שאלה קצת הזויה בקשר לשמש.

d e m o sthenes

New member
שאלה קצת הזויה בקשר לשמש.

חשבתי על שאלה שאני לא וידע אם היא טפשית או מעניינת. אז ככה, נגיד לדוגמא היום הטמפרורה בישראל בצהריים היא 20 מעלות צלזיוס. אז איך זה הגיוני שב 1000 מטר מעל פני הים נגיד הטמפרטורה נמוכה יותר? הרי "התקרבו" יותר לשמש והטמפרטורות אמורות לעלות. איך זה קורה שעל כדור הארץ חם יותר מאשר בגובה 5000 מטר מעל פני הים? הרי אנחנו קרובים ב 5000 מטר לשמש אז צריך להיות חם יותר, לא? תודה לעונים.

אמִיר

New member
אבל מתרחקים מהאדמה

והאדמה אוגרת את החום של השמש...(נדמה לי).

Alkhimey

New member
נכון

השמש מחממת את האדמה ובגלל זה למטה חם יותר. בגלל זה הערבים חמים לעומת השקרים שקרים. המרחק של 5000 מטר הוא זעום לעומת המרחק של כדור הארץ מהשמש והיות מסלול כדה"א הוא אליפטי, הוא במלא מתקרב או מתרחק מהשמש במשך היום למרחק העולה על המרחק הזה.

Alkhimey

New member
בעמקים בדרך כלל יותר קר מכמה סיבות

לא כל קרני השמש מגיעים לתחתית העמק, הדפנות כאילו מסוככות על העמק. יש זרימות אוור בחלק מהעמקים שמסיע חום החוצה. יש עוד כמה סיבות שאני לא מבין בהן הרבה אז אני לא אפרט.

Rtitan

New member
אתה מתייחס אך ורק...

לצפיפות שטף האנרגיה המגיע מהשמש בקרינה ומתעלם לחלוטין מאפקטי זרימת החום באטמוספירה שהיא בעלת אופי אחר לגמרי.

d e m o sthenes

New member
אה???? אני לא מתעלם מכלום כי אין

לי שמץ של מושג בנושא

סופאלין

New member
הנקודה היא מאוד פשוטה

הנושא שהעלית נכון. ככל שנתקרב לשמש נתחