שאלה קטנה

jen10

New member
שאלה קטנה

סתם עלה לראש העניין של התיאורים שיש בספרים, וכאשר ישנם נופים ותיאורים על מבנים יש איזו הרגשה שאתה נכנס לתוך הספר שבו קוראים, ומה כול זה קשור? שבתנך אין שום תיאורים, ולא מסבירים על מקומות למה?

פלגיה

New member
התנ"ך הוא לא ספר קריאה רגיל

לכן אין בו מקום לתיאורים של מבנים או של אנשים שמטרתם להכניס את הקורא לעלילה ולרתק אותו. בפרקים הסיפוריים בתנ"ך מתוארת העלילה נטו. כל פרט שלא קשור ישירות לעלילה, מושמט. מה שקשור לעלילה - מובא, אבל בדיוק בזמן שבו יש לפרט המסויים רלוונטיות, ולא פסוק אחד לפני כן.

edeneden1234

New member
יתרה מזאת, [אם יורשה לי להוסיף]

התנ"ך כתוב בשפה מאוד תנכ"ית נקרא לזה, שפה מאוד גבוהה שתיאורים ממשיים אין בדיוק צורך להכניס. נוסף על-כך, ניתן להבין שמס' פסוקים בתנ"ך יכולים לייצג אפילו מס' שנים - כך שתהליכים רבים מסופרים לנו ממש בקצרה, כפחות מפרק אחד. לכן תיאורים נוספים באמת מיותרים, מטרתם בספרי ספרות וספרים רגילים להעצים את התחושה של הקורא וההנאה. במקרא אין סיפורי הרפתקאות כלשהם, המביאים עימם תיאורים שמגבירים את ההנאה שלא קיימת. הוא מסופר ספציפי מאוד ובמפורש.

ינון196

New member
תנ"ך זה לא ספר...

על עלי בבא, אלא במובן מסויים ספר הסטורי, ספר המסביר לאדם מאמין איך להתנהג. וגם אם תרצי סיפורי מעשיי גבורה או הרפתקה תמצאי זאת שם. בעיקרון אם תרצי לקבל תאור על הנעשה בתנ"ך, תפעילי את הדימיון!

suesskind

New member
הסבר

התנ"ך הוא אוסף של 24 ספרים שנכתבו בתקופות שונות על ידי אנשים עם דעות ומגמות שונות. יש כל מיני סגנונות בתנ"ך, יש הסגנון הסכמטי כמו זה שבבראשית בפרשה הראשונה על הבריאה, והוא מיוחס למקור הכוהני. הפרשה השניה, פרשת גן העדן, תיאורית יותר והיא מיוחסת למקור היבהיסטי, התיאורי ביותר.

shushu10

New member
שאלתך קצת מפליאה אותי

משום שאני רואה נופים ותיאורים שונים על כל צעד ושעל. נתחיל בגן העדן, אהל אברהם ו-3 המלאכים, העיר סדום בשדור חי, טקס מתן תורה, עבור למבנה המשכן על כל פרטיו, משם נקפוץ לבית המקדש שבנה שלמה, נרד לגנת אגוז בשיר השירים, נצלול עם יונה למעי הדג, נלך עם המן למשתה שעורכת אסתר בארמון. ואולי "שכחתי" להזכיר כמה... יש בספורי התנ"ך "כניסות ספרותיות" מרגשות ביותר וגם תיאורים מצמררים . בעצם יש הכל בכל מכל - לדעתי. נכון שהתיאורים מתומצתים מאד, ולדעתי זה משיג את המטרה ביתר עוצמה. תוכלי אולי להביא דוגמא של ספור שחסרים בו תיאורים ססגוניים, לטעמך?

jen10

New member
את אולי צודקת, בגלל שהשפה

כול כך גבוהה, אז אני לא שמה לב לתיאורים

shushu10

New member
זוהי הסיבה שכתוב - הפוך בה....

מאחלת לך שנה טובה וקריאה מהנה בתנ"ך.

shilinger

New member
קראי את "לקרוא סיפור מקראי" של

יאירה אמית - אולי זה יעזור