שאלה קטנה

yaelgro

New member
שאלה קטנה

שלום, אני בת 23, גובהי 1.63, ואני שוקלת 69 קילו. אני יודעת שמשקלי הוא מעט גבוה לגובהי, אך מודעת שאין זו השמנת יתר הסטרית. לאחר שנים של אכילה בשעות מסודרות, ושמירה על משקל גוף תקין(עד הגיוס לצהל שקלתי 55 קילו), בצבא העבודה במשמרות "הרסה" לי את חילוף החומרים, והתחלתי לעלות במשקל(כמובן שגם האוכל שאכלתי לא היה ממש בריא). מייד לאחר שהשתחררתי, ובמשך חצי שנה, ירדתי במשקל ללא דיאטה(חזרתי למשקל תקין -60 ק"ג), רק מלחזור ולאכול בשעות מסודרות(הייתכן? כי עבדתי ברשת מזון מהיר ולא אכלתי אוכל בריא). בשלוש השנים האחרונות אני שוב עובדת במשמרות, והגעתי למשקל של 72 ק"ג. לפני כחצי שנה החלטתי שאני מתחילה לשמור יותר, והחלטתי להפסיק לאכול שטויות, ולעבור ללחם קל. במשך כשלושה חודשים התמדתי, ואף ירדתי 5 קילו, אך בשלושת החודשים האחרונים מאז שאחת הבנות יצאה לחופשת לידה ואנחנו פחות אנשים, אני מרגישה שהגוף פשוט דורש ממני עוד קלוריות כדי להמשיך לתפקד, ומאחר ואין י זמן לעשות ספורט, הפסקתי לרדת במשקל. האם כרגע כדאי לי רק לשמור על משקלי הנוכחי כדי לא לעלות עוד(וכשהמצב יירגע בעבודה לחזור והוריד קצת את כמות הקלוריות)? או שמא להתעקש על אכילה מסודרת ופחות קלוריות גם אם המחיר אומר לישון הרבה הרבה פחות? אני לא מיואשת(אסור להיות פסימיים כי אז אני בטח לא אצליח לרדת), אבל סתם הייתי שמחה לעצה. תודה שקראתם עד כאן, יעל.

רון ו

New member
קצת תכנון לא נחשב עקשנות

שלום לך כמו רבים וטובים נוצר אצלך רושם שלעומס בעבודה נדרשת תזונה "מפצה" או ויתור על ספורט. האמת שזה בדיוק הפוך. אכילה לא מסודרת והזנחת פעילות גופנית פוגעת בכושר שלך לעבוד ולהתמודד בנוסף הלחץ בעבודה משבש את הערכת הרעב/שובע במיוחד שאת מודאגת וחרדה מעליה במשקל. הפתרון היא לתכנן לעצמך מבעוד מועד, על פי הערכת והכרת עצמך או בהתיעצות, את הכנת מרכיבי המזון + תוספות לשעת חרום ולפנות את השעות לפעילות גופנית. העובדה שאת עוקבת על המשקל חשובה וטובה מאוד. אין כל סיבה שתעשי הנחות או פשרות להתיצב על משקל גבוה מהמתאים לך כי למעשה את מתכנתת את עצמך לאכול יותר מהדרוש לך מראש... מגיע לכל אחד להיות במשקל אופטימלי וזו לא השקעה כבדה או על חשבון שעות שינה בטוח לא! בוודאי אם נערכים לכך כראוי מראש.

yaelgro

New member
קודם כך תודה על התגובה

הבעיה העיקרית שלי, היא העבודה במשמרות. היום אני נמצאת במצב שאני עובדת משמרת לילה, חוזרת הביתה, ישנה 4-5 שעות, קמה וחוזרת לעבודה שוב עד 23:00, מה שלא משאיר לי את האפשרות לפנות זמן לספורט לצערי הרב מאוד(הספורט זה הדבר שהכי חסר לי כרגע)

תשובה לשאלה גדולה

ע"מ למנטע את הזגזג הזה שלך ,ומאחר וס"כ כשאת אוכלת מסודר את יורדת יפה בשמקל , כדאי שתתיעצי עם דיטנית שתתאים לסדר היום שלך תפריט אישי בהתחשב בצורת העבודה שלך ותאפשר לך להרגיז שבעה וללא רגשי אשם . כך ימנע התהליך של עליה במשקל שסה"כ ניתן להבין שמציק לך מאד. בהצלחה

הי יעל

הי יעל, מה שנראה לי שבמצבי לחץ את מתחילה לאכול יותר ובין היתר יותר "שטויות" כפי שאת קוראת להן. משמרות לא "הורסות" חילוף חומרים, הן גורמות לך לאכול יותר. ברגע שאת מקטינה את כמות האוכל את יורדת במשקל. וזה מה שתעשי. אל תאוכלי "מסודר" אלא תאוכלי ארוחה קטנה כל 3-5 שעות, כמו סנדוויץ מ-2 פרוסות (אפשר לחם קל) עם שכבה דקה של ממרח, או יוגורט, או ביצה או חביתה עם פרוסה או עוף או דג/טונה וכדומה. הכל בתוספת ירקות. אם את עובדת שעות ארוכות, תקחי לעבודה 3-4 סנדויצ'ים, תשתי 8-10 כוסות נוזלים ללא סוכר, ותראי איך את יורדת במשקל, נהנית, ומפסיקה לחשוד בחילוף חומרים. מה שמעלה אותך במשקל זה רק כמות האוכל ובחירה לא נכונה של האוכל.

למעלה