שאלה קצרה

שאלה קצרה

נניח והיו נותנים לכם סכום כסף בשביל פירסומת שתראה את גופכם ערום לכל העולם, האם הייתם מסכימים? אם כן או לא, למה?

זהו, הקטע הזה הוא בלי צינזור...

כמובן שפירסומת כזו לא תשודר אני מדבר רק על האקט עצמו, של להיות ערום, לא באמת בפרסומת אבל יש כאן קטע של סכום הכסף גם הרעיון הוא שכל בני האדם בשורה התחתונה אותו הדבר, כמובן יש כאלה קטועי גפיים, לב של חזיר וכו' ההבדלים בעיקר הם בגודל ובצורה לא אמור להיות אכפת לאנשים להיות ערומים אבל ככה חונכנו אפשר להסתכל על זה מהפן הדתי, הסיפור עם הנחש מה דעתכם?

clean grunge

New member
|יבחוש|בשביל כסף?!כסף זה דבר ארור!

ברור שהייתי מסכים!רק תגיד מתי ואיפה
...

לא

כסף אפשר להשיג גם בדרכים אחרות. אפילו שלבנות אחרות יש בדיוק את מה שיש לי, ששום דבר לא יקרה אם יראו את הגוף שלי, יש לזה משמעות חברתית שאני לא רוצה להשתייך אליה. אנשים מסתכלים על תמונות כאלו לא בשביל החיוך היפה של המצולם, אלא בשביל איברי הרבייה, ירגישו שפלשו לטריטוריה האסורה אצלי, וזה לא נעים, אפילו אם הם לא פולשים. משהו לא נעים עוטף את כל העסקה הזאת, זה מספיק כדי לסרב לה.

p019

New member
בהחלט לא

הרעיון שמשהו יחשוב עלי בהקשר מיני דוחה אותי. יכול להיות שאם הייתי גדלה בעולם שכולו א-מיניים זה לא היה מפריע לי. אבל אז גם סביר להניח שאף אחד לא היה מוכן לשלם סכומים גדולים בעבור צילום כזה. היה לי דיון פעם אם חברה בנושא של תחרויות יופי וצילומים חושפניים למיניהם. הדעה שלי היתה כי דברים כאלו הם משפילים למשתתפים (זכר או נקבה). החברתי אמרה כי אם זה מה שהאנשים שמשתתפים רוצים לעשות, איזו זכות יש לי להתערב בעיניין. אף אחד לא מכריח אותם. אחרי שחבתי על זה - שיניתי במשהו את דעתי: אם זה מה שאדם רוצה לעשות - להשתתף בתחרות יופי או להצטלם בצורה חושפנית אז כל עוד אין שם שום דבר לא חוקי ואיש לא מעולץ לעשות זאת, והאדם מעל 18 - הגיל התיקני לשתות, לבחור, וללחת למלחמה, זו החלטה לגיטימית שלהם. אם כי - אני עדין חושבת שזה משפיל.

המשך

תגובה לאילנאזי ו p019 דיברתן, על זה שצילום עירום חייב להיות מיני אפשר כמובן לתת לזה הרבה דוגמאות בהיסטוריה. אבל למה? למה שתמונה של איבר הרביה תהיה פורנוגרפית? האם זה לא משהו שלימדו אותנו? למה לימדו אותנו? מה המטרה של זה? כשלמדתי לפסיכו באחד ממכוני הלימוד, דיברנו עם קבוצת דתיות שלמדו איתנו. אחת הסבירה שהבגד צריך לכסות את כל הגוף כדי שהגבר לא יתפתה. האם זה משנה? הבגדים היו צמודים... לא קשה לדמיין את הגוף בלי בגדים... או שלאחרים קשה?... הייתי עם כמה בנות וגם כמה בנות אחרות סיפרו לי שזה קשה להתרגל לאדם אחר. אתם נמצאים ביחד במיטה ולוקח זמן כדי להוריד בגדים. אני ממש לא מבין מה הטעם בזה... אבל כמובן זה לא בדיוק כחלק מנושאי הפורום... בחזרה לנושא הראשוני... אני לא חושב שצריך להסתיר את גוף האדם...

p019

New member
בין ערום לכיסוי מלא

כמו שאמרתי, זה לא מה שאני חושבת - שמשנה. זה מה שחושבים האחרים. ואתה לא יחול להתקכש לזה. אם זה לא מה שאנשים היו חושבים כשהם רואים גבר או אישה חצי ערומים, לא היו משתמשים בזה לפרסומת לגלידה, מחנסיים וכל מה שבסביבה. בקשר לדתיים. תמיד הפריע לי התפיסה הזו שהאישה צריכה לכסות את עמצמה כדי שגברים לא יראו בהם מושא מיני. זו גם הסיבה שיש הפרדה בבתי כנסת. למה אני צריכה להגביל את עצמי כי גברים לא מסוגלים לשלוט על היצר שלהם (לפחות על פי הדת). ולמרות מה שכתבתי כאן. אני חושבת שיש גבולות. משהו באמצע. כיוון שבכל זאת אי אפשר להתעלם מהעובדה שמין נמצא בראש מענייהם של רוב האנשים - יש לשמור על רמה כל שהיא של צניעות. כל אחד, לפי מה שנוח לו.

