שאלה קטנה...

אייני

New member
שאלה קטנה...

מישהו פה אוהב ספרי פנטזיה? (ואם לא, אני יכול להודיע לכם שהם לא חיות טורפות, הבעיה שאנשים נרתעים בד"כ כשהם שומעים את המילה "פנטזיה"...) ומישהו קרא את שר הטבעות? רומח הדרקון? את הספרים של טרי פרצ'ט? משהו כזה?

stush

New member
אממ....../images/Emo41.gif

אני אישית לא כל כך, כאילו רק עכשיו התחלתי לקרוא מדע בדיוני ופנטזיה לא נשמע לי משהו, למרות שאני כן מנסה (לפחות) לקרוא הכל... אבל בדיוק דברנו על זה שהרבה אנשים עכשיו מתחילים לקרוא מדע בדיוני ופנטזיה, וכבר הרבה פחות נרתעים מזה...

../images/Emo127.gifבהחלט והרבה!

יש פה הרבה אוהבי פנטזיה ואם תציץ קצת אחורה תוכל לקרוא הרבה עדויות לכך!

Athaclena

New member
כן, קראתי את כולם.

ויש כאן פורום טרי פראצ'ט, דרך אגב. בוא נגיד שהדבר היחיד שאני אוהבת יותר מפנטזיה זה מדע בדיוני. ואני מאוד אוהבת את הפנטזיה לילדים, במיוחד הספרים המודרניים יותר - חומריו האפלים, ארטמיס פאול וכו'

אייני

New member
אחלה D:

סוף סוף אני רואה עוד מישהו שקורא גם פנטזיה! (ולא, אני לא מדבר על הארי פוטר...) הגיע הזמן..חחחחח... לגבי הארי פוטר - אהבתי אותו, אבל הספר החמישי היה מאכזב מאוד...סיימתי אותו תוך יום וחצי ולא הרגשתי מסופק בכלל... הכי עלוב בעייני היה שהסופרת (בראיון) אמרה שזה שהיא הרגה את סיריוס זה כמו שפורתוס (מ"שלושת המוסקטרים) מת בספר "האיש בעל מסיכת הברזל"... איזו השוואה עלובה... כשפורתוס מת אני ממש חטפתי דיכאון... לעומת זאת, היא הייתה במילא חייבת להרוג את סיריוס, כי לא הייתה לה ברירה, אז מה הקטע?? אבל, לא עניתם לי לגבי הספרים..חחח... ואם מישהו רוצה לנסות פנטזיה כדאי לו להתחיל עם רומח הדרקון. אם אתם אוהבים ספרים מצחיקים, נסו את הספרים של טרי פראצט, שהוא סופר פנטזיה אמנם, אך מצחיק עד דמעות...הבעיה היחידה שלו היא שהוא מתקשה בפתיחה של הסיפור, ולפעמים היא מעט נסחבת ומשעממת...הספר הכי טוב שלו הוא "אור הכשף" או משהו כזה...(קראתי את זה באנגלית, אז זה התרגום, בערך...חחח...)

"צבע הכשף"? ../images/Emo110.gif

- היחיד של פראצ'ט שקראתי, בינתיים (בלי לכלול בחשבון את "בשורות טובות", שמשותף לו ולניל גיימן הנהדר). "שר הטבעות" - לפני שנה או שנתיים. חייבת לרענן את הקריאה. "רומח הדרקון" - שני ספרים ראשונים. נחמד, אבל - משהו היה חסר.
אוף! יכולתי לקנות את "האיש במסכת הברזל" מיד שנייה. למה לא עשיתי זאת?

Athaclena

New member
את ה"פ 5 לא כ"כ אהבתי

רציתי לחנוק את הארי. והיו כמה דברים מפגרים. וזה היה ארוך מדי. אני לא חושבת שאני אראה את הסרטים מעכשיו, אא"כ הספרים #6 ו- #7 יהיו יותר טובים מ-5# בצורה דראסטית. אני גרופית של דאגלאס אדאמס וטרי פראצ'ט (יש לי את רוב הספרים שלהם) וגם של דיויד ברין ולואיס מקמסטר בוז'ולד הפחות-מוכרים (בשתי המשמעויות, אני מניחה) התבלבלת - "צבע הכשף" זה הספר הראשון ו"אור מופלא" זה השני. אני קוראת רק באנגלית ובעברית אם אין ברירה או שזה מה שמשאילים לי.

אייני

New member
אה, כן, אליו התכוונתי..."אור מופלא"

זה הספר הכי טוב שלו... וממש לא צריך לקרוא קודם את "צבע הכשף"... אני קראתי קודם את אור מופלא ולא היו לי שום בעיות של חוסר הבנה... דווקא היה לי יותר כייף לקרוא את "צבע הכשף" אחר כך :)

olga267

New member
אני קוראת..

אני אישית אוהבת מאוד פנטזיה! לא את כל הספרים שכלולים בקטגוריה, אבל די הרבה... ואם כבר מדברים על ספרים ספציפיים, מישהו פה קרא "אמבר"? (בעצם זה נחשב למדע בדיוני אבל אני כל כך לא מסכימה אתם).

