שאלה קלילה-אני מקווה

zvuli

New member
שאלה קלילה-אני מקווה

שלום לכולם וחג שמח מה הוא לחץ תוך גולגולתי מוגבר? מה היא הסתמנות הקלינית?ןמה הם דרכי הטיפול?כולם לומדים מכולם.....לא מורה-תלמיד שלכם זבולי

night mistress

New member
בוא נראה מה אני זוכרת..../images/Emo55.gif

שאשר נפח הגולגולת עולה מעל הסטטוס הרצויי, המדד המקסימלי על ידי מכשיר ICP הוא 24,נפח יכול לעלות כתוצאה מבצקת, פגיעה חמורה במבנה הגולגולת (ע"ע תאונות, חבטות, גידולים וכו' וכו'), עצבים,זרז לעליית ICP אצל חולים נויירוכירורגים הוא חום,התכווצויות ועלייה חדה בלחץ דם.. ההסתמנות הקלינית: אצל אדם בהכרה:הקאות, כאבי ראש עצומים,התכווצויות, פגיעה במרכז הדיבור ושיתוקים של איברים שונים. במקרים של ICP מעל 60 כבר נראה בדרך כלל חוסר שמירה על חום גוף,חוסר שמירה על לחץ דם-הכל תלויי היכן הפגיעה, תחבושת ענקית על הראש
, יכולות להופיע התכווצויות, רעידות,לרוב האדם לא יהיה בהכרה והנשימה העצמונית תיפגע (_לפיכך הוא יהיה מונשם) ועוד.. דרכי הטיפול: -שמעתי על שיטת טיפולים בחולים הסובלים מלחץ מוגבר מהסוג השלילי (כלומר אלו שאין להם שום סיכויי לשרוד) שנותנת סיכויי קלוש- פתיחת הגולגולת באופן מלא והוצאת המוח החוצה, על מנת לתת לו את האפשרות להתנפח ואחרי זה להצטמק בחזרה..מיותר לציין שרמת הזיהום היא עצומה.. -בארץ משתמשים לרוב בניקוז ICP מינימלי וזהיר על מנת לא לגרום להרנייציה. -לרוב איך שהמטופל מגיע ויש חשד שעלולה להיות פגיעה מוחית או הגברת לחץ נותנים לו סטרואידים-מונע את ההתנפחות. -סט טיפולים במניטול להפחתת הבצקת המוחית (כמובן שכל מקרה לגופו וישנן םעמים שאין אפשרות להשתמש במניטול) מקווה שסקרתי הכל, בכל זאת, נא לנתחשב שרק קמתי משינה לפני 20-30 דקות.. יום כתום

../images/Emo45.gif ואללה - אין לי מה להוסיף...

חשבתי להגיב אחרי החג - והאמת? סקרת את הכל בהתיחס לשעות השינה. שניים וחצי משפטים רק..ברשותך, ICP נוצר כתוצאה מעלייה בנפח התוך גולגולתי לאחר שנעשתה הקומפנסציה התוך גולגולתית בין מסת המוח לנוזלים (מסת הנוזלים (דם ו CSF) במוח היא קבועה ולמוח מחזור דם סגור משלו. כאשר נפח זה עולה כתוצאה מהסבות שציינת + תהליכים מיצרי מקום, עולה ה - ICP הנמדד בס"מ מים (כמו ה CVP). ישנן תופעות מולדות כמו "מוח מים" הידרוציפלוס ודומיו הגורמות ל - ICP מוגבר. לדעתי, הסימנים במיקרי חבלה וגידולים מסיביים בשלבים הראשונים היא עלייה בל.ד. וכאשר הלחץ עולה מעל 45 - 50 - חלה ירידה משמעותית בלחץ הדם, הרחבת (או התכווצות ???לא זוכרת) אישונים) דהצרברציה, דיאבטס אינציפידוס. עד איבוד הכרה ותופעות המעידות על התחלתו של נזק מוחי הנמדדות ב"טבלת גלזגו" הטיפול במחלות פרוגרסיביות - VP-Shunt, (עדיין משתמשים בקורסים של מניטול ?) וזהו... שניים וחצי משפטים אמרתי ????
ואני עוד יושנת.... שנה טובה

../images/Emo3.gif אופפס...נ.ב.

