שאלה קיומית

liliya3

New member
שאלה קיומית

רציתי לדעת האם ישנו מישהי/מישהו שהגיעו אל המהות, אל הטעם בחיים האלו ? שנים חיפשתי ,בכל המקומות חיפשתי רק לא ממש בתוכי. עד אשר התעוררה השאלה על הטעם בחיי לא באמת הלכתי ב"דרך" רק חיפשתי את הכניסה. ה"הליכה" הזו, העשייה הזו -היחידה הקיימת, סוחפת לעולמות חדשים-עתיקים מלאים באור מה אתם אומרים אנחנו חברים ?

הדרך היא פנימה.

כשמרגישים אהבה ששוכנת בתוך עצמנו - יודעים - את משמעות החיים. לא ניתן לענות על שאלת משמעות החיים במילים. מילים לא יכולות להעביר את המסר. יש משהו בתוכך שרוצה לדעת. לדעת אמת, לדעת אלוהות, לדעת. הסוד הוא להרגיש ולא רק לחשוב. אלו לא מילים ריקות; "מה שאתה מחפש נמצא בתוכך." אם אתה לא מצליח בעצמך, מצא לך מורה אמיתי. מורה אמיתי יכיר לך את עצמך.

על מנת לצעד בדרך עם לב

צריך להיות מוכנים לכך שלעולם לא תוכל לענות על מספר שאלות... להלן כמה דוגמאות: * האם אי פעם תוכל לדעת מה המשמעות של היקום? * האם אתה יודע למה אתה חי? * האם אפשר להבין מרחב וזמן עם המח ההגיוני? * האם אפשר להבין את האינסוף? אלוהות, אלוהים וחיות דומות קיימים בטונאל... או במילים פשוטות יותר: אלוהים לא קיים בכלל, זו המצאה של אנשים שרוצים לשלוט באנשים אחרים ו/או של אנשים שרוצים לקבל תשובה לשאלות שאין עליהם תשובה. בדבר אחד אנו מסכימים: "מה שאתה מחפש נמצא בתוכך." אבל אני לא כל כך בטוח ששנינו מצביעים על אותו הדבר כשאומרים "בתוכך"...

אין יש

New member
שאלה

שלום עמנואל, מעניין אותי למה (או על מה) אתה מצביע כשאתה אומר "בתוכך". נראה לי שאני מפספסת כאן משהו, אשמח אם תסביר. תודה

שלומות לך אין-יש-אין

על מנת להבין מה זה "בתוכך" צריך קודם להבין מה זה "את". מה שחלק גדול מהאנשים מזהים ו/או מזדהים כ"עצמם" זה חלק מאוד קטן מעצמם. אם אנו לא יודעים מה זה "אני" לדבר על בתוך ומחוצה לי חסר משמעות. אני טולטק, נגואל, וזוכר חלק מהשושלת שלי... אני מודע לכך שאני רסיס של השלם... בתוכי שקול לבתוך היקום... כי יש רק יקום אחד, מציאות אחת, חיים אחד. אצל אדם אחר, שהוא מזהה את עצמו עם האגו, שהוא מודע רק לטונאל.... כמעט כל דבר זה "מחוצה לו"... למרות שבפועל זה בתוכו. מקווה שאת שמחה כיוון שקיבלת תשובה. אם יש לך שאלות נוספות, או בקשה להסברים מתוך ההודעה הזאת, כל מה שאת צריכה לעשות זה לכתוב כאן ו/או לשלוח לי מסר אישי.

אין יש

New member
שלומות

התחלתי (אההם... רק התחלתי) להבין. לפחות את הכיוון. אני אחזור ואקרא את התשובה עוד כמה פעמים מאוחר יותר, אולי אני אבין אפילו עוד קצת. אני אנסה "לשחק" היום עם מה שאמרת. "... כל דבר שמחוצה לו... בתוכו ". אנסה לא להזדהות, מעניין אותי איך זה ירגיש. מודה שאני מפחדת, אבל כרגע זה מעניין אותי יותר ממפחיד, ואני אנצל את ההזדמנות הזאת. תודה על ההזדמנות לראות דברים אחרת. כמובן שיש לי המון שאלות נוספות, קודם אברר לעצמי אותן, אח"כ אשאל. תודה רבה, וכן כן, שמחתי על התשובה.

בתוכך = אותו כוח שהוא מקור הכל, הקיום עצמו.

הכוח שמניע הכל. פיסה מהטאו. הכוח שהוא האני. הכוח שהוא האתה. הכוח שנקרא חיים. הכוח שהמחשבה לא יכולה לגעת בו = השכל לא יכול לתפוס ולהבין אותו, אבל ניתן, ללא ספק, להרגיש/לחוש אותו. מעניין למה אתה מתכוון שאתה אומר בתוכך.

אם תקרא בשרשור הזה....

כבר עניתי על זה.... ולפי מה שאני מבין אנו אכן מצביעים על 2 דברים שונים.

liliya3

New member
בתהליכי חיפוש

אני בהחלט מחפשת יום יום אני קמה בבוקר בשאלה קיומית מה הטעם בחיי? מה התכלית שלי? מהתבוננות בטבע קל לזהות כי לכל יישות ישנה תכלית ברורה, ואני בחיפוש שלי קראתי את התגובות אבל אלו מושגים ערטילאיים תודה על התגובות בכל זאת

הי liliya3

סליחה שלקח לי זמן לענות. מצאתי את המהות שלי. כן. אבל זה תהליך מתמיד של התחברות לעצמי.

T h a n a t o s

New member
שאלה מכשילה

לפני שאדם מגיע אל המהות עצים הם עצים והרים הם הרים והוא יודע שהוא לא יודע כלום כשאדם הולך בדרך אל המהות הוא יודע שעצים אינם עצים והרים אינם הרים והוא יודע הרבה אבל זה לא שווה כלום כשאדם מגיע אל המהות הוא יודע שעצים הם רק עצים והרים הם רק הרים ואינו יודע כלום ובקשר להליכה בדרך, תתחיל ללכת, הדרך היא פועל יוצא של ההליכה

למעלה