שאלה: קניית בית יד שניה מה צריך לדע

lital22

New member
שאלה: קניית בית יד שניה מה צריך לדע

אנחנו מתקרבים לרכישה של דירה יד שניה. מה הדברים החשובים שאנו צריכים לדעת?? לשאול לבדוק??

יעלי2

New member
........................

באופן כללי, כמה שזה כיף להיכנס לדירה חדשה, לדירה יד שניה הרבה יותר יתרונות:
אתם יכולים לבחור מיקום אסטרטגי במרכז העיר ו/או הארץ.
זו דירה שכבר עברה שנת בדק (אחת או 40) ובד"כ מה שהיה צריך לתקן תוקן-אם היו ליקויים.
אתם יכולים "לשחק" עם השיפוץ כאוות נפשיכם.
אתם מכירים את האזור והשכונה-להבדיל משכונה חדשה שאתם לא יודעים מי יגור לידכם. לשים לב:
לבדוק אם לבעלים יש משכנתא על הדירה ואם כן על איזה גובה מסך הדירה (אם יש על כ 80% אתם צריכים להתארגן בהתאם!!).
לבדוק אם הדירה רשומה בטבו.
אם היא רשומה כאדמת מנהל מקרקעי ישראל, תבדקו את ההשלכות.
תשתדלו לא לחתום על זכרון דברים. אם ננעלתם על דירה, מספיק שתשלמו למוכר דמי קדימה ותחתימו אותו על כך שקיבל מכם שיק, זה מחייב. זכרון דברים רק מקשה במקרה שהעסקה לא יוצאת לפועל בסופו של דבר. המלצה נוספת, תראו כמה וכמה דירות לפני שתחליטו. השוק עכשיו הוא יותר שוק של קונים ממוכרים (יש מבחר של דירות), וחשוב שתראו כמה סגנונות של דירות לפני שתחליטו. ככה תדעו יותר מה אתם מחפשים (מעבר לזה שאתם רוצים דירת 3 או 4 חדרים כמובן). מבחינת מבנה הדירה, קומה, מעלית, כיווני אוויר, גיל הדירה, מצבה וכו. מקווה שעזרתי.

יעלי2

New member
נ.ב.

בדירה יד שניה יש לבעלים טופס ארנונה. תבקשו לראות אותו. ככה תדעו באמת מה גודל הדירה. המתווך יגיד לכם שהיא 120 מ"ר המוכר 117 אתם תספרו בלטות ולא תחשבו קירות ובארנונה כצתוב 76 מ"ר. נכון שאין כמו מראה עיניים, אבל אל תסמכו על מה שאומרים לכם. פשוט תבקשו לראות טופס ארנונה. שם כתוב המטראז´ לפיו תחויבו. (ובאותה הזדמנות גם תראו כמה משלמים ארנונה באזור)...

lital22

New member
את המיקום,חינוך,כיווני אויר,רעש ..

כבר בדקנו (אני אחרי כמה וכמה דירות שכורות) אז אני די משופשפת , הכוונה היתה בעיקר לנושאי הטאבו, תשלומים מראש ותהליך הקנייה.. תודה רבה על התשובות.

יעלי2

New member
טוב, ננסה להעמיק

כפי שכבר אמרתי, במידה והדירה רשומה בטבו, אין כל בעיה. מה שחשוב זה שברגע במחליטים ויש הסכמה, רצים לרשום הערת אזהרה בטבו. מי שרושם מרוויח בכך שאחר לא יכול לרשום הערה אחרת על שלכם, עד ששלכם לא נמחקת (מסיבה כלשהיא). עקרונית, ברגע שרשמתם הערת אזהרה, אתם יכולים להיות רגועים ולהתחיל את התהליך. שתביני שגם אם מישהו ניהל מו"מ במקביל אליכם (בלי ידיעתכם) והוא רשם ראשון הערת אזהרה בתיאום עם המוכר, הוא יקנה את הדירה. במידה והדירה רשומה כאדמת מינהל העסק יותר מורכב, אבל עדין יש אלפי דירות בארץ שרשומות כך. תבדקו אלו מיסים עליכם לשלם (בד"כ מס רכישה), ובענין "סכום על חשבון", זה משהו שאתם מחליטים עליו ביחד עם המוכר. אב, אם הוא מציע 10,000 ש"ח, תשאלו עם 5,000 ש"ח לא מספיק לו כדי להבטיח שאתם רציניים. בקיצור, הכל ענין של מו"מ. המלצתי החמה: תשכרו שירותי עורך דין. הוא ייעץ לכם בצורה מקצועית מה כדאי וידאג לאינטרסים שלכם. אני לא ממליצה לקחת עורך דין משותף, ואני יודעת שיש כאלה שיחלקו על דעתי, ובכל זאת. כל מה שרשמתי לך כאן הוא ידע כללי ולא מתוך עיסוק במקצוע.

נופר30

New member
יש המון דברים

לדוגמא אם הדירה להרבה שנים ואתם מתכננים ילדים אז האם מערכת החינוך באזור טובה האם יש קירבה מיותרת לכביש ראשי או בנושא של חלונות ואור שנכנס הבייתה ( הייתי ממליצה לראות את הבית בשלבים שונים של היום ולראות כמה אור ורעש נכנסים הבייתה ) בן כמה הבית והאם הייתה כבר החלפת צנרת רטיבויות שונות ומשונות כמה עלות חודשית של ארנונה ( לדוגמא אם תשלמי 3000 ש"ח משכנתא + 700ש"ח ארוננה לחודש זה מתחיל להעיק ) וזהו מה שאני חושבת בנתיים

תוכי

New member
שימי ../images/Emo23.gif

שכשהשמאי מגיע הוא מעריך פחות את הדירה תדאגי להשאיר כסף מספיק בצד.

למעלה