שאלה קטנטנה

שאלה קטנטנה

שלום לכל יושבי הפורום, רציתי לשאול - אם מסתכלים על השמש בשעת השקיעה בתקופות שונות בשנה, רואים שהיא נמצאת כל פעם במקום אחר. כיצד זה מתרחש?
 

אחמס1

New member
משום שכדור הארץ מסתובב סביב השמש, בעוד הציר

שסביבו הוא מסתובב (הקו שמחבר את הקוטב הדרומי והצפוני) נשאר קבוע במרחב (לפחות לתקופה של שנה) - ותמיד פונה לכוכב הצפון. הגיאומטריה גורמת לכך שבקיץ נראה את השמש שוקעת קצת יותר צפונה מהמערב ובחורף קצת יותר דרומה, ורק פעמיים בשנה השמש שוקעת במערב אמיתי, ב"נקודות השוויון" כאשר אם מעבירים קו בין השמש למרכז כדור הארץ, הוא יחתוך את קו המשווה.
 
אני אשאל שאלה בחזרה

למה יש קיץ וחורף
 

jacoby308

New member
כי המסלול של כדוה"א סביב השמש לא עגול

הוא יותר אליפטי - לכן יש תקופות בשנה שכדוה"א יותר קרוב לשמש. אני חושב שזו התשובה, אבל אני ממש לא בטוח.
 

yarinkr

New member
מה המהירות המשיקית של כדור הארץ בסביבו

סביב השמש?הוא בכלל בתאוצה?מה הולך שם?רגע,בעצם הוא לא יכול להיות בתאוצה משיקית נכון? בעצם לא סוגר. מה הולך שם בקטע של המהירויות תאוצותץ?
 

Rus Almighty

New member
זה נכון בהחלט אבל זה לא

מסביר את העונות, הסיבה לעונות היא שינוי באורך היום (זמן אור), מפני שכדור הארץ מסתובב לא במישור הסיבוב של הסיבוב עם השמש אז בתקופות שונות של השנה אורך היום משתנה. לדוגמא בקטבים יש תקופות של אור שנמשכוח ימים שלמים וזה גורם לעלית טמפרטורות(עונת קיץ).
 
לצערי רבים וטובים חושבים כך, אבל זה לא נכון.

כמו שנאמר לפני החורף חולף כאשר אנחנו קרובים לשמש.
 

ranlevi2

New member
המרחק לשמש לא משמעותי

מה שמשפיע הוא אורך היום, ולא המרחק לשמש. הסבר: המרחק לשמש משתנה לאורך השנה ב-7% בערך מהמרחק הממוצע. זה אומר שכמות האור משתנה בהתאם. לעומת זאת, הזווית של השמש בשמיים (שזו תוצאה של המיקום על מסלול ההקפה סביב השמש) משפיעה הרבה יותר: כשהשמש מעל הראש, כל מטר רבוע של אדמה מקבל 1000 וואט של אנרגיה. כשהשמש בזווית ארבעים וחמש מעלות, הוא מקבל רק 500 וואט אנרגיה. זה 50 אחוז הבדל, משמעותי יותר משבע אחוזים. זו הסיבה לעונות. רן
 

אחמס1

New member
הוכחה פשוטה שזה לא קשור לאליפטיות המסלול:

גם בחצי הכדור הצפוני וגם בחציו הדרומי יש עונות, והן הפוכות בדיוק (ינואר הוא קיץ באוסטרליה). אבל הם נעים יחדיו מסביב לשמש, וכשכדה"א הכי קרוב לשמש אז גם חציו הצפוני וגם הדרומי בנקודה הרחוקה ביותר מהשמש.
 
למעלה