שאלה קלה.... :)

Mishmishit2

New member
שאלה קלה.... :)

בוקר נפלא לכולם... תמיד סיקרן אותי, איפה אפשר להתחיל ללמוד חקר ימי? התחלתי בכך שעשיתי קורס צלילה - שני כוכבים, ומה הלאה? ואם אפשר לדעת בבקשה, באילו נושאים בעיקר החקר נוגע. ואיפה אפשר למצוא לאחר מכן עבודה בתחום. בתודה רבה עדי

ספוקי

New member
האם את מדברת על לימודים גבוהים?

יש מספר מקומות שניתן ללמוד על התחום הימי: המכללה הימית מכמורת (אני לומד שם) - תואר ראשון בלבד. המרכז לחקר ימים ואגמים בחיפה - תואר שני בטוח, תואר ראשון לא יודע. המרכז הבינאונברסיטאי אילת - כנ"ל. אלו לפחות המקומות שאני מכיר. אם יש לך שאלות על מכמורת את מוזמנת לשאול פה או במסרים.

Mishmishit2

New member
לימודים גבוהים

ספוקי. נכנסתי, לאתר של המכללה הימית במכמורת, ואני לא בדיוק הבנתי מה מלמדים שם. אני יותר מתעניינת בתחום הזואולוגי של המחקר הימי, ולא בהכרח הגאולוגי. בקשר למכון לחקר ימים ואגמים בחיפה, שמעתי עליו וחיפשתי מידע אודותיו, אך לא העלתי דבר בחכתי, אם יש לך אתר, או טלפון של המכון, אני אשמח ואודה על המידה. ועל המרכז באילת לא שמעתי, אם יש לך מידע גם עליו, אני אשמח... בכל מקרה אני מחפשת עכשיו. לעומת זאת, לאחר שבוע שלם של מחקר וחיפוש, המקומות היחידים שמצאתי שבאמת חוקרים את הנושא לעומק, ואכן יש להם הרבה אופציות של קורסים, זה אוניברסיטאות רבות בארה"ב. תודה, עדי

nir hadar

New member
עדי שלום

על המכללה קראת כבר ובן הזכיר. המכון לחקר ימים ואגמים אינו מכון לימוד, אלה מחקר ממשלתי. תואר שני בנושא הים ניתן באוניברסיטת ת"א,ירושלים וחיפה. מכללת תל חי,(תואר ראשון) בנושא יונקים ימיים, רק חיפה בחוג לציוויליזציות ימיות מתעסק. בת"א חוקרים ריפים מלאכותיים. והשאר אני לא יודע. כל מה שתרצי ללמוד, אני בטוח שתמצאי את המנחה שיסכים להנחות את המחקר- לפעמים יהיה קל למצוא מנחה ולפעמים...... בהצלחה ניר

Mishmishit2

New member
ניר...

תודה רבה על המידע ניר קודם כל... דבר שני, לא הבנתי, במכללת תל חי, אפשר ללמוד תואר ראשון על יונקים ימיים?

Mishmishit2

New member
ניר...

אני יודעת שיש לי שאלות מוזרות, אבל אני חייבת להתעייץ עם מישהו לפני שאני עושה איזה שהוא צעד דרסטי שישפיע עלי. אתה יכול לתאר לי מה לומדים בתואר ראשון בביולוגיה ימית? מה זה בדיוק, שאני אדע למה אולי אני הולכת להכניס את עצמי.

למעלה