שאלה קצרה

שאלה קצרה

עושה לי טוב לשלוח אהבה ליקום, אבל למה זה עושה לי טוב? כי כולנו אחד? כי למה? תעזור לי מאד תשובה מפורטת.

לא יודעת אם יש תשובה ללמה ../images/Emo35.gif

למה צריך תשובה? מה זה טוב? מה זה היקום? מי אתה? מה זאת אהבה ???????????? יש מיליון תשובות לשאלות הללו כולן נכונות ואף אחת לא מדויקת. זה מזכיר לי סיפור: תלמיד זן שואל את המורה שלו מה האופי של הבודהה. המורה תלוי על עץ כאשר הוא מחזיק בענף בשיניו. זה הסיפור - קואן. מה זה אומר? אחד הדברים שהקואן אומר שכל מה שהמורה יגיד הוא יפול כל תשובה שהוא יגיד "תפיל" אותו... אם מישהו יגיד לך שכולנו אחד? מה זה ייתן? אם זאת המציאות שלו היא לא תהיה שלך עד שלא תגיע לשם. עצתי הצנועה תמשיך לשלוח אהבה וההבנות יגיעו. אולי תגיע הבנה שאין מה להבין ושאין מי שיבין.

תודה

השאלה היא אם ישנה איזו תשובה שתשמע לי נכונה בשבילי, "כולנו אחד" למשל היא לא תשובה מניחה את הדעת בשבילי כי: 1. איך אני יכול לדעת שזה באמת נכון שכולנו אחד? 2. אם כולנו אחד מה הקשר בין זה לבין שליחת אהבה? יש הרבה שאלות פתוחות. משום מה אני מסרב להכיר בכך שאין אמת אבסולוטית אחת.

שיר עם בסקי

הדרך ארוכה היא ורבה רבה הדרך ארוכה היא ורבת הדר כולם הולכים בדרך עד סופה סופה כולם הולכים בדרך עד סופה המר אבל אני אבל אני לבד לבד צועד הללו הללו יה הללו ושר אני ושר אני שירי זמר נודד הללו הללו יה הללו.

yom

New member
תשובה

כל החומרים עשויים מאטומים, כל האטומים כולם מכילים את אותו החומר/ארנגיה, יש רק אנרגיה אחת שמביעה את עצמה בכל הדרכים, בחומר בהרכבים כימיים שונים ולא בחומר (יצורים לא אורגניים וכו') בצורות אחרות. [הנביעה של הנשר] לכן הכל אחד, לכן התורה כולה על רגל אחת היא "ואהבת לרעך כמוך" הכל אחד וכל המסע שלנו הוא כדי להעשיר את אותה אנרגיה ולבטא אותה דרך הצורה שהיא מביעה את עצמה דרכה, אותנו.

ita101

New member
איך אתה שולח אהבה ליקום?

במדיטציה? חיוכים? אגרות ברכה? תקשורת? מדיטציה? מה?

NETA 2005

New member
אם זו אהבה אמיתית

זה לא צריך להיות קשור לעובדה שזה עושה לך טוב או לא,וככה האהבה מתקיימת בזכות עצמה וללא תנאי. אני לא הצלחתי למצוא דרך שתהייה אהבה ללא תנאי והיא תבוא ממקום אמיתי שלך עם עצמך. אני אומרת את זה כי כשאתה שואל למה זה עושה לי טוב ,אז אני מקבלת/מרגישה מזה משהו שהוא קצת מטיל ספק,משמע אתה לא בטוח בזה,אולי זה לא באמת באמת עושה לך טוב. ובאמת,כשאני נותנת לאנשים אז זה גם עושה לי טוב,לפי דעתי כי ככה בניי אדם בנויים,כי בסופו של דבר אם תעזור לאחרים אז אחרים ייעזרו גם לך. זה משהו הישרדותי בסך הכל(ולא להתבלבל-לפי דעתי זה לא מפחית מהערך של זה ולו במעט) זה אינסטניקטים שמושרשים בך כי בסופו של דבר זה מקדם את המין שלך. \ ותאמר לי בבקשה:),זה לא כמו לשאול מאיפה יצר ההשרדות מגיע?

תגיד... כשאתה שולח אהבה ליקום....

אתה שולח גם לנטע? אם אהבה עושה לך טוב .. מה עושים לך הרגשות שלך כלפי נטע? אולי תעשה על זה מדיטציה, עליך ועל נטע ועל הצורך שלך בהתנצלות. כמה אנרגיה ביזבזת על לא לדבר עם נטע? אני מקווה שלא תכעס על מה שאני כותבת...ואם כן סליחה מראש...

בוודאי שאני אוהב גם את נטע

הצורך שלי בהתנצלות שלה נובע מהרצון לחזור להיות איתה בקשר (ידידותי) וזאת מכיוון שההתעקשות שלה לא להתנצל נובעת מהעובדה שהיא עדיין לא מבינה באיזה אופן היא הזיקה לי ואני לא יכול להיות בקשר עם מישהו שמזיק לי טכנית. אם היא תכריח את עצמה לחשוב מספיק, תבא ההכרה, ואיתה ההתנצלות.

