שאלה קטנה

Evolution17

New member
שאלה קטנה

לפני מספר חודשים היה בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק סרט המתאר את תהליך האבולוציה של הקוף - על פני סוגיו השונים - עד לאדם. הוא סיפר על המפגשים השונים ועל האבולוציה בהתאם למקומות הנדידה של הארקטוס וגם על מפגשים בין המינים. האם יש מישהו שיודע באיזה סרט מדובר? אודה למי שיקשר אותי לאתר כלשהו המספר על הסרט הזה או את שמו של הסרט. תודה מראש לעוזרים!

ראיתי אותו כמה פעמים

אבל אני לא זוכר את השם של התוכנית :\ אם כבר מדברים על הסרט הזה: דיברו שם על אחד מהתתי מינים של בני האדם והוא היה קטן בחצי מהמין שלנו. הם כינו אותו "הוביט" (כמו בסיפורים של טולקין). אפשר קצת יותר מידע על המין הזה? אני מעדיף בעברית.

Caligola

New member
"האנשים הקטנים מאינדונזיה"

באוקטובר 2004 קבוצת מחקר אינדונזית-אוסטרלית דיווחה על גילויה באי נידח ליד אינדונזיה. השם של המין החדש הוא "הומו פלורסיינזיס" ועצמותיהם מתוארכים כבני 18 אלף שנה אחורנית, הם היו ננסים ואיכלסו את האי הנידח. היתה להם גולגולת קטנה ונפח מוח קטן (כ-380 סנטימטרים מעוקבים), כאשר לאדם המודרני גודל המוח במומצע הוא 1,400 סנטימטרים מעוקבים. לפי הסברה ההומינידים האלו "נתקעו" באי ובתהליך אבולוציה הדרגתי קטנו מידותיהם, דבר שאיפשר להם לנצל טוב יותר את מקורות המזון הזעומים במקום.

22ק ו ס ם

New member
חשוב לציין

שהגילוי הזה הוא מכה תיאורתית לאלו שסברו כי הגורם להתפתחות המוח הוא אכילת בשר וצייד, מכיוון שהמין החדש שהתגלה עושה בדיוק את זה. זה לא בהכרח סותר לחלוטין אבל זו מכה די קשה.

למעלה