שאלה קלאסית

שאלה קלאסית

אם אתן שואלות משהו כגון: "מאמי, התחת שלי גדול?" מה אנחנו אמורים להגיד? אני נקטתי בדרך היותר פתאטית והשבתי: "לא נשמה, הוא לא גדול, מידי". ועל זה חטפתי ברוגז עצבני ליומיים. מה נשים רוצות? ת'כלס, יש לה תחת נהדר, אבל הוא קצת רפוי. גם כרס קטנטנה. איך אפשר לשכנע אותה להפעיל קצת שרירים (והיא לא טיפוס של חדר כושר)

וואלה, בדיוק מה שקרה לי לפני יומים

שאלתי את החבר שלי אם התחת שלי גדול, והוא אמר שזאת שאלה מגוכחת (אני שוקלת 51 קילו), אבל לא יזיק לי לחזק מעט את השרירים. הלכתי והוספתי למערכת תרגיל לשרירי הישבן, אחזור על השאלה בעוד חודש. בכלל, אני שואלת אך ורק אותו, כי אין סיכוי לקבל תשובה אמינה מאדם אחר. איש הרי לא יגיד את האמת בפרצוף - רק האדם הקרוב באמת. ככה זה הולך אצל זוגות עם תקשורת טובה, שמתייעצים ומקשיבים לעצות, בלי להעליב. איך אפשר לשכנע אותה להפעיל שרירים? נו באמת, מה זה "לא טיפוס של חדר כושר"? בני האדם לא נועדו לשבת כל היום על התחת, זה עיוות החברה המערבית. מאחר ואורח החיים שלנו אינו בריא במיוחד, חייבים לאזן אותו על ידי פעילות גופנית יזומה. אם היא לא אוהבת מכון, שתמצא איזה חוג, או תרשם לבריכה. בכלל, במכון יש גם חוגים, אופניים, הליכונים - לא רק "מכשירי האינקוויזיציה", כמו שבן זוגי מכנה אותם. זה כבר לא קשור לגודל התחת, זה עניין בריאותי קודם כל.

אז אין מה לעשות

דיאטת אוכל לא תהפוך את התחת מרפוי למוצק, אין קסמים. הרזיה כתוצאה מדיאטה רק הופכת את הגוף ליותר רפוי. לכולנו יש ניגודים כאלה. אני למשל לא הייתי מסרבת להמון כסף, אבל מה זה שונאת לעבוד...

Vdrums

New member
תגיד לה שיש לה תחת מקסים

למה להסתבך? יש לי ידידה שחזרה מחו"ל ורזתה קצת בתחת, היא שאלה אותי איך רזיתי? אז אמרתי שלדעתי היה יותר יפה לפני כן...

אם לדעתך זה היה יותר יפה קודם

אז טוב שאמרת את מה שחשבת. אני מעדיפה, שיהיה לי לפחות אדם אחד שיגיד את האמת. על החברות אני לא סומכת, מרביתן לא מתאמנות וחלקן overweight, אז ברור שהן משוות את עצמן אליי ומגיעות למסקנה, שהגוף שלי הוא מאה אחוז. עדיף גבר, שאין לו מקום להשוואה והוא מספיק קרוב כדי להגיד את האמת בפרצוף.

Vdrums

New member
עוד משהו שרציתי לומר זה

ששאלת המשקל שנחשבת לשאלה מכשילה צריכה להיענות בכנות. האישה צריכה לכבד את דעת החבר שלה, ולא לקחת את זה בתור "הוא חושב שאני שמנה" וכאלה..

נו ברור

הבעיה לא מוגבלת רק לתחום המשקל. הרבה אנשים מבקשים לשמוע דעה, בהנחה שיקבלו מחמאה ויוכלו לנוח על זרי דפנה. לי זה קורה כל יום: העמיתים מבקשים את דעתי על איכות עבודתם או כישוריהם המקצועיים, כשהם בטוחים שאשבח אותם; ההורים שואלים אותי אם האוכל בארוחת יום שישי טעים, כשהם לא מעלים על הדעת שאענה בשלילה; חבר טוב מספר על הבחורה שדחתה אותו, כדי לשמוע תגובה נוסח "היא מטומטמת". אתה זה שבוחר, אם לרצות אותם או להגיד את האמת שאולי תצרום, אבל תעזור לטווח הרחוק. עם בן זוגי אני בוחרת תמיד אמת, גם כשהיא לא נעימה.

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif יפה אמרת.

כנות זו תכונה מספר 1
במיוחד במערכת יחסים בין שני אנשים.

