שאלה קטנה.

שאלה קטנה.

האם יש ביוגרפיה או ספר ששופך אור בצורה משמעותית על קלוביס מלך הפרנקים ומייסד השושלת המרובינגית?

צביקון

New member
יש כמה, אלא שככל שאני יודע...

הם בצרפתית. אחד מהם הוא Clovis et les Merovingiens, שיצא לאור בפריז ב-1988. מקווה שעזרתי. חג אורים שמח.

צביקון

New member
לא ככל הידוע לי, אבל...

יש ספרים המתייחסים אליו, בעיקר כאלו הנוגעים באירופה של ימי הביניים, ויש מקורות לא מעטים עליו אצל עליזה ג'יניאו-מיוחס. בהצלחה.

טשאפק

New member
כתוב עליו קצת בספר בשם

"ימי הביניים המוקדמים", שתורגם לעברית. הכותב הוא כמדומני אנרי פירן.

ihtiyar

New member
הספר "ימי הביניים המוקדמים"

שבידי (אולי קיים עוד אחד בעל אותו שם) נכתב ע"י יאן דהונט (Jan Dhont) ותורגם לעברית ע"י עמנואל בארי. אין בו מידע אודות קלוביס

טשאפק

New member
זה זה

התבלבלתי עם פירן. אולי כתוב שם שדהונט היה תלמידו? אתה בטוח שאין שם על קלוביס ושושלתו? חפש באינדקס.

ihtiyar

New member
../images/Emo45.gif וגם ../images/Emo31.gif

דהונט היה תלמידו של פירן
אין בספר מידע אודות קלוביס

טשאפק

New member
ממש משונה

אפילו לא מוזכר? איך אפשר לכתוב על ימי הביניים המוקדמים בלי לכתוב על המרובינגים? אני זוכר בבירור שהוא כתב שם על הקיסרות האוטונית. על המרובינגים לא?

ihtiyar

New member
c'est la vie

המרובינגים אינם נדונים בספר, ולא קלוביס, מסיבה פשוטה: הספר עוסק בתקופה שממחצית המאה השמינית עד אמצע המאה ה-11 (למרות שבעמוד הפנימי הראשון כתוב שהוא מתחיל במאה השביעית)

Marinette

New member
הספר הוא די... איך לומר...? חופשי

זה לא ספר שמתיימר לתת היסטוריה ליניארית מסודרת ומקיפה של ימה"ב המוקדמים (להבדיל מספרים אחרים על ימה"ב שתורגמו לעברית). והוא גם בוחר להרחיב בהיסטוריה של אורחות חיים - מה אכלו בימה"ב הקדומים, איך חיו - ולאו דווקא בהיסטוריה פוליטית. עד כאן, טוב ויפה, אבל כשהספר יצא בעברית קראתי עליו ביקורת בעיתון שטענה שהוא מבולגן - מתחיל בדבר אחד, עוזב אותו ועובר לדבר על נושאים אחרים, מגדיר לעצמו תחומים שהוא לא עומד בהם, חסר מבנה מוגדר. מקריאת הספר התרשמתי שהביקורת נכונה, ואופייני מה שאתה מזכיר - שהוא מבטיח להתחיל במאה השביעית ולא ממש מקיים אחר כך. ואף על פי כן הוא מעניין ונהניתי לקרוא גם אותו. בעצם, נהניתי לקרוא כל ספר שנכתב על התקופה. תקופה מרתקת.

Marinette

New member
../images/Emo45.gif

כשהייתי סטודנטית אני זוכרת שסטודנטים התלוננו על הספר של נאמן, אמרו שהוא מאוד לא קריא ושלא הצליחו לסיים אותו. אז נכון שהוא כתוב בשפה קצת חריגה ומתפתלת-משהו, אבל עובדה שקראתי אותו עד הסוף בלי קושי גדול ולמדתי ממנו. אהבתי את הגישה שלו, והוא עושה אבחנות יפות בין ימה"ב המוקדמים למאוחרים.

Y. Welis

New member
גרגורי מטור כתב על קלוביס

ועל הרבה דברים חשובים מהתקופה - אחד המקורות הבודדים והאמינים ששרדו מתחילת ימי הביניים (התקופה ה'חשוכה' יותר).

השם הנכון של הספר מאת גרגוריוס מטור

הוא "עשרת ספרי ההיסטוריה" (בלאטינית= Decem Libri Historiarum). אני לא זוכר מתי השתבש שם הספר והשתרש שמו כ-"ההיסטוריה של הפראנקים". אגב, באונ' בן גוריון בב"ש, מלמד פרופ' יצחק חן סמינר העוסק בגרגוריוס איש טור. פרופ' חן נחשב לאחד החוקרים המובילים בארץ בחקר ימי הביניים המוקדמים, וכן בהיסטוריה מרובינגית וקארולינגית.

Y. Welis

New member
אם תחפש תרגומים לאנגלית של הספר

תמצא אותו תחת השם הראשון. אחד הטובים שבהם הוא של לואיס ת'ורפ ב'פנגווין קלאסיקס' (תרגם גם את 'ההיסטוריה של מלכי בריטניה של ג'פרי ממונמאות').

למעלה