שאלה קצת ביזארית

קמיקזה2

New member
שלום רב
אם העינית של המצלמה מכוסה באיזולירבנד שחור. אין שום דרך/אפליקציה/רוגלה
שיכולה לצלם אותי/את החדר דרך המחשב נכון ????
תודה

רוב הזמן נח

Well-known member
אפשר לשים מעל זה חתיכה של רדיד אלומיניום ואז שוב נייר דבק. זה חוסם הכי טוב. הרדיד אלומיניום חוסם מעבר אור.

קמיקזה2

New member
תודה רבה.. אבל זה פותר את העניין נכון ?
איזה איש מחשבים הלחיץ ואמר לי שלסין יש רוגלות שיכולות לצלם מהמחשב ממסך המחשב גם ללא צורך במצלמת המחשב או העינית שלה.
הוא סתם קשקש נכון ?
שוב תודה וסליחה על הפרנויה

רוב הזמן נח

Well-known member
תודה רבה.. אבל זה פותר את העניין נכון ?
איזה איש מחשבים הלחיץ ואמר לי שלסין יש רוגלות שיכולות לצלם מהמחשב ממסך המחשב גם ללא צורך במצלמת המחשב או העינית שלה.
הוא סתם קשקש נכון ?
שוב תודה וסליחה על הפרנויה
הדבר הכי טוב שהיו יכולים לעשות יצרני המחשבים זה לעשות במחשב מתג פיזי שמנתק את המצלמה והמקרופון. בדומה לעכבר במחשב שיש לו בתחתית מתג פיזי שמכבה אותו.

בוא ונעצור שניה , ננשום מלוא ריאותנו ונקרא שוב את מה שכתבת שאותו "איש מחשבים" אמר לך ..
"לסין יש רוגלות שיכולות לצלם מהמחשב ממסך המחשב גם ללא צורך במצלמת המחשב או העינית שלה"
גם שרוך של נעל עם אפס אינטיליגנציה היה אומר לך שמכשיר ללא מצלמה לא יכול לצלם ולא משנה כמה הוא ירצה בזה

המקסימום שאותו האקר שפורץ למחשב שלך יכול לעשות זה ללכוד את הפעילות של המסך שלך מה שאומר שיהיה לו צילומים של מה שאתה רואה בלבד
כלומר כל עוד לא משעמם לך לצפות תמונות עירום או סרטוני סקס שלך אז אין לך מה לדאוג ;) ;)

רוב הזמן נח

Well-known member
הוא שואל אם ייתכן שהמצלמה "רואה" לא דרך אחת העיניות אלא דרך עדשה קטנטנה שמתחבאת, למשל, בין אלפי הפיקסלים במסך.
א. זה לא חוקי להסתיר מצלמות במוצר.
ב. היו כבר יכולים לגלות את זה.

ג. זה היה מייקר את המוצר.

SicTransit

Active member
לא הבנתי את התשובה. אי אפשר לצלם שעינית המצלמה חסומה נכון ?
אזהרה: אני לא אופטיקאי ולא מבין הרבה בטלפונים.

פיקסל של טלפון הוא בסדר גודל של 0.1 מ"מ, ואכן אפשר לייצר עדשות קטנות יותר ולהחביא אותן בתור אחד הפיקסלים, אלא שבגודל כזה העדשה כנראה לא תהיה מאד מועילה כי הרזולוציה קשורה לקוטר העדשה. אולי הסינים יוכלו לדעת אם אתה בחדר מואר או חשוך, אבל לא הרבה יותר מזה.

האם אפשר לחקות את מה שהאטרופיזיקאים עושים עם טלסקופים ולחבר כמה עדשות כאלה שמפוזרות המקומות שונים במסך (כך שלא רואים השפעה שלהן על התמונות)? אני מנחש שהתשובה היא כן אבל יהיה מאד קשה להסתיר את המנגנון מעיניים בוחנות של הרשויות. אם אתה ראש המוסד וקיבלת במתנה טלפון אולי כדאי שמישהו יבדוק אותו לעומק, אבל לדעתי אין סיכוי שמנגנון יקר כזה מוטבע בטלפון רגיל שנמכר בכמה מאות דולר.

בנוגע לחשיבות שיש לייחס לדעתי אני מפנה שוב למשפט הראשון בהודעה.

evike

Well-known member
מנהל
חח, עוד מעט תגידו לי, שהמצלמה שלי שמנותקת מהמחשב (הוצאתי את כבל ה USB שלה מהמחשב), יכולה לצלם אותי ואת סביבת המחשב...
אני משתמשת מעט מאד במצלמה, וכשצריכה אותה פשוט מחברת את הכבל. ולא שיש לי מה להסתיר.
ובכל מקרה, העינית מכוונת לצד ולמעלה ויושבת גבוה על מדף, אותי היא לא יכולה לראות. (מחשב נייח)

שבת שלום.

רוב הזמן נח

Well-known member
חח, עוד מעט תגידו לי, שהמצלמה שלי שמנותקת מהמחשב (הוצאתי את כבל ה USB שלה מהמחשב), יכולה לצלם אותי ואת סביבת המחשב...
אני משתמשת מעט מאד במצלמה, וכשצריכה אותה פשוט מחברת את הכבל. ולא שיש לי מה להסתיר.
ובכל מקרה, העינית מכוונת לצד ולמעלה ויושבת גבוה על מדף, אותי היא לא יכולה לראות. (מחשב נייח)

שבת שלום.
במחשב נייח זאת לא בעיה. כי אפשר לנתק את המצלמה. אבל במחשב נייד וגם בסלולרי המצלמה קבועה על המכשיר ואי אפשר לעשות לה ניתוק פיזי. ואפילו לא הזזה למעלה. וזאת הבעיה.

evike

Well-known member
מנהל
אבל כשרוצים פרטיות, מה הבעיה לשים משהו על עינית המצלמה?

arseny92

Well-known member
מנהל
במחשב נייח זאת לא בעיה. כי אפשר לנתק את המצלמה. אבל במחשב נייד וגם בסלולרי המצלמה קבועה על המכשיר ואי אפשר לעשות לה ניתוק פיזי. ואפילו לא הזזה למעלה. וזאת הבעיה.
ניתן לכבות את מנהל ההתקן במנהל ההתקנים. עם מנהל התקן כבוי לא ניתן להשתמש בחומרה.

למעלה