Athaclena

New member
אני קראתי את אמבר

ואני מניחה שאני לא היחידה. הייתי מחשיבה אותו כפנטזיה. מה יש שם שכבר מד"ב? אני הכי אהבתי את ההתחלה של הספר הראשון, אני מאוד אוהבת את הגילוי שהעולם הוא לא כמו שהוא נראה... ההתחלה בעולם ה"אמיתי" ומשם הגעה לפנטזיה - זה משהו שתמיד מושך אותי. אולי כי זה יכול לקרות גם לי?... בוקר אחד קמתי מהמיטה ופתאום יכולתי לעוף, או כל דבר אחר, זה לגלות פינות נסתרות בעולם הקיים שלנו (או לגלות עולם אחר לגמרי). ככה זה בנארניה, בחומריו האפלים (במידה מסוימת), בהארי פוטר, וב-35 במאי. יופי של דבר
...

olga267

New member
מסכימה ../images/Emo13.gif

גם אני נורא אוהבת את השילוב של עולם הפנטזיה בעולם האמיתי, מאותן סיבות כמו שלך בעצם. קשה שלא לחשוב מה אם... אהבתי במיוחד בספר את כל התככים והמזימות הפוליטיות בתוך המשפחה ואת קורווין המתוחכם שבד"כ, איכשהו, עושה את הדבר הנכון (או דבר שמסתבר, בדיעבד, כדבר נכון). חומריו האפלים גם הוא ספר מעולה! מצא חן בעיני מאוד גם שקשה להחליט מי הרע ומי הטוב (חוץ מהגיבורים ומעוד כמה דמויות). את "נארניה" ו"35 במאי" אני לא מכירה... תוכלי להגיד לי מי הסופר/ת ואם את ממליצה עליהם? תודה...

Athaclena

New member
טוב, אז

נארניה זו סדרה של ק.ס. לואיס (בהוצאת מרגנית) שהספר המפורסם מתוכה הוא "האריה המכשפה וארון הבגדים", אבל הראשון כרונולוגית הוא "הקוסם ואחיינו". זה ממש קלאסיקה. ה-35 במאי זה של אריך קסטנר, וספר הנונסנס היחיד שלו. הידועים יותר הם אורה הכפולה, פצפונת ואנטון, אמיל והתאומים ועוד. זה קצת בסטייל של מדריך הטרמפיסט לגלקסיה (עוד ספר שהכל מתחיל כרגיל...
). חומריו האפלים - יש כמה דמויות שפחות ברור מי הם ומה הם רוצים אבל הם המיעוט - יש רק 3 דמויות כאלה לפי הספירה שלי...

אייני

New member
גם אני אוהב את הסוג הזה...

אבל לפעמים הסופר לא ממש מצליח להסביר את "ההיעלמות" של אותו עולם פנטזי... לדוגמה "לעולם לא עולם" - ספר שהרעיון שלו בהחלט לא רע, אולם הסופר רק מסתבך עם עצמו בשלבים מסויימים בספר, מה שפוגם בהבנה ובזרם הקריאה... ואגב, אני רואה שיש עוד ששותפים לדעתי ש"הארי פוטר", למרות כל הפרסום שלו הוא לא כזה "ספר פנטזיה מדהים!" אלא עוד ספר פנטזיה ממוצע, עם בעיות בקטעים מסויימים...רולינג לא הצליחה ליצור עולם ממשי, כמו טולקין ורואים זאת בכמות הבעיות שיש בספר. הדבר הכי שנוא עליי שם הוא "כישוף המוות" - ("אבדה קדברה")... זה הרעיון הכי גרוע שנתקלתי בו אי פעם בספר פנטזיה, בגלל שהוא למעשה אומר שכל קוסם שמספיק חזק כדי לעשות את הכישוף - מסוגל לנצח אפילו את וולדמורט, דבר שאומר שוולדמורט לא כזה חזק (הרי אין דרך לחסום את הכישוף, ואפילו הוא לא הצליח, הוא חטף את הכישוף, והדבר היחידי שהצליח זה להפחית את עוצמתו)... אז היא ניסתה לתקן את זה, והפכה את הכישוף לאקדח לכל דבר, שצריך "לכוון" ו"לפגוע במטרה" בשביל להצליח...תקראו את הפרק בהארי פוטר החמישי, שבו מתואר הקרב עם תומכי וולדמורט, ותראו שהרעיון של הקללה הזו זהה למעשה לאקדח רגיל... אני מעדיף לשמוע על קוסמים שיורים ברקים, כדורי אש, יוצרים רעידות אדמה, שטפונות, סופות טורנדו ועוד, כדי להילחם אחד נגד השני, מאשר קוסמים שפשוט יצעקו צמד מילים, וזהו - השני יתפגר...די עלוב... מה היו הבעיות שלכם בהארי פוטר? מה אהבתם? מה שנאתם? (אני מניח שכבר היה על זה דיון, אבל מעניין אותי לשמוע סוף סוף אנשים שלא חושבים אוטומטית שזה היה "כזה ספר מדהים"...זה היה ספר מאוד מוצלח, עם כמה רעיונות לא רעים (וכמה רעים), אבל החמישי פשוט הרס...)