זה מזכיר לי משהו

למשל שנערות בגיליים של 16 בערך, יכולות להכנס למקומות של 20~ אם הן נראות טוב ומתלבשות נכון... בקשר לפרסומות, צריך לאסור עליהן בכלל, הן לא קשורות למציאות. ולזה שאחרים חושבים עלי, מצד אחד זה פשוט חלק מהתרבות, אם הם חושבים בצורה טובה, אתה חלק מהם. מצד שני, עד כמה צריך להיות חשוב לי מפלוני באיזור אחר של הארץ שאין לי שום קשר איתו? אבל כל ישראל חברים/ערבים. על זה התחנכנו. מה זאת צניעות? מהמילה צנע, ההפך משפע, ההפך מהדוניזם. אני מבין דחית סיפוק בשביל סיפוק יותר גדול "מי שעובד בשישי אוכל בשבת", במקום "מי שעובד בשישי משתכר בשישי..." אבל סיפוק במועט? אני לא אומר שצריך מיטה שעושה מסג'... אבל שתהיה נוחה. יש גבול שכל אחד יכול להסתפק איתו אבל צניעות נמוכה מהנקודה הזו. הכי נורא אלה המקרים שחרדים משתמשים באלימות נגד נשים שלא לבושות בצניעות באיזורים שלהם או מקרים אחרים דומים, איזה "גברים" הם יצאו, הא? אז האם צניעות זה דבר טוב?

p019

New member
יש להגביל הגבלות

באופן כללי אני לא חושב שיש לאסור על דברים. חלק מהעיניין בדמוקרטיה היא לא לשלול שום דבר אלה את המינימום ההכרחי - כדי למנוע פגיעה באנשים עלפי ניסיון העבר. זו הסיבה שגזענות הוצעה מין החוק בגרמניה - וזו המדינה הדמוקרטית היחידה שאני שמעתי שיש לה חוק כזה. כך שאם הפירסומיים רוצים להשתמש בין כדי לפרסם, שיבוסם להם. מה שכן, אני מסכימה איתך שזה כניראה לא ממש עובד. זה אפך יותר לנורמה מאשר למוטיב שעובד בפירסומות. ואני מקווה שהפרסומיים ירדו מהעץ שהם עלו עליו.

ToryMaster

New member
זה תלוי

למען האמנות יכול מאוד להיות שהייתי מסכימה. סתם לפרסומת? אני לא בטוחה, זה פשוט לא מושך בעיני.

ToryMaster

New member
זה סתם מטומטם

גם עם בגדים אני לא רואה סיבה סתם לעמוד מול כל העולם :S

זאת לא הנקודה...

השאלה היא למה צריך את הבושה הזאת להיות ערומים כאשר לרובנו יש את אותו הגוף?

avi1283

New member
אז לא יותר קל

לשאול ישר את השאלה הזאת במקום השאלה הקודמת? ולשאלה עצמה אני מבין שאתה מסכים עם הנודיסטים אה? ככה זה התרגלנו ככה אי אפשר לשנות סדרי עולם בשניה, וגם אם היה אפשר זה לא אחד מהדברים הראשונים שהייתי משנה.

לא אמרתי שאני מסכים...

...עם הנודיסטים אני מחפש דרכים לערער על סדר החברה. למה הלבוש הוא דבר הגיוני? סקר סוציולוגי שנעשה במרכזים נודיסטים הראה שיש יותר בדיחות מיניות בחברה שכזו אף על פי שהם אמורים להיות "מעבר לזה"

כי זה לא מקובל

ולא נעים לעשות דבר שאינו מקובל, או שיש לו קונוטציות כמו לעירום. אנשים לא יתעלמו מתמונת עירום שלך בטענה שאת זה כבר יש להם, הם יסתכלו, יגחכו, יתמקדו באיבריך המוצנעים, ויבחנו אותם. כאן הבושה. לו היה מקובל לכסות את האף בחתיכת בד, היית מתבייש ומסמיק כשהיו מבקשים ממך להסיר אותו. אם היית מסיר אותו, כולם היו נדהמים מהתעוזה, מסתכלים עליך עד שתהיה מאוד נבוך. במקום אדם לב ארי תהיה הבחור שחשף את האף שלו בציבור, הפסיכי ההוא שאין לו גבולות. היחס עצמו מספיק גרוע כדי שתשאיר את האף מכוסה.

למשל בארה"ב היתה חנות

שנתנה 50% הנחה לנשים שנכנסו וקנו בגדים עם פלג גוף עליון חשוף כמובן שזה לא מקובל, השאלה היא למה זה לא מקובל? למה שמישהו יגחך על איבריו המוצנעים של שכנו?

מגחכים כי זה לא מקובל.

זה לא מקובל מסיבות הסטוריות, זו שמרנות. לא כל שמרנות צריך להפר, אז אנחנו משאירים אותה. אם כי הייתי מעדיפה להיות מסוגלת ללכת בלי חולצה בקיץ, כמו גברים.

למעלה