אם נטע תמות מחר (זה לא אישי נטע)

מה תגיד לעצמך? אנא קרא היטב את תשובות וענה על תשובה אחת או יותר.. 1. טוב שלא דיברתי איתה המחלוקת בינינו הייתה קריטית ומשמעותית. 2. אולי היתי יכול לדבר איתה .זה היה מוריד לי מרגשות האשם. 3. איזה דפוק אני, בגלל שטויות איבדתי דקות וימים יקרים שיכולתי לבלות עם נטע. ביזבזתי הזדמנו ללמוד לסלוח. ביזבזתי הזדמנות להתעלות מעל החשיבות העצמית שלי. 4. נטע לא מבינה כלום וטוב שהיא מתה. לגבי תשובתך: אם אמנותך למידה... תתבונן על עצמך ותראה אם זאת אהבה.. " אם זו אהבה אז למה היא לא טובה? "

jedi

New member
קראתי איפשהו

שאנשים מחפשים מישהו שיאהב אותם, כי הם חושבים שהאהבה שהם מקבלים תעשה אותם מאושרים. אבל למעשה, האהבה שזורמת ממך החוצה, היא יכולה לעשות אותך הרבה יותר מאושר. (וגם יש לה את היתרון שהיא לא תלויה באף אחד חוץ ממך.) (נראה לי שזה לקוח מתוך "דרך האהבה" של רואיז, אבל אני ממש לא בטוח.)

קטריס

New member
אתה מפספס את העיקר. קרא ותלמד

הפילוסופיה הרוחנית האישית שלי שונה מאוד ממה שאני הולך לכתוב לך, ואם מישהו אחר היה כותב את ההודעה הזו הייתי נכנס איתו לויכוח חריף. אבל אף אחד לא אמר שאני צודק וכל השאר טועים. אף אחד לא אמר שרק פילוסופיה אחת היא נכונה, ואף אחד לא אמר ששני הפכים לא יכולים להיות צודקים בו-זמנית (אחרי הכל, יש לילה ויום בעולם, לא?). לכן אכתוב את הקטע הבא אותו אני כבר לא זוכר איפה קראתי: בוא נקרא רגע ליקום כ"אלוהים". לא כפי שיהדות או האיסלאם או כל דת אחרת מגדירה אותו, אלא פשוט ישות הבריאה הזו "אלוהים" שתייצג את הכוחות של היקום. בגלל שזה לא ממש משנה אם נקרא לאלוהים "הוא" או "היא", אני אבחר ב"היא" כי אני מטורף על נשים (זו תוספת אישית שלי. במאמר המקורי התייחסו לאלוהים כגבר). אנשים המאמינים באלוהים, מאמינים שהיא מסוגלת לבצע הכל. היא מסוגלת ליצור חומר מאין. היא מסוגלת לגייס את כל עוצמותיה ויכולותיה בשביל אנשים המאמינים בה, היא מסוגלת לחולל הכל. אנשים מאמינים שדברים כאלו יכולים לקרות, שחסד אלוהים יעשה בך ובחייך ניסים. אבל האם הם מאמינים שדברים כאלו יקרו להם? אנשים אוהבים את אלוהים (רוב הזמן) אבל האם הם מאמינים שאלוהים אוהבת אותם? זה שאתה "שולח אהבה ליקום" זה דבר אחד. זה לא הדבר הכי חשוב. האם אתה מאמין שהיקום, שאלוהים, על כל עוצמתה האדירה ובלתי נתפסת, הישות האדירה הזו שנתנה את ניצוץ החיים במינרלים ובאבן ושבראה את כל תדהמות היקום, האם אתה מאמין שהיא אוהבת אותך? נשמע קצת יהיר לא? שהיא תאהב אותך? מה אתה כזה חשוב? כן. איך אתה יכול לאהוב אותה, ולהאמין שהיא עוזרת לאנשים שאוהבים אותה, ולא להאמין בלב מלא שהיא אוהבת אותך בחזרה? זה מה שהיא רוצה. היא נתנה בך חיים, אתה כאן, עובדה שהיא אוהבת אותך. זה העיקר. היא אוהבת אותך גם כשאתה שונא אותה, שכן גם לאנשים שביצעו חטאים נוראיים יכולה להגיע מחילה. גם אנשים שהיו בחושך כל חייהם, אבל בדקה האחרונה לפני המוות ראו את האור, זוכים לאהבתה. זה מה שחשוב לדעת. שכל הכוח האדיר הזה, אוהב אותך, ועומד לצידך. זה עושה לך מספיק טוב?

אללוהים

New member
נמאס לי שאנשים מדברים בשמי

אז קטריס אששאל אותך כמה דברים? למה את המציג פילוסופיה שאתה לא מאמין בה? למה אתה מתימר לדעת משהו שאין לך מושג? אני לא אוהבת אותך. אתה לא מעניין אותי. יש לי עולם גדול לנהל.. אני לא יכולה להתעסק עם כל אחד. בגלל זה המצאתי כללים. אם תלך לפי הכללים. תקבל אהבה. אין יחסים אישים בינינו. אני לא אישית, זה המצאה שלכם.

למעלה