שאלה קטנה...

InnocenceLost

New member
שאלה קטנה...

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא תקליטים של רדיוהד ובכללי חנות תקליטים טובה באזור הצפון? (עדיפות לסביבת חיפה..)

אז ככה

בחיפה הנושא בעייתי (בתור חייפאי). החנות היחידה שיש בה מבחר היא האוזן השלישית (שד' מוריה) והמחירים שם לא זולים. תוכלי למצוא שם תקליטים של רדיוהד, אבל כל אחד יעלה לך בערך 130-160 ש"ח. בזמנו התקליטים האלה נמכרו ב- 100-110 ש"ח, נראה לי קצת מוגזם להעלות ב20%-40% את ערכם... מה שכן, תוכלי למצוא שם מבחר גדול של תקליטים יד שנייה במחירים סבירים, למרות שאם מדובר בתקליט פופולרי (ביטלס, פינק פלויד, לד זפלין, בקיצור כל הגדולים) הסבירות היא שזה יעלה כמו דיסק (60-80 ש"ח). כמו כן, צריך להיזהר, הרבה מהתקליטים שם הם בהוצאות מחודשות ולכן נראים במצב טוב ואטרקטיביים לקנייה - אך למעשה הם לא נדירים.

מה הקטע בפטיפון? איכות גרוע לא?

חוץ מההרגשה שבפנים שוואללה זה פטיפון, מבחינת הצליל שומעים הרבה יותר טוב במערכות תקן אותי אם אני טועה.

FunkyMonk

New member
אם הפטיפון שלך טוב והתקליט במצב טוב

הסאונד יותר טוב בפטיפון. אבל כמובן שמדיה דיגיטלית פי אלף יותר נוחה מזה..

די בספק שהסאונד שתקבל בפטיפון עדיף על דיגטלי

ועל מערכת רמקולים (סראונד) שאתה יכול לכוון אותה איך שבא לך, להגביר להנמיך באס טרבלים וכד'. שמע למשל קליימבינג אפ דה וואלס בסראונד ובפטיפון ותיווכח בעצמך.

FunkyMonk

New member
אממ

אתה גם יכול לעשות ככה עם פטיפון... למה כולם חושבים שפטיפון ותקליטים אלו דברים מיושנים? דרך רסיבר אני יכול גם לחלק את זה לשמונה ערוצים ושיהיה אקווילייזר של תדרים.. תקליט זוהי מדיה אנאלוגית ולכן הסאונד מדוייק הרבה יותר מכל מדיה דיגיטלית אפילו WAV (שהוא lossless) מקומפרס לעומת תקליט. תקליט זוהי חריטה אנאלוגית של הסאונד, על משטח. כאשר הפטיפון מנגן את התקליט הוא מתרגם את החריטה המדוייקת הזאת לאותות חשמליים. זה הרבה יותר מדוייק מהשיטה בה מדיה דיגיטלית עובדת. אבל זה סאונד שונה, יש כאלה שמעדיפים תקליטים (כמו אבא שלי למשל) ויש כאלו שמעדיפים מדיה דיגיטלית, בעיקר בשל הנוחות.

lifahead

New member
לא!!!!

אסור לתת לעבר למות!!!!! למה אפחד כבר לא משתמש בפילם? :{

כשאני שם את kid a בפטיפון שלי

הסאונד הרבה יותר טוב מזה שיוצא מהחמשב/מערכת רגילה.

InnocenceLost

New member
בתור חיפאי

שמעת אולי על הליין הזה? או שהיית שם במקרה...? גיליתי עליו אתמול ואף אחד לא מכיר =\

ראיתי פרסומים

אבל לא הייתי.....לא יודע - לא מדבר אלי הדברים האלה כל כך.....

InnocenceLost

New member
אוקיי :)

נכנסתי למייספייס שלך וממש אהבתי. זה אתה החצי השני שלא שר שם נכון?:) אם כן אז כל הכבוד

תודה:)

אני החצי השני שלא שר (בשיר אחד - וכן בשיר השני). לפחות יצא שם אינדיאני מעניין מכל הסיפור "חצישני שלאשר" שמח שאהבת:)

למעלה