שאלה קטנה

driver k

New member
שאלה קטנה

אני מחפש שיר יחסית חדש של בוב דילן שבקליפ שלו הוא עומד ברחוב עם כרטיסיות שעל כל כרטיסיה יש מילה שהיא חלק מהמשפט שהוא שר. והוא כל הזמן זורק את הכרטיסיות. תודה מראש :)

השיר יחסית חדש ?!

לידיעתך השיר נקרא Subterranean Homesick Blues הוא מ-1965. הקליפ לקוח מהסרט התיעודי על דילן וחבריו Don't Look Back. את השיר עצמו תוכל למצוא בדיסק Bringing It All Back Home. באופק נראים אלן גינזברג (משורר דור הביט) ודונובן (זמר פולק, באותה תקופה חבר של דילן וג'ון באעז) כשהם מדברים זה עם זה.

דוקודור

New member
דונובן הוא מלך אמיתי!!

בוב דילן של בריטניה כפי שהוא מכונה בפי רבים, יש לי המון תקליטים שלו יוצר כישרוני מאוד שדעך בשנים האחרונות בעת שדילן החזיר עטרה ליושנה. קלפי יחסית ישן ולא חדש כפי שציינת וכפי שאהוד ציין, לדעתי שיר ענק שאך הוקמה בעקבות מילה בשיר מעין קבוצה רדיקלית מהפכנית בשם " החזאי" .

דילן אולי החזיר עטרה ליושנה

אבל לא יותר מאשר ג'ואן באעז שהיתה אחת מהחבר'ה באותה תקופה וגם אותה רואים לא מעט בסרט. כשהדיסק האחרון שהיא הקליטה Dark Chords On A Big Guitar יצא לפני כשנתיים ולמרות ששנים העדפתי יותר את הדברים שהיא יצרה בתחילת דרכה, התוודעתי אליה מחדש והחזרתי את הכתר לראשה. למי שבמקרה לא יודע היא ודילן נחשבו למלכי תחיית הפולק. הדיסק כולו הוא ביצועים שלה לשירים של אחרים, אבל היא נותנת להם נימה אישית משלה. כך גם לגבי השיר שמסיים אותו, בו היא מספרת על כל אלה שהיא מתגעגעת אליהם ומזכירה גם את וודי גאטרי. מוזר שבזמנו הוא התנגד בתוקף לכך שהיא תבצע את שיריו. אם הזכרתי קודם כל מיני תארים, נכון שדונובן נחשב לבוב דילן של בריטניה אבל מעניין שגם הישוו אותו לוודי גאטרי. אני מסכים עם העובדה שכוכבו של דונובן דעך עם השנים והשירים המוכרים שלו למרות שהם נחשבים ללהיטים לא עושים עמו חסד, זו לפחות דעתי כמי שאוהב את היצירות הראשונות שלו שהם יותר פולק.

דוקודור

New member
מסכים איתך לחלוטין.

אגב אל נא נשכח שמלכת הפולק מינתה את מלך הפולק בפסטיבל הפולק . כמו כן מישהו יודע על עוד ש\קשרים של דונובן ודילן הםא הם ביצעו שיר ביחד או משהו בסגנון והאם דונובן היה במופע של 30 שנות יצירה של דילן ב93.?

לא שכחתי

יש לי אפילו תיעוד של הופעתה (למעשה הדיסק הורכב מכמה הופעות) בפסטיבל הפולק בניו פורט בסופה היא מציגה אותו לקהל שלא ממש מתלהב לקבל אותו, גם דילן נשמע כזמר שעוד לא מספיק משופשף להופעה מול קהל. לגבי שאלתך השניה. לא, דונובן לא הופיע במחווה שהיתה לדילן במדיסון סקוור גארדן לציון 30 שנה ליצירה הראשונה שלו. זה נכון גם לגבי לא מעט אמנים אחרים כמו: ג'ואן באעז, פיט סיגר, ארלו גאטרי שהיה מתאים לראות אותם בערב הזה.

דוקודור

New member
מעניין למה?

האם הם עדיין שמרו לו טינה על " הסכין בגב" כדבריהם על מעשיו לפני 30 שנה. האמת יש תמיד את הסטיגמה הזו שדילן ניצל את גברת באעז בשביל להתקדם מבחינת הקריירה שלו. ושהוא ניתק קשר עם פיט סיגר, רואים ושומעים עד היום כמה גואן באעז כועסת עליו אפילו בסרט של סקורסזה.

אני לא חושב שזה קשור

לזה שנוטרים לו טינה, אחרי הכל זו הקריירה שלו וזכותו לטפח או להזניח אותה כפי שהוא מוצא לנכון. בערב המחווה השתתפו כלכך הרבה אמנים (חלקם אפילו לא הגיע לעריכה הסופית של התיעוד) שלא היה מקום להכניס את כולם, ואני מאמין שמן הסתם היו כמה שלא הסתדר להם כלכך. צפיתי כמו רבים מאוהביו של דילן בסרט של סקורסזה ואני מוכרח לומר שלא נוצר לי הרושם שהוא ניתק את הקשר עם פיט סיגר או עם מישהו מהעבר. פשוט יש תקופות שבהם נמצאים יותר בקשר ואחרות שפחות, למרות השנים הרבות שעברו מאז שדילן וג'ואן באעז שיתפו פעולה ביחד אני לא פוסל את האפשרות שהם עוד ישובו פעם לעשות משהו במשותף (כל עוד יש חיים יש תקווה).

דוקודור

New member
על המא תה מדבר?

ראו בפירוש איך דגואן נפכעה מדילן ( היא הייתה ממש עם דמעות בעיניה) כאשר האי שוחחה עליו עם המראיין, היא התאכזבה ממנו כי היא חשבה שהיא והוא ינהיגו את תנועותהמרי נגד וייטנאם ובעד השחורים, גם פיט סיגר הופתע כשזה לא קרה , הוא בעצמו אומר שהם היו הולכים לכינוסים ופתאום הוא הפסיק להופיע ולבוא. כמו כן דילן מדבר על זה מעט בספרו ואומר שהוא לא יכל לסבול יותר את הלחץ של העיתונות והעולם שתולה בו תיקוות והוא רצה להקדיש את עצמו למשפחתו מאחרי תאונת האופנוע למעשה הכול השתנה.

תראה

אנחנו לא חייבים להסכים על הכל, ואני לא מאמין לכל הסיפורים שמנסים למכור לנו. היו כבר מקרים מעולם.

למעלה