גם אני אוהב את הסוג הזה...
אבל לפעמים הסופר לא ממש מצליח להסביר את "ההיעלמות" של אותו עולם פנטזי... לדוגמה "לעולם לא עולם" - ספר שהרעיון שלו בהחלט לא רע, אולם הסופר רק מסתבך עם עצמו בשלבים מסויימים בספר, מה שפוגם בהבנה ובזרם הקריאה... ואגב, אני רואה שיש עוד ששותפים לדעתי ש"הארי פוטר", למרות כל הפרסום שלו הוא לא כזה "ספר פנטזיה מדהים!" אלא עוד ספר פנטזיה ממוצע, עם בעיות בקטעים מסויימים...רולינג לא הצליחה ליצור עולם ממשי, כמו טולקין ורואים זאת בכמות הבעיות שיש בספר. הדבר הכי שנוא עליי שם הוא "כישוף המוות" - ("אבדה קדברה")... זה הרעיון הכי גרוע שנתקלתי בו אי פעם בספר פנטזיה, בגלל שהוא למעשה אומר שכל קוסם שמספיק חזק כדי לעשות את הכישוף - מסוגל לנצח אפילו את וולדמורט, דבר שאומר שוולדמורט לא כזה חזק (הרי אין דרך לחסום את הכישוף, ואפילו הוא לא הצליח, הוא חטף את הכישוף, והדבר היחידי שהצליח זה להפחית את עוצמתו)... אז היא ניסתה לתקן את זה, והפכה את הכישוף לאקדח לכל דבר, שצריך "לכוון" ו"לפגוע במטרה" בשביל להצליח...תקראו את הפרק בהארי פוטר החמישי, שבו מתואר הקרב עם תומכי וולדמורט, ותראו שהרעיון של הקללה הזו זהה למעשה לאקדח רגיל... אני מעדיף לשמוע על קוסמים שיורים ברקים, כדורי אש, יוצרים רעידות אדמה, שטפונות, סופות טורנדו ועוד, כדי להילחם אחד נגד השני, מאשר קוסמים שפשוט יצעקו צמד מילים, וזהו - השני יתפגר...די עלוב... מה היו הבעיות שלכם בהארי פוטר? מה אהבתם? מה שנאתם? (אני מניח שכבר היה על זה דיון, אבל מעניין אותי לשמוע סוף סוף אנשים שלא חושבים אוטומטית שזה היה "כזה ספר מדהים"...זה היה ספר מאוד מוצלח, עם כמה רעיונות לא רעים (וכמה רעים), אבל החמישי פשוט הרס...)