שאלה קצרה תשובה קצרה (אני מקווה)

שאלה קצרה תשובה קצרה (אני מקווה)

האם לייעוץ חינוכי (בעל תואר שני כמובן) מותר לעסוק בפסיכותרפיה?
האם יש מקומות שמקבלים יועצים חינוכיים ללימודי פסיכותרפיה ?(לא בטוחה שהאוניברסיטאות מקבלות סטודנטים ע=בעלי תואר שני לייעוץ חינוכי ללימודי פסיכותרפיה שלהם)..
ישנם אולי מכונים כמו אדלר שאולי כן מקבלים?
תודה
המשך יום טוב
עלמה

sense9

Member
מנהל
גיגול זריז הניב לי את התוצאות הבאות:

לימודי פסיכותרפיה במכללת אורנים - רלוונטי גם לבעלי תואר שני בייעוץ חינוכי.
&nbsp
במכון מגיד לא מצויין שזה פתוח ליועצים חינוכיים אבל תמיד שווה להתקשר ולשאול. במכון אדלר כנ"ל אבל ישנה הערה "מקרים חריגים יידונו לגופו של עניין". אז שווה בדיקה.
&nbsp
באונ' מסתמן שאכן לא מקבלים יועצים חינוכיים.

פסיכותרפיה באורנים

הי,
לימודי הפסיכותרפיה באורנים בהחלט מיועדים ליועצים חינוכיים בעלי תואר שני.
צוות ההוראה באורנים מצויין, אני ממליצה לך לפנות למרכז המידע שלהם לפרטים, אולי תוכלי אפילו להתחיל ללמוד השנה.
בהצלחה!

מותר ליועץ חינוכי

לעסוק בפסיכותרפיה?

שנית אורנים - בצפון.. לא מתאים לי
anyway אני מבררת על CBT ופסיכותרפיה ממוקדת
אבל השאלה האם זה בכלל מותר להם לעסוק בפסיכותרפיה?
התחום כבר הוסדר?

השאלה שלי היא בסיסית

האם מותר ליועצים חינוכים לעסוק בכלל בפסיכותרפיה ?
קראתי לפני די הרבה זמן שרוצים לחוקק איזה חוק שיאפשר רק למקצועות קלינים לעסוק בזה.. זה נכון?

שורה תחתונה

לא קיבלתי תשובה
מותר\ אסור ל יועץ חינוכי לעסוק בפסיכותרפיה?

מה מה זה אומר תקוע?

sense9

Member
מנהל
אם החוק תקוע

ותכניות מהסוג הנ"ל עדיין קיימות, מן הסתם שנכון לעכשיו ליועץ חינוכי מותר לעסוק בפסיכותרפיה. מה יקרה בהמשך - זה כבר לא ידוע.

מעניין

כי הרי הנושא כבר מונח על שולחן הכנסת כבר קרוב ל 10 שנים(??)
למה לי נראה שיש פה עיניין פולטי מובהק..?

כיום נראה לי שכל אחד.. לא רק מישהו שעוסק בתחום הקליני יכול לעסוק בפסיכותרפיה (אני צודקת?).

sense9

Member
מנהל
ממה שידוע לי

יש אי הסכמות בין משרד הבריאות למשרד המשפטים.
&nbsp
כיום התחום אכן פרוץ, אבל אני לא בקיאה לגמרי בנושא.

katzeran

New member
חוק פסיכותרפיה

בסופו של דבר זה די פשוט. אין בארץ חקיקה שמסדירה פסיכותרפיה. פסיכותרפיה בכלל לא מוגדרת בחוק. מסיבה זו אין הגדרה בחוק למי מותר ולמי אסור לעסוק בפסיכותרפיה (בדגש על למי אסור) ולכן התשובה היא שכן - ליועץ חינוכי מותר לעסוק בפסיכותרפיה. אלא אם יש חוק שעושה רגולציה על יועצים חינוכיים ומונע את זה מהם. (כמו שיש את חוק הפסיכולוגים שמסדיר את המקצוע הזה בלבד ואוסר על פסיכולוג שאינו מומחה לעסוק בטיפול.)

האם למשל coacher

שכלל לא למד פסיכותרפיה בורה מסודרת יכול לקוא לעצמו פסיכותרפיסט?
האם יש איזה שהוא קיו אדום של התחום בכל זאת.. הרי אדם לא מיומן בטיפול יכול לעשות נזק ..

אתם הפסיכולוגים

לא מתקוממים נגד זה?
זה הרי זילות כל התחום הטיפולי (לדעתי לפחות)

המצב להבנתי

תקוע כבר הרבה שנים
אז להבנתי או שההמצב לא מפריע מספיק
או שהעיניין לא חשוב מספיק כדי שהפסיכולוגים ידפקו על השולחנות ויזיזו דברים כך שרק אנשים בעלי תואר שני במקצועות קלינים יוכלו לטפל ( פסיכולוגים, עו"סים יועצים חינוכיים, מטפלים באומנויות , רופאים ופסיכיאטרים וגם אולי מקצועות פרא רפואיים מוכרים)

meidadc

New member
מצטרף לדיון באיחור

מסתבר שזה לא פשוט להגדיר מהי פסיכותרפיה ולהבחין אותה מסוגים שונים של יעוץ, חניכה, ליווי ותמיכה.

בשורה התחתונה הציבור הרחב לא באמת מבחין בין פסיכולוג שלמד תואר שני באוניברסיטה, התמחה במשך 4 שנים בתחומו וכפוף לקוד אתי קשוח, לבין נהג מונית שהחליט שהוא כמו פסיכולוג בגלל שהוא אוהב לעזור לאנשים בצרה.

אני מסכים איתך לחלוטין שהאשמה בכך היא של הפסיכולוגים שנטשו את המערכה הציבורית - פוליטית בנושא הזה. אבל לעזאזל, אנחנו אפילו לא מסוגלים לדאוג לתנאי ההעסקה שלנו עצמנו במגזר הציבורי, אז זה לא מפתיע.

כך או כך, בין אם תקראי לזה פסיכותרפיה או לא - יועצות חינוכיות עושות עבודה רגשית-טיפולית עם ילדים ונערים בבתי הספר. בחלק גדול מהמקרים העבודה היא מצויינת ואפקטיבית.

למעלה