Athaclena

New member
הכי מציק לי

זה שהעולם לא בנוי כמו שצריך. אין חוקים או כללי יסוד ואם רולינג צריכה משהו היא פשוט ממציאה קסם בשביל זה. כבר אמרו לפני שמוזר איך הארי מסתובב עם משקפיים - אין קסם שיכול לרפא את העיניים? ומאוד הפריע לי שבתחילת הספר החמישי אף אחד לא האמין להארי ואף אחד לא חשב לתת לו סם אמת (כמו בסוף #4)... זה שרמוס לופין קרוי ככה זה אולי נחמד לילדים (בוא נראה מי יבין את הרמז) אבל זה מאוד לא סביר בעולם אמיתי - במיוחד שקראו לו לופין לפני שהוא ננשך (הוא ננשך בילדותו ועד אז לא היה איש-זאב). וחלק מהדמויות מוגזמות, וכולן שטוחות כמו פלקטים, וחוץ מדמות אחת כולן טובות או רעות בצורה חד-משמעית. והארי קרציה! בסופו של דבר, זו סדרה שנוצרה כבסיס לפאנפיקים, והפאנפיקים לעיתים מתעלים על המקור. עם כל זאת, נהניתי מהספרים (אפילו מהחמישי, רק פחות) ויש לי 2 מהם בבית ואני אקרא את הבאים.

אייני

New member
דווקא הסתירה הכי גדולה

נמצאת בספר השני... כשמגלים שגם לפני חמישים שנה היו תקיפות של היצור מ"חדר הסודות", רק אחד נהרג כתוצאה מהתקיפות (מירטל, למי ששכח) אז איפה כל השאר?? למה הם לא אמרו למנהל שהחיה שתקפה אותם לא הייתה עכביש ענקי (חיית המחמד של האגריד, אשר נחשדה כחיה מחדר הסודות) אלא נחש ענקי??

The Mad Hatter

New member
מוזר..

כבר קראתי מספר פעמים באינטרנט שאנשים נרתעים מספרי "פנטזיה" ואני עדיין לא נתקלתי באף אחד כזה (אלא אם כן הוא נרתע מהמושג "ספרים" בכלליות). יכול להיות שלהארי פוטר יש חלק בדבר? בכל מקרה, אני אוהבת ספרי פנטזיה, למרות שעכשיו אני קוראת פחות מהסגנון הזה. אני אוהבת מאד את טרי פראצ'ט וגם את טולקין, כמובן. את רומח הדרקון ניסיתי לקרא ולא הייתי מסוגלת. זה די שיעמם אותי.

Astridּ

New member
ומה עם אן רייס? ../images/Emo13.gif

זה גם בגדר מדע בדיוני\פנטזיה לא? אני מתה על הכתיבה שלה- ראיון עם הערפד, פנדורה ומשרת העצמות שעליו אני ממליצה באמת מקרב ליבי
ועוד רבים וטובים! למרות שקונצפט הראיון קצת נסחב לטעמי אבל זה לא הופך את הספרים שלה לטאקים או משהו. קראתם? =)

ימימה

New member
מחזור כישור הזמן

על כל 20 כרכיו (בעברית - באנגלית יש "רק" עשרה), הרס לי את חיי המשפחה, לטענת בנזוגי - כי במשך כחודשיים לא דיברתי איתו בכלל
לא כל ספרי הסדרה באותה רמה, אבל הראשונים מצוינים, באחרונים הוא - רוברט ג'ורדן, הסופר - כבר יצא מפרופורציה (אבל אמשיך לקרוא כל כרך שיצא...) את סדרת אמבר קראתי כולה בנעורי, ומאד אהבתי - נתתם לי רעיון לנסות ולקרוא אותה שוב, נראה איך היא תראה לי ממרומי גילי המופלג
ומה עם מעוף הדרקון של אן מק-קפרי? מישהו קרא? גם אותו קראתי מזמן, ואז מאד אהבתי. וחוץ מזה חדשה כאן, פחות או יותר, ושמחה להצטרף!

Athaclena

New member
כן, קראתי

את כל הספרים שהזכרת. חוץ מה-10 בכישור הזמן, זאת אומרת. אבל קראתי לא רק את מעוף הדרקון אלא את רוב הסדרה (15 ספרים? אני כבר לא סופרת) ועוד ספרים שלה - היא מכורה לסדרות, אין לה ספרים בודדים בכלל. כן, זו סדרה נחמדה עם כמה רעיונות יפים, אבל משום מה אני מעדיפה דוקא את הספרים שהדרקונים מופיעים בהם פחות. ושלושה מהם תורגמו. ברוכה הבאה!

למעלה