שאלה קלילה

zvuli

New member
שאלה קלילה

הלו כולם הכן התשובות של כולכם נכונות,מאוד נהנתי ליקרא את תשובותכם...מחר בבקר 900 AM אני אענה על השאלה עם קצת עומק תוך חזרה על חלק מהדברים שכתבתם. בתשובתי אני מסתמך על ניסיון כאן במרכז טרואמה+ספרות רפואית מדעית........וווףףףףף שביתה בשדה תעופה-ברוכים הבאים.... מממממ שנה טובה....דרך אגב כל כך קשה ליכתב את השפה הרפואית בעברית, אבל המאמץ שווה....... זבולי

../images/Emo160.gif נברר בקשר לשביתה....

אבל מה עוד יש להוסיף על מה שכתבנו? אפשר להכניס את החומר שכתבנו ל Harison וגם כבחינה ב ATLS... מחכים לבואך ארצה...

zvuli

New member
חבלה בראש

לברבור ולכולם אני רק רוצה להוסיף מיספר דברים קטנים ראשית חבלה בראש עולולה ליגרום לאיבוד מיידי של ההכרה. אם איבוד ההכרה חולף ואינו מלווה בפתולוגיות מוחיות חמורות הוא מוגדר כזעזוע מח(את זה אתם יודעים). שינוי ממושך במצב ההכרה יכול להיות משני לדמומת תת קשיתית,על קשיתית,פרנכימרית(מילה סקסית..יאק). אצל חולים בעלי רינוריאה של נוזל השדרה,דימום באוזן התיכונה-hemotympanum-יש חשש לשבר בבסיס הגוגולת דבר נוסף שכולם יודעם... לתוכן התוך גולגולתי אפשר להוסיף רק כמות מוגבלת מאוד של ריקמה,דם,נוזל שדרה או נוזל בצקת בלי לעלות את הלחץ התוך גולגולתי. כאשר רמת ה ICP מפריעה לאספקת הדם למח, או גורמת לתזוזת המבנים התוך גולגולתיים נוצר לחץ על מרכזים חיוניים בגזע המח-מצב החולה מחמיר והוא עלול למות....גם את זה כולנו יודעים שלכם זבולי

../images/Emo4.gif שאני אתקן אותך??????

ובכן... לעניות דעתי וידיעותי: לא ניתן "להוסיף" למסת המוח והנוזלים שבו שום כמות ולו גם מאוד מוגבלת לא של מסה ולא של נוזלים. כל תוספת כזו באה על חשבון מסה קיימת - כלומר: ירידה בכמות ה CSF וירידה בכמות הדם המוזרם למוח, נפח ה"קופסא" הגולגולת הוא נפח קבוע של נוזלים ומסה וכל שינוי בא על חשבון הנפח הקבוע.

zvuli

New member
שאני אתקן אותך

ברבורי...נו, אני מאוד אשמח אם את או כל אחד אחר יתקן אותי....אין כמו לילמוד אחד מהשני. אני לא התכוונתי להוסיף נוזלים למח או לראש. הרי הראש הוא close system אין יוצא ואין נכנס. מה שאני התכונתי היה במקרה של פגיעת ראש ,הראש יכול ליספוג כמות מינימלית ביותר של דם(וליקרוש)מבלי להעלות את ה ICP. תודה זבולי

למעלה