אני שאלתי את אותה שאלה
וגיליתי את האפשרויות הבאות: 1. מסלול של כמה שנים שנותן איזושהי תעודה או תואר באמנות. במסלולים כאלו יש לפעמים אפשרות להתמחות בתלת מימד. אם יש לך זמן, כסף ורצון לעשות תואר שלם באמנות, אני יכול רק לנחש שזה המסלול שתצאי ממנו הכי מקצועית, מאחר ולומדים שם דברים נוספים מעבר לתוכנה עצמה (כלומר איזה כפתור עושה מה). נושאים של העמדה, תאורה, וציור מן הסתם יכולים רק לעזור. מסלול אחד כזה לדוגמה יש ב"חשיפה", בית ספר לאומנות של האוניברסיטה הפתוחה. מן הסתם יש מסלולים כאלו ברבים מבתי הספר והמכללות השונות. לי אישית לא היה זמן ורצון לעשות מסלול מקיף כזה, לפחות לא בשלב זה. 2. ב"חשיפה", למשל, אפשר אם אני לא טועה לעשות גם קורסים בודדים באנימציה תלת מימדית. לפי מה שראיתי הם קורסים בסיסיים שהחסרון העיקרי שלהם הוא כמות השיעורים שהם נותנים, שנראית באמת לא מספיקה אם הכוונה היא ללמוד בקורס עצמו ולא להשתמש בו רק כהתחלה ולהתקדם משם לבד. 3. קורסים שנתיים (או כמעט שנתיים, 9-10 חודשים) - אני ראיתי שניים כאלו: 3א. המסלול במכללת אדוונצ'ר (הידועה לשמצה?). במסלול הזה הם מלמדים בעיקר LightWave, אך מוסיפים גם כמה שיעורי "העשרה" בנושאים כמו עריכת וידאו ו AfterEffects. יתרונות: מחיר - המחיר זול יחסית לקורס השני שראיתי, ועולה משהו כמו שנה וחצי אוניברסיטאית (כמו שאמרתי, זה רק יחסית זול). עבודה "בתעשייה" - הקורס מתקיים בסטודיו עצמו, כאשר יש חדר גדול בסטודיו שמחולק ב Open Space. בחציו יושבים האנימטורים (לפי מה שראיתי יש מקום לבערך עד 10 כאלו) ובחציו השני יש מקום לבערך 10-15 סטודנטים. המרצים הם אנימטורים שעובדים בסטודיו, והם משלבים את התלמידים בעבודה עצמה, כך שזה אמור להיות יותר מקצועי ופחות "אקדמי". בנוסף את הסטודנטים הטובים יותר הם לוקחים לעבודה אצלם כך שזה הזדמנות טובה לעבוד בתחום, אם זה באמת עובד ככה. כלים נוספים - בקורס שלהם הם לא מלמדים רק תוכנה לתלת מימד, הם מלמדים כלים נוספים שכנראה תצטרכי על מנת להפיק סרטים טובים. אלו כלים שכנראה תצטרכי להשתמש בהם בכל מקרה. חסרונות: החסרונות די מתואמים עם היתרונות, אבל הפעם אני אתחיל מהסוף להתחלה: כלים נוספים - השיעורים שהם מקדישים לכלים הנוספים הם די על חשבון שיעורי תלת מימד. בנוסף, את הכלים הנ"ל הם לא מלמדים לעומק כי על כל אחד מהם אפשר לעשות קורס של כמה שיעורים והם לפעמים עושים רק שיעור או שניים. בקיצור, אם יש לך גישה מספיק טובה לתוכנות מסוג זה את מה שהם מלמדים על הכלים הנוספים תוכלי ללמוד בעצמך די בקלות, כך שלטעמי זה נראה בזבוז זמן במקום להתמקצע בתלת מימד. עבודה "בתעשייה" - וכאן אני אסביר למה הוספתי את הכינוי "ידועה לשמצה?": לפי השמועות, לחברת אדוונצ'ר פאבלישינג מטרות נוספות מללמד את הסטודנטים שלה, והם כנראה יותר חשובות לה. אחת השמועות האלו היא שהם ינצלו את התלמידים ואת העבודות שלהם לצורך שלהם כדי להשיג קצת עבודה בחינם. הדבר השני והיותר חמור ששמעתי, והפעם מתלמידי הקורס עצמו, הוא שסדר העדיפויות קצת שונה: אם לאנימטור יש עבודה דחופה, והוא לא יכול לבזבז זמן על לתת שיעור, הם פשוט יחליפו את השיעור לשיעור בנושא אחר (למשל AfterEffects) כי ככה זה מסתדר להם. לא נשמע מקצועי יותר מדי... מחיר - כן, גם המחיר נתפס אצלי כחסרון. לפי השוואה שעשיתי בין שני הקורסים (כלומר ביקור בכיתות), בקורס של אדוונצ'ר תמצאי תלמידים סטלנים שאין להם מושג מה הם רוצים לעשות בחיים, אז הם בחרו באנימציה במקום תואר באומנות כללית. אולי אני טועה, אבל זאת ההתרשמות שלי. 3ב. קורס בתוכנת מאיה של סלע יוניברסיטי (הידועה גם היא לשמצה?) "סלע יוניברסיטי" מציעים קורס בתוכנת מאיה נטו. זה הקורס שבו בחרתי בסופו של דבר, ואנחנו כרגע בשבוע החמישי. הקורס כולל 25 שבועות, בכל שבוע יש 4 שעות שיעור ו 4 שעות תרגול. יתרונות: התוכנה הנלמדת - מאיה נחשבת, לפחות לפי מה ששמעתי, לתוכנה המקצועית ביותר בתחום, כאשר מקס ו LightWave נמצאות קצת מתחתיה ב"שרשרת המזון". תעודה בין לאומית - הקורס מקנה תעודה בין לאומית של חברת Alias, שיצרה את תוכנת המאיה. אבל כל אחד כאן יגיד לך שהתעודה לא שווה כלום, רק התיק עבודות... כך שזה לא יתרון משמעותי כל כך. ההיקף - הקורס הזה לפי מה שראיתי באמת מקיף ונותן לך כלים בכל השיטות המרכזיות של מידול ואנימציה שהתוכנה מספקת. החומר האנושי - כמו שהזכרתי קודם, מאחר והמחיר גבוה יחסית חבריך לספסל הלימודים יהיו בדרך כלל אנשים בוגרים, שבאו לקורס במטרה ללמוד ולא רק לשחק (גם אם זה רק תחביב בשבילם). חסרונות: המחיר, המחיר ועוד פעם המחיר - אם את רוצה ללמוד ב"סלע" תתכונני להפרד מבערך 25,000 ש"ח. הרבה עבודה - לפי מה ששמעתי, כשמגיעים לשיעורים המתקדמים לרוב האנשים אין מספיק זמן להשקיע ב"שיעורי בית" - כלומר לתרגל את התוכנה, והשיעורים נהיים פחות ופחות יעילים ככל שעובדים פחות בבית. אבל אני מניח שככה זה בכל קורס שתבחרי לעשות. אלו האפשרויות שאני מכיר, אם תרצי פרטים נוספים על הקורס בסלע אני אשמח לענות על שאלות נוספות. יניר