שאלה קטנה

אל הנחל

New member
שאלה קטנה

יש לי חבר טוב שעבד באמ"ן בתפקיד בכיר מאוד ביחס לגילו הצעיר (26). אממה? הוא לא נראה טוב במיוחד ומבחר כינויו כללו: "הבדואי", "האינדיאני" וכד'... ביום ראשון ראיתי את "חמ"ל" ושמתי לב שאנשי מודיעין חייבים להיות חטובים, שריריים ומתלבשים ממש טוב. היות והבחור לא עונה על הקריטריונים והמלתחה שלו כוללת בעיקר מכנסיים קצרות שלושת רבעי שיצאו מהאופנה לפני כ-10 שנים ושלוש חולצות קרועות שנשארו לו מהצופים. שאלתי היא: האם ייתכן שהוא עבד עלי ובעצם הוא היה טבח בבסיס תחזוקה בדרום? שאלה נוספת - בזמן האחרון פגשתי כמה חבר'ה דתיים אבל להפתעתי גיליתי שלאיש מהם אין זקן והם גם לא מדברים בציטוטים מהתנ"ך כל הזמן. בעקבות צפייה מדוקדקת ב"חמ"ל" אני חושד שהם דתיים מזוייפים והם בעצם שוהים בלתי חוקיים. האם עלי להסגירם למשטרת ההגירה?

תשובה קצרה

יש דבר כזה מציאות ויש דבר כזה טלויזיה. בוא אני אסביר לך את ההבדל. במציאות ישנן כל מיני סוגי אנשים. גבוהים , נמוכים, יפים , מכוערים , שמנים ורזים. חלקם חכמים וחלקם לא . בטלויזיה לעומת זאת רוב האנשים יפים וחכמים כי זה מה שאנשים רוצים לראות. ההבדל הוא שרוב האנשים יודעים להבדיל בין העיקר לתפל , כלומר לדעת להתייחס לעלילה ולא למראה האנשים. לצערנו יש כאלה שלא יודעים לעשות את ההבדל..

אל הנחל

New member
דבר ראשון

תודה רבה על ההבהרה.
היות ועזרת לי בנושא מסוים אולי תוכלי לעזור לי בנושא נוסף - הבחור עליו דיברתי מזרחי. לצערו ולצער כולנו. למרות שהוא מזרחי וכמתבקש מכך ימני, כעסן, חסר סבלנות, חרמן ואלים שמתי לב שיותר מדי אנשים קוראים לו בשמו, עידו, ולא כפי שצריך במקרה של מזרחיים בשם המשפחה, פינטו, נחמיאס, חילבי וכד'. כיצד ניתן לתקן את המצב? האם עלי להמליץ לו ללכת לאוניברסיטה, להוציא תואר ראשון, לרכוש מלתחה אלגנטית במאות ואלפי שקלים ואז יוכלו לקרוא לו בשם פרטי כמו לאשכנזים או שפשוט להרגיל אט אט את האנשים בסביבתו לועקנין, בוזגלו ובוטביקה? בנוסף עדיין לא נחה דעתי בעניין הדתיים. אתמול ראיתי את אחד מהם לוחץ יד לבחורה ומדבר עמה בלי להשפיל מבט!!! מה עלי לעשות ולמי למסור את ההתרעה על המפגע הפוטנציאלי?

ושוב אנסה לעזור

בלי קשר למצואו הייתי ממליצה לו ללכת לאוניברסיטה ולרכוש תואר כי זה תמיד מוסיף ללא קשר דת , גזע, מין, צבע ועדה. בקשר לשם פרטי- יש אנשים שחושבים שאם אתה מזרחי או אשכנזי זה משנה. יש אנשים שנתקעים על עניין הדעות ללא קשר לנושא המדובר ולא יודעים שמדי פעם העדה לא ממש נחשבת ואיננה הנושא העיקרי.

אל הנחל

New member
אבל הדתיים!!! ../images/Emo7.gif

מה אני עושה עם הדתיים??? עכשיו אני כבר ממש לחוץ... התקשרתי אל אחד מידידי הדתיים ובמקום לומר: "ברוכים הבאים בשם השם" הוא אמר: "הלו" ובמקום לומר "ברוך השם יתברך יום יום" הוא ענה "פסדר" כששאלתי אותו מה שלומו!!! הוא מתחזה!!! ודרך אגב, הוא גם ראה "חמ"ל" לא מזמן והוא עדכן אותי בשיחתנו שעכשיו הוא כבר הרבה פחות מעריך אותי כי הוא מבין שחילונים שמדברים עם דתיים חייבים לתת להם לפחות פסוק אחד בשיחה כולל פרק ופסוק. אני ממש נואש כי אני זוכר רק קצת מקינת דוד על יהונתן מה לעשות?

ענבץ בץ

New member
מה קשור???

ולא הפעם אני לא מדברת על השלישיה הכל כך טובה... החבר שלך.. קודם כל שיהיה בריא שנית חמודי מה זה משנה אם הוא דתי חילוני אשכנזי שחור לבן.. יפה מכוער אופנתי לא אופנתי...? יש לו תפקיד טוב? הוא מרוצה ממנו? הוא צריך יותר? אז יש לו חברה שקוראים לו הבדואי.. אני אומרת בכייף למה לא? מי אמר שהקרטריוניים של להיות באמן הם להיות יפה חתיך שמתלבש יפה? תראה אני ביני לבין עצמי (וגם ביניכם) מודה שלא הייתי מתנגדת לפגוש באחד כזה במיוחד בתפקיד כזה סמכותי כמו אמן... אבל הרבה יותר משחשוב לי היופי חשובה לי האישיות.. ואם זה מישהו שאני שומעת עליו מרחוק(ממש כמו עכשיו) אז לי אישית ממש לא אכפת איך הוא יראה. לי אכפת שיהיו לו שכל ושתהיה לו אנשויות ושכשיגיע הרגע המתאים הוא ידע מה לעשות בשביל להגן עלי על משפחתי ועל כל ישראל. זה מה שחשוב לי יותר מכל ואני בהחלט מאמינה שגם לו... כי בואו נודה שנכון שאכפת לנו איך אדם מתלבש ונכון שאכפת לנו שיהיה חתיך... אבל כשמגיע הרגע שבאמת קובע אנחנו רוצות את זה שידע לעשות את ההחלטה החשובה והכי חשוב שיגן עלינו... וזה ככל שאני יודעת מה שהחברה מאמן עושים... לגבי הדתיים חמודי אתה הולך מקצוניות לקיצניות יש דתיים ויש חרדים ויש מה שאנשים קוראים שחורים.... תראה יש ויש זה כמה שלבים באמונה ... דיי להכללה הטפשית... ואגב את הסטיגמה לאיך דתי צריך להיות אל תעלב אבל אם אתה לא דתי אל תעשה.... שיהיה יום טוב תמסור לחבר דש...

למעלה