שאלה קצת אישית ופסיכולוגית לוותיקים מביננו

יעל2110

New member
שאלה קצת אישית ופסיכולוגית לוותיקים מביננו

מגיל צעיר הייתי ילדה שמנה וכתוצאה מכך גדלתי עם דימוי עצמי וביטחון עצמי נמוך מאוד.
או שאולי זה קודם הדימוי העצמי הנמוך שגרם לי להתחיל לאכול, ואז ההשמנה הורידה לי עוד יותר את הדימוי העצמי - ושוב ושוב ושוב.
בכל מקרה התוצר הסופי היה שלפני הניתוח הייתי מאוד שמנה ומאוד לא בטוחה בעצמי.
אני עכשיו אחרי שנה וחודש אחרי הניתוח, 60 ק"ג פחות - אמנם לא רזה ויש עוד דרך לעבור, אבל פחות מקודם
ועם השומן שירד אני מרגישה שהביטחון העצמי מתחיל לעלות איתו.
אבל הדימוי העצמי לא השתפר יותר מדי. והוא ממשיך להוריד אותי וכל פעם שאני מתחילה להרגיש טיפה טוב עם עצמי ומרגישה שאני יכולה להעז לעשות יותר דברים, יש קול בתוכי שאומר "מי את בכלל שתעזי להרגיש ככה?".
אני הולכת לטיפול פסיכולוגי מתוך ידיעה שלא מספיק לטפל בגוף השמן אלא גם בראש השמן, אבל אני מוצאת את עצמי צריכה לדעת את הדעה של אדם שבאמת עבר/עובר את מה שאני עוברת, כי תכל'ס רק מי שעובר את התהליך הזה יכול באמת להבין מאיפה אני באה

מישהו אחר יכול להזדהות? האם ההרגשה הזאת עוברת או לפחות פוחתת?

ליבי3617

New member
דימוי עצמי

היי יעל

דימוי עצמי לא ממש קשור למראה שלך או לתהליך שעברת בהרזיה.
דימוי עצמי כשמו הוא... דימוי עצמי.
יש לא מעט נשים יפות, מצליחות, אהובות (וכנ"ל גברים) בעלי דימוי עצמי נמוך.

תקראי את הפוסט שכתבתי הלילה לגבי ה"דירה החדשה". פתאום נמצאים במן מקום חדש כזה אבל לא בטוחים בו. הירידה קורית די מהר וקשה לנו מנטלית להסתגל אליה ומכאן, לדעתי, מה שאת מרגישה.
מי את שתעזי? מי את שמגיע לך? מי את שתצליחי? - הפחד מהצלחה הוא אבן נגף שלא תמיד מזהים אותה.

ויחד עם זה למה בעצם שלא תצליחי גם אם את שמנה? ובואי נלך יותר רחוק... למה בעצם שאדם לא יצליח אם הוא חלילה נכה או חולה או לא עלינו מכוער כמו הלילה? מה מונע מאיתנו בעצם?
אנחנו.

מגיע לך להעז כי מגיע לך. כי את יעל ואת אדם טוב ומקסים. מגיע לכל אחד להצליח ולהעז.
אנחנו המבקרים הגרועים ביותר של עצמנו שלא מאמינים בזה.

את בהחלט לא לבד והתחושה הזו מלווה לא מעט מנותחים ולא רק.
שמחה שלקחת בחשבון את התהליך הפסיכולוגי ואת נותנת לו מקום.

למעלה