שאלה קטנה

שאלה קטנה

שלום אנשים מה המצב? אולי זה השירשור השני או השלישי שאני פותח כאן. לשאלה... יש לכם בכיתה/ חברים או מישהוא שאתם מכירים שההורים שלט רוסים אבל הוא עצמו לא מחשיב את עצמו רוסי ומיסתובב רק צברים ואם תשאלו אותו משהוא ברוסית למרות שהוא יודע הוא לא יענה או יתחכם? לי אישית יש 2 אנשים כאלה בכיתה שאפילו שינו את השם שלהם כידי "שיתאים למדינה"

0kety0

New member
יש...

יש לי ילדה בכיתה, שאמא שלה עלתה לארץ בגיל 18. אם שואלים אותה מה המוצא שלה, היא אומרת:"מורוקאית"? יש ויש. אבל לפי דעתי-הכי טוב בכלל לא להתייחס אליהם. הם לא שווים התייחסות.

Angel lips

New member
מה מרוקאית? היא התחרפנה???

היא לא יודעת מאיפה היא שתגיד צברית לפחות

Sheep From Hell

New member
מצס עצוב... :\

יש לי חברה טובה שהיא נולדה בארץ... וכל החברים שלה ישראלים חוץ ממני.. אבל היא לא מתחכשת... וכל פעם שהיא נפגשת איתי היא לומדת מילה חדשה ברוסית.... עם ההורים שלה היא מדברת רוסית אבל איתי היא בחיים לא תדבר כי לא נוח לה.. פעם גם פגשתי מישהו באירוע משפחתי ודיברנו והוא סיפר שאבא שלו עלה לארץ ואז הוא נולד פה. ושהוא לא יודע רוסית וכלום.. ואחרי זה אמא שלי סיפרה לי שהוא עלה בגילי לארץ ושהוא יודע טוב רוסית יפה מאוד.. האנשים האלה דיי עצובים, כשהם יגדלו לא תהיה להם זהויות..

Angel lips

New member
אני לא מבינה את אלה שמתביישים

במוצא שלהם ומנסים לשנות אותו.

יש, יש...

מכירה גם כאלה... יש גם המקרים היותר קיצוניים של רוסיות שהופכות לפרחות מרוקאיות, אבל ממש, אותנטיות כאלו, שאתה לא מאמין שהן רוסיות- וזה חבל.. והן גם שונאות רוסיות, ויורדות עליהן עם כל החברות.. אבל אם טוב להן- שיעשו מה שהן רוצות

Dynamo1929

New member
אוווווו....

איך אני לא סובל אנשים כאלה.... הכרתי לא מעט כאלה שהתחכשו למוצאם הרוסי והתנכרו לכל קשר אפשרי לשורשיהם האמיתים... הם פשוט מגעילים אותי! אנשים מסכנים שפוחדים שהחברים שלהם יטילו עליהם את הסטיגמות של העולה החדש הממוצע... הם פשוט רואים איך החברה הישראלית מנדה את העולים ורואה בהם אנשים מוזרים שלא שייכים לתרבות המקומית ולא רוצים למצוא את עצמם במקומם, ולכן בוחרים בדרך של התכחשות והתנערות ממוצאם... ומה שעוד יותר מעצבן זה שאותם אנשים אף נוהגים לרדת על החברה הרוסית שהם בעצמה באו ממנה... פשוט גועל נפש...

vk3

New member
לא מכיר אישית... ( כי לא מסוגל...

להיות בחברה של אנשים כאלה)
זה הדבר הכי מגעיל שיכול להתעורר מבין לכול הבעיות, עברותים, השמצות וכד'
כשהייתי ביסודי ראיתי רבים כאלה שהתכחשו לעצמם ולמי שהם, לא היו מוכנים לדבר רוסית ובנוסף לכול העליבו והשמיצו רוסים !!! וודאי שזה נגרם מלחץ חברתי ובעיות בהתאקלמות
אני אפילו מרחם על אנשים כאלה... יאק
וגם בתיכון אני רואה כאלו אנשים הנמצאים רק בחברת צברים, ערסים וכו'... קוּלים... בעעעעעע !

vk3

New member
אההה נזכרתי שיש לי ידידה...

שמסתובבת בחברת צברים ומדברת עברית טובה, בעלת מראה ישראלי והכול... יום בהיר אחד אני מגלה שהיא רוסייה !!!!!!! ויודעת רוסית !!!!!!!!! כמעט קיבלתי התקף... היא לא הסתירה ולא ידעה שאיני יודע... פשוט ככה זה יצא ! עלתה ארצה בגיל קטן, השתלבה, אפילו נבלעה בצורה מסויימת וזהו ! היא לא מתביישת בעצמה ולא מסתירה חס וחלילה, אבל הנה סוג נוסף, שפשוט השתלב מאוד מאוד ולא מראה כול סימן

vicki16

New member
אמממ

כן מכירה אחת כזאת....אבל היא דיי מפגרת חח... אה נזכרתי בעוד אחת שרק לפניי כמה שבועות גיליתי שהיא רוסייה ואני לומדת איתה בשיכבה כבר כמה שנים טובות...לא שמעתי אותה מדברת ברוסית בחיים...אוליי היא פשוט לא יודעת
אני אישית, רוב החברים שלי הם ישראלים, הם בטח ובטח יודעים שאני רוסייה, לא שיניתי את השם שלי (ויקי!!), ואם פתאום אנשים אחרים באים אליי ולא ממש יודעים אם אני רוסייה או לא, אז אני אומרת בגאווה שכן!

SupermanZW

Well-known member
אני מכיר מישהו כזה

רוסי שמי שלא מכיר אותו יכול לחשוב שהוא לא רוסי כי המראה שלו לא רוסי טיפוסי, הוא בד"כ נמנע מלדבר רוסית ועברת את שמו מדימיטרי לדוד (מרצונו החופשי), הוא לא מחשיב את עצמו לרוסי ופעם כשהיה נשאל מה העדה/מוצא שלו הוא היה עונה "ישראלי" עד שהבין שלכל הישראלים יש עדה/מוצא, ולכן התשובה העדכנית שלו היא "מה אכפת לך", אז בשביל להרגיז אותו כל מי שיודע קורא לו דימיטרי ומדבר איתו ברוסית, לפעמים אנשים אפילו עושים עצמם כאילו הם לא מבינים עברית כדי "לאלץ" אותו לדבר רוסית, זה די מעצבן אותו, אבל מצחיק.

כן,

יש אחת מאשדוד, קסניה, שמתעצבנת כשמזכירים לה שהיא רוסיה, זה מפגר לדעתי. אצלנו בכיתה (בגן יבנה) תמיד פונים לרוסים ב"רוסי!" וזה בצחוק וכולם מבינים את זה ולא מפריע לאף אחד, ותמיד יש יציאות כאלה "זה בגלל שאתה רוסי" אבל אין להם בעיה עם זה. נראה לי.

לצערי לצערי לצערי לצערי

יש לי R' אמריקאית...וזה לא בכוונה ואני לא הצלחתי לשנות את זה...והיום אני כבר לא מנסה...כי זאת צורת הדיבור שלי ואין לי בעיה עם זה יותר! אבל הרבה אנשים מתבלבלים ולא יודעים שאני רוסי...ופעם כשהייתי קטן הובילו אותי למצב שבו באמת אפילו דיברתי עם ההורים שלי בעברית....אבל אז לפני בסביבות ה 3-4 שנים...אחרי שהרוסית שלי הגיעה למצב שבו הייתי צריך תרגום כדי לדבר עם סבתא שלי....התחלתי לעלות לעצמי על העצבים אז התחלתי ללמוד רוסית...והיום אני מדבר חופשי...אבל עדיין אנשים חושבים שאני אמריקאי...נגיד יש לנו בשכבה מישהי (פנימיסטית) שגילתה לפני שבועיים שאני רוסי וכמעט התעלפה...אין לי הרבה חברים רוסים...כי רוב הרוסים אצלנו "מרוקאים" או אנשים מעצבנים.....אבל כל היישוב זה 5700 איש ואין כאן הרבה רוסים... קיצ אנשים שלא מודים בעדתם מטומטמים ועולים לי מאוד מאוד על העצבים....להתכחש למוצא ולהסטוריה זה טמטום...אנחנו לא פחות וגם לא יותר אנשים משאר העדות....ואין לי בעיה לדבר רוסית בפומבי להגיד (ואני בכוונה לא אומר להודות...כי זה לא וידוי זו עובדה) שאני רוסי. בעע סליחה על המגילה...

dunclee

New member
כן....

יש לי אחד בשיכבה...הוא שינה את השם שלו מקוסטיה לאלעד <לא יודעת מה הקשר> הוא מסתובב רק עם מרוקאים, מתלבש כמוהם, מתנהג כמוהם אבל דבר אחד הוא לא מתבייש שהוא רוסי כולם יודעים את זה וכשאני גיליתי את אחרי שהכרתי אותו שנתיים הייתי בהלם והוא בכלל לא התבייש להגיד לי את זה שהוא רוסי

YuLi825

New member
יש לי ילד בכיתה..

שהוא גם במקרה גר איתי באותו הבניין ואמא שלי מדברת לפעמים עם ההורים שלו אבל בכיתה הוא מסתובב רק עם ישראלים ובכלל.. הוא מתנהג כאילו הוא מתבייש בזהות שלו, וזה ממש עצוב לדעתי...

למעלה