שאלה קטנה...

kaminari san

New member
שאלה קטנה...

שלום אנשים, בערך לפני 10 שנה היה לי דיסק כפול של הופעה חיה אתם יודעים של מי.... נתתי את הדיסק למישהו והוא לא חזר, היה נחמד לדעת מה שם ההופעה ולנסות למצוא אותו שוב. על הדיסק היתה תמונה של אדם לבוש חליפה עם הרבה נורות על הגוף עומד בשדה כשגבו מצולם (אם אני זוכר נכון) שוב אני מזכיר אלבום כפול של הופעה. בתודה מראש...

melancholy man

New member
Delicate Sound of Thunder

והנה העטיפה... האלבום הוא אלבום הופעה מסוף שנות השמונים בהשתתפות: דיב גילמור, ניק מייסון וריק רייט (כלומר בלי רוג'ר ווטארס, עוד מיידע תוכן למצוא כאן. אגב, בעיני הוא נקודת שפל דווקא של הלהקה, אבל זה הטעם שלי...

N a V e

New member
ההגדרה כנקודת שפל,

האם אתה מגדיר את האלבום כנקודת שפל מבחינה אומנותית(רמת הביצועים) או מסחרית(עצם הוצאת אלבום הופעה על מנת למחזר את החומר) ?

melancholy man

New member
ככה

קודם כל, וזה משהו שקצת לא מבינים היום כשיש מין האלהה (מלשון אלוהות) של הרוק בעבר, הכל מסחרי, גם אלבומים כמו הדרק סייד (ווטארס אמר על האלבום הזה פעם:"הינו כל כך נואשים אז, שהינו מוכנים לרוץ ערומים בכיכר פיקדלי אם זה היה אומר שנמכור אלבומים") או אחרון אלבומי הפרוג, היו אלבומים "מסחריים" מהבחינה הזו שהם נעו בכדי שימכרו ויעשו את כל הנוגעים בדבר קצת יותר עשירים משהיו לפני שהאלבומים נוצרו, אבל, ה DSOT הוא קצת שונה, מבחינתי, הסיבה היחידה שגילמור איחד מחדש את הלהקה ויצא לסיבוב הופעות, לא היה כי בער לו לעשות משהו אומנותי, או אפילו כי היו חסרים למייסון כמה גרושים בשביל עוד רכב יקר בצורה מגוחכת, הסיבה היחידה הייתה להראות לווטארס מי הבוס ומי שולט בלהקה ובשם שלה, אין לזה שום הסבר אחר (לפחות לא שאני מוצא), אני הרבה יותר מעריך את מה שגילמור עושה היום, כשהוא מופיע כשבא לו ועושה את זה בגלל אהבת המוסיקה. מעבר לזה, הביצועים הם מהגרועים שאפשר לשמוע מהלהקה, מייסון נשמע כאילו הוא לא החזיק מקלות תיפוף מאז שנות השבעים, רייט...טוב רייט סתם נשמע עצוב ואפילו גילמור לא מצליח להציל את המצב, מה שיש שם, הוא מעייף ממוחזר ולא מעניין. שילוב השירים מתוך A Momentary Lapse of Reason בתוך שירים ישנים (וטובים) יותר, רק מדגישים את רדידות היצירה של הלהקה באותה תקופה ולא מחביאים אותה כפי שאולי קיוו עורכי האלבום. יש לפינק פלוייד הופעות הרבה יותר מזו.

kaminari san

New member
תראה...

אני לא מומחה גדול לפינק פלויד אבל מכיר אותם קצת יותר מהשומע הממוצע,עדיין אין לי שום מושג בקשר לתקופות השיא והשפל שלהם. בכל מקרה אשמח לשמוע למה אתה רואה באלבום נק' שפל? וחוצמזה ידוע לכם אם אפשר לקנות את האלבום איפשהו? בא לי להחזיר את המקורי הביתה... ושוב תודה.

The Albatross

New member
לדעתי,

Money שמבוצע באלבום הזה הוא אחד מהגרסאות הטובות ביותר שפ"פ הוציאו לו אי פעם.

holo

New member
יש לי קטע של הופעה במחשב

של money, אני לא יודע אם זה של ההופעה הזאת אבל יכול להיות כי הביצוע שם באמת יפה! רק הסולו סקסופון שונה ומישהו עם שער ארוך עושה אותו, ויש גם קטע של שקט אחרי הסולו גיטרה שהזמרות ליווי עושות קולות מצחיקים.

flowerboy69

New member
דליקט סאונד...

אני מזה שונא את money שם...חחח...שאני שומע את הגרסה הזו בא לי לשבור לו את הסקסופון!אפילו גילמור אמר שזה חרא של גרסה באיזה ספר... יש לווטרס גירסה לשיר הזה מתוך הופעה שיצאה באחד מהסינגלים שלו-נדמה לי בסינגל radio waves וזה גרסה ממש טובה לדעתי חבל שאף פעם לא יצא הופעה רשמית מאותם הופעות...

kaminari san

New member
אם כבר...

אז כבר... יכול להיות שבהופעה הזאת יש שני מתופפים? כל ההופעות שלהם הם בהרכב כזה(במידה ויש) ובהקלטות אולפן?

flowerboy69

New member
נכון!

חוץ ממיסון היה עוד איזה מתופף שם שזכור לי בעיקר מהשיר one slip שהוא אחד מהשירים שאני הכי אוהב אתמול קיבלתי דיסק מאחת ההופעות האלה בשנת 88 ויש שם גירסה נפלאה לשיר הזה

למעלה