הידעתם ? נפח ה - CSF אצל מבוגר בריא, הוא נפח קבוע ועומד על 120cc. כאשר נוצרת בעיה פרוגרסיבית - כגון גידול, תופס הגידול את מקומו בתחילה על חשבון נפח הנוזל הקרניאלי ולכן בשלבים התחלתיים לא תמיד נראה סימנים או פתולוגיה חשודה אצל החולה (תלוי כמובן במיקום הגידול). לעתים יכול הגידול (אפילו שפיר) להגיע לממדים גדולים מאוד ולהתפתח על חשבון נפח הנוזל ואז באחת לגרום לבקיעת המוח - Brain Herniation. מצב כזה מלווה מיידית במוות מוחי. לכן, חשיבות עליונה להתייחסות רצינית לכל תלונה על בעיות ראיה חדשות, כאבי ראש חוזרים וכד'. לעולם אל תפתרו סימפטומלוגיה חשודה באקמול או פסיכיאטר.... ויום אחד, כשאוכל, אביא לכם את ה"סיפור האישי שלי"

zvuli

New member
ברבורה לבנה

ברבורה לבנה בשאלה הקודמת נתת לעצמך 95%. היום את מקבלת 100%. דרך אגב עליה ב ICP גורמת להרחבות האישונים... זבולי

zvuli

New member
night mistress

night mistress ממש יפה....פתיחת גולגולת בהחלט מגדילה את הסיכוי לחיות...ראיתי את זה...תשובה נהדרת זבולי

night mistress

New member
והכל בלי לפתןח ספרים...../images/Emo6.gif

עבדתי בנויירו חצי שנה.. לא יצא לי לראות תהליך כזה אבל יצא לי לברר ולשמוע על זה בזמנו כשהייתה אצלנו נערה שסבלה מפגיעה מוחית קשה,שהובילה למוות מוחי לצערי.

slightly

New member
../images/Emo95.gif השלמות

השלמות סיבות לעליה בלחץ תוך גוגלתי - - עליה בייצור CSF , למשל בגידול Papilloma of Choroid Plexus . - הפרעה בזרימת CSF - מסוג Obstructive . אנוריזמה, גידולים - או Communicating - למשל ב Arnold-Chiari, זיהומים, דימום סאב-ארכנואידלי. בנוסף לסימנים שכבר נאמרו - פפילאדמה - שהיא גם אבחנתית. לעיתים - שיתוק העצב השישי. טיפול נוסף למה שנאמר - Diamox , תכשירים נוגדי פרכוסים. טיפולים כירורגים בהתאם למקור הבעיה - כריתה\כריתה חלקית של הגידול, ניקוז ההמטומה וכו'. סיבה נוספת ללחץ תוך גוגלתי מוגבר - Pseudotumor Cerebri. תסמינים של גידול, ללא גידול. הסכנה העיקרית היא נזק לעצב האופטי.

slightly

New member
../images/Emo95.gif נזכרתי בעוד דבר

בהמשך לטיפול - השכבה ב 30º . הנשמה בהיפרוונטילציה.

zvuli

New member
slightly

hello again why do you want to hyperventilate a head injury patient ,what are the indication for that? also, do you really want to incease the head of the bed to 30º? I do not think so. Head injury must have a c-collar on and must stay flat!!! yours zvuli

zvuli

New member
slightly

את 10 מאוד מאוד נכון...דורש קריאה במצב של slow reading אני גם לומד מהתשובות שלכם... זבולי

למעלה