוא לא כל כך מקיף - בעיני!

PINK POOH

New member
לא לא...

121 זה רמת התפקוד האינטלקטואלי, 134 זה בתחום הביצועי, אבל כפי שהבנתי, התחום הביצועי יותר חשוב. אזזה טוב??? אה, ותחום מילולי זה 106.

דליה.ד

New member
אין לי מושג מה המספרים האלה

משקפים...עשיתי כמה וכמה אבחונים לילדים שלי והתוצאות לא היו מספריות, אבל אולי יונה יודעת....

אם 100 זה הממוצע

ו-15 זה סטית תקן... המשמעות היא : התחום הביצועי מעל הממוצע - הרבה. התחום המילולי בממוצע לגמרי. כשעושים ממוצע בין שני התחומים, רואים שיש תפקוד אינטלקטואלי 121, שזה קצת מעל הממוצע. מה שאפשר ללמוד מזה - שיש פער בין התחום המילולי לביצועי, כלומר, האינט' בא לידי ביטוי טוב יותר בתחום ביצועי מאשר בתחום מילולי. ועדיין, התחום האינט' גבוה, כלומר קצת מעל לממוצע. אני מניחה שיש איזו בעיה בתחום המילולי, שגורמת להנמכה הזו.

השאלה: על מה אנחנו מדברים../images/Emo35.gif

אבחון מקיף של מה? האם לבחינת IQ אפשר לקרוא 'אבחון מקיף'? האם מדובר באבחון שכולל אבחון ליקויי למידה והפער בין הציונים השונים מוכיח לקות כזו? האם מדובר במשהוא אחר בכלל: לא בחינת IQ ולא בחינת לקויות למידה?

אבחון מקיף אינו רק איי קיו...

לצורך המענה לשאלות הללו, אולי אזמין את ד"ר נויה ספקטור, שהיא מומחית ללקויות למידה, והאבחונים הפסיכולוגיים שלה מותאמים גם לליקויי למידה, בניגוד לאבחונים של פסיכולוגים אחרים שנותנים אבחונים שווים לכולם...

תוצאה של אבחון

שלום רב, תודה על הזכות וההזמנה לפורום שלכם, חסרים לי פרטים כדי שאוכל להתייחס ולהבהיר: 134 הוא מספר שמייצג משהו. את לא כותבת מה, לא כותבת איזה מבחן. אולי זה ציון מנת-המשכל, וזה אומר שערכו לילד מבחן פסיכולוגי מסויים. חשוב לדעת איזה מבחן, חשוב לדעת מי ערך את המבחן, חשוב לדעת היכן הציון הזה נדרש, חשוב לדעת מדוע ערכו לילד אבחון? מה היו הציפיות? מה רצו לבדוק? זה היה מעין מבחן-קבלה או מיון כדי לדעת אם הוא מתאים למסגרת כלשהי? התוצאה הזו יכולה לספק מישהו שרצה לדעת אותה ולא התעניין בשום דבר אחר שקשור לילד, לכן קשה לי להתייחס אליה וקשה לי להאמין שכך נמסרה או כך נדרשה.

../images/Emo51.gif

נקווה שיהיה באמת פירוט... ונוכל יותר להבין. תציצי פה מדי פעם
שתי תנוחי...

למעלה