שאלה קטנה..

Tombac

New member
שאלה קטנה..

אוקיי אני והמון חברים שלי מעשנים נרגילה וחלקם סיגריות קבוע,חלקנו 4 שנים בערך וחלקנו פחות אבל בתדירות גבוהה יותר. כמובן אני מודע להשלכות של העישון לגבי הבריאות והכושר. אבל אנחנו מדברים על ספורט למשל ריצה ואני שומע מהם שכולם מסוגלים לרוץ רגיל והעישון לא משפיע עליהם,ועל חלקם אני רואה באמת שזה לא משפיע,הם רצים 2000 בזמן די קצר ובכל ספורט הם מתפקדים רגיל (כמו אנשים לא מעשנים). השאלה שלי- איך העישון משפיע על בני אדם שונים? זה קשור גם למשקל ולבמנה גוף? האם לפני שהתחלתי לעשן גם לא הייתי מי יודע מה בכושר ,ריצות ואימוני סיבולת לב ריאה? מצטער עם השאלה נראית טיפשית,פשוט רציתי קצת חוות דעת מאנשים שמבינים :)

assafein

New member
תראה, אצל כל אחד זה אחרת...

לי לדוגמא, אני לא סובל כל ריח של סיגריות/סיגרים וכדומה, אבל זה גם עושה לי חנוק, ואז יותר קשה לי לעסוק בפעילות ספורטיבית... אני מכיר כמה אנשים שמעשנים, אבל הם בלי בעיה עושים ספורט וכדומה... אבל תהיה בטוח!!! זה כן מפריע אבל אצל כל אחד זה אחרת...

atpaddict

New member
אמנם יש

אנשים שמעשנים והם בכושר טוב, אבל אני מבטיח לך שהם היו בכושר טוב יותר אילו היו שומרים על אותה רמת אימון ומפסיקים לעשן. חוצמזה אני בטוח שברגע שיפסיקו להתאמן הם יאבדו כושר מהר יותר מלא מעשנים. סיגריות ונרגילה פודעים בגוף כולו, לא רק בכושר. סרטן מכיר ?

B o o o o M

New member
אז ככה

עישון זהו נזק מצטבר ולכן זה משנה באיזה תדירות מעשנים כל כמה זמן וכמובן כמה ביום + כמה זמן בכללי ... אני יכולה להגיד שאחרי 3 שנים זה התחיל להפריע לי לנשום (בגלל שהייתי מעשנת כ-2 חפיסות ביום) הייתי מציעה דבר ראשון להפסיק לעשן ודבר שני אם עכשיו הם לא מרגישים שיהיו בטוחים שעוד שנה שנתיים והם ייחנקו מיזה בריצה

למעלה