שקרים

אני לא רואה את הפסול ב"שקרים לבנים" שלא פוגעים באף אחד. צריך לדעתי להבחין בין מצב שבו אנשים שואלים אותך כי אכפת להם מהדעה שלך ואז צריך לתת תשובה כנה לבין מצב שבו את יודעת שמצפים ממך לתשובה מסוימת. אותו אדם שמצפה לתשובה מסוימת לוקח בחשבון את זה שאולי התשובה לא תהיה לגמרי כנה - אבל זו גם הסיבה שבגללה הוא פנה אלייך - כי הוא רוצה תמיכה, חיזוק והרגשה שיש מישהו שעומד לצידו (לדוגמה במקרה של החבר שנדחה). לא ברור לי גם איך "האמת תעזור לטווח הרחוק" - האם את באמת מצפה שאנשים ישנו את התנהגותם רק בגלל שהיית כנה איתם - לפי דעתי זה קצת יומרני. אם בחור נדחה ע"י מישהי הוא עצמו יודע שהיא מטומטמת והוא רק צריך שמישהו אחר יאשר לו את הידיעה הזו כדי שהוא יכול להמשיך הלאה בחייו. אם מישהו מכין ארוחה הוא חושב שהאוכל טעים והוא מצפה שזה גם מה שיגידו לו - שוב שקר שלא פוגע באף אחד. בכל המקרים האלה לא מדובר ב"אנשים מהרחוב" אלא בחברים / בני משפחה / עמיתים לעבודה שמצפים לתמיכה שלנו - כל עוד זה לא פוגע באף אחד אני לא חושב שיש בעיה עם "שקר" בסיטואציה כזו. כל זה לא אומר שכנות היא לא הבסיס לכל מערכת יחסים טובה - אבל הכנות צריכה להיות לגבי הדברים החשובים - לא לגבי השטויות.

Vdrums

New member
שקרים מתגלים בסופו של דבר...

שתלך לאכול אצל מישהו ותגיד שהיה טעים למרות שסבלת. אתה תוזמן שוב ותיאלץ לאכול שוב, ואז שוב תגיד שהיה מעולה? אז מתוך סקרנות, מה התשובה שלך לשאלת המשקל?

התשובה לשאלת המשקל

היא קלה וברורה - "ברור שלא - התחת שלך לא שמן בכלל להיפך הוא מאוד סקסי" / "האם העלית במשקל - ממש לא - נראה שדווקא הורדת - את נראית מצוין בדיוק ככה" / "הבגד הזה משמין אותך? מה פתאום - את נראית בו מעולה" וכו'... ושוב - הסיבה ל"שקרים" האלה היא מאוד פשוטה - הן יודעות (והתנצלות מראש על ההכללה...) איך הבגד נראה עליהן והאם הן עלו במשקל או לא. הן לא שואלות אותנו את זה כי באמת אכפת להן מה אנחנו חושבים אלא כי הן מצפות (ציפיה לגיטימית לחלוטין לדעתי) לחיזוקים. אם זו מישהי שאכפת לך ממנה אני לא רואה שום סיבה לא לתת לה את החיזוק הזה. ממילא אם מישהי תחליט לרדת במשקל זה לא כי בן זוגה אמר לה שהיא שמנה אלא כדי להרגיש יותר טוב עם עצמה. אם מישהו מספיק אידיוט כדי לענות על השאלות האלה בכנות אז: א. הוא שמוק ב. שלא יתפלא אחר כך כשהיא תכעס עליו

Vdrums

New member
טוב כל אחד והאישה שלו...

לא קרה לי שחטפתי על הראש בגלל השאלה הזאת... חברה שלי לא תהרוג אותי אם אני אהיה כנה איתה בקשר לזה.

לגבי השקרים הלבנים...

אני מסכימה אתך שיש דבר כזה, ושלפעמים שואלים אותנו שאלה בכוונה ברורה לקבל פרגון ותו לא. אבל לפעמים באמת רוצים לשמוע דעה כנה, צריך להפעיל את הרגישות והאינטואיציה כדי לזהות את המצבים, ולפעמים קורה שטועים... בנוגע לתחת, אני למשל שואלת את בן זוגי כדי לקבל תשובה כנה, מה לעשות ואני לא רואה את התחת של עצמי מספיק טוב.

BloodySkunk

New member
אח שלי ../images/Emo9.gif

רק עליו אני סומכת שיגיד לי את האמת, בכל מצב. וכל מה שהוא יגיד יהיה מנקודת המבט הכי אובייקטיבית ואת כל האפשרויות שיש לי.. די הוא כזה גאון.
די. אם אני אתחיל לדבר עליו.... זה לא ייפסק.

BloodySkunk

New member
בכל מקרה.. לגבי השאלה..

אני חושבת שמערכת יחסים צריכה להיות תקשורת טובה. ותקשורת טובה זו לא אחת שבנויה על שקרים... ואכן, כמו שמישהו אמר פה, צריך לדעת להפעיל שיקולים ולדעת מתי בן אדם רק מחפש חיזוקים (וברוב המקרים זו לא כזאת בעיה להבין מתי זה קורה..) ומתי הוא מחפש לדעת את האמת. אני, בכל אופן, רוצה לשמוע רק את האמת כשאני מבקשת אותה.

דן צ

New member
יחי השקר הלבן

"לך? תחת גדול?, מה פתאום , ממש ממש לא כך , את חולמת" מה רע? מתכון מצויין לסקס מצויין בערב!

למעלה