שאלה קטנה

הייתי רוצה להגיד 16-17

אבל אני מאמינה שזה פחות מזה. בכל מקרה, אם את מתלבטת אם כן או לא, אז מנסיוני, אני יכולה להגיד לך, שכן זה רק אם את עושה את זה מאהבה, ומרצון שלך להעניק. כל רצון אחר (להיות מקובלת, כולן עשו את זה ואני עוד לא, וכדו'), פוגע בהנאה, ואחר כך פוגע בכלל בתפיסה של קיום יחסי מין. לגיל אין משמעות, למוכנות יש.

העלתי את השאלה הזאת ב 3 פורומים

כדי לראות נקודת מבט של הורים ילדים ביחד ולבד אשמח לקבל עוד תשובות

ארליכית

New member
המממ...

אני מסכימה עם יעל... המוכנות זה מה שחשוב ולדעתי לקיים יחסי מין כדיי להיות מקובלים וכאלה זה פשוט תת רמה... לאהבה אין גיל....חחח...

Adiya

New member
אהלן..

אני בתור ילדה בת 18 שכן קיימה כבר יחסי מין מסתכלת על זה ככה שאם הורים לא היו חושבים שיש גיל לשכב עם מישהו אז אולי הילד/ה היה יותר פתוח לבוא ולדבר עם ההורה על זה ואולי זה קצת יותר מכוון להורים של בנות. . כי בת צריכה לדעתי לקחת גלולות כדי לא להיכנס להריון לא רצוי בגילאים האלה.. אז אם רוצים שתהיה הפתיחות הזאת כדאי מראש לתת לילדה שלך הרגשה שהיא יכולה לבוא ולבקש "אימא קחי אותי לרופאת נשים" לצערי אימא שלי לא היתה פעם ככה. . ואז הרגשתי גם כאילו רע שאני מסתירה את זה וזאת בטח לא הרגשה נעימה. ולכן לדעתי כדאי בכל מקרה לבוא בגישה פתוחה עם הילד ולא משנה אם זה בגיל 15 גם..

Breaking Wave

New member
תשובה חד משמעית -

מחקרים מראים שלא משנה עד כמה את מרגישה בוגרת\אחראית\מוכנה - לפני גיל 16 קיום יחסי מין מלאים תהווה טעות שרצוי להימנע ממנה ולהמתין, לפחות, עד גיל 16. בקיצור לא מומלץ לפני גיל 16 גם אם את מרגישה מוכנה, בוגרת, אחראית גם אם את ממש אוהבת את הפרטנר שלך וגם אם הוא ממש אוהב אותך. המוח שלך בגיל עד גיל 16 עדיין לא בשל או מוכן לקבל החלטה כזאת. ההבדל בין גיל 15 לגיל 16 הוא משמעותי ועצום מאוד. שנה אחת שנראת כל כך קצרה אבל מכילה כל כך הרבה להתפתחות האישית שלך. כמובן שאם עברת את גיל 16 זה לא אומר שפתאום את מוכנה לקיים יחסי מין לכל אחת זה מגיע בשלב שונה בהתאם להתקדמותה האישית אחת יכולה לקיים יחסים בגיל 17 ואחת לא תרגיש מוכנה עד גיל 22 ושתיהן יהיו בסדר, ושתיהן יהיו טבעיות. כל טוב ולא לשכוח אמצעי הגנה.

Adiya

New member
וואי ואיי

אז מה אני אגיד קיימתי לפני גיל 16 ואני לא מצטערת על זה.. לפעמים התפתחות נפשית יכולה להיות בגיל גם יותר צעיר..

Breaking Wave

New member
אז זהו, שכאן הטעות של חלק מבנות

ישראל. נכון, ההתפתחות האישית היא דבר אינדיוידואלי - אבל זה לא אומר שבגיל 16 את מוכנה.מומלץ לא לקיים יחסי מין לפני גיל 16. המוח עדיין לא בשל לקבל החלטה כזאת. זה שאת לא מצטערת על כך, לא אומר שזה היה בסדר. אולי אם היית מחכה עוד קצת, היית מפיקה מהיחסי מין הרבה יותר ממה שהפקת. בת כמה את?

Adiya

New member
הממ..

אני לא חושבת שגיל קובע תמיד הרגשתי מוכנה ואם אני לא מצטערת על זה אני לא חושבת שאפשר להגיד שלא הייתי מוכנה.. מוכנה זה משהו שאני צריכה לסכם עם עצמי.. כיום אני בת 18

אז מה למדת?

מכל הפורומים שאספת, מה הגיל הממוצע? נשמח אם תשתפי אותנו. יעל.

למדתי ש..

א) שבפורומים מסויימים חלק מהאמהות חיות בסרט ב) שהגיל הממוצע לכיום יחסי מין הוא 15.5 ג) שהורים נוטים להגזים בתגובתם (לפי דעתי) כשזה מגיע לילדים שלהם "הילד שלי מה פתאום הוא ילד טוב..." ד) שאחוז גדול יותר של בני נוער לוקח אחריות (קונדומים, גלולות)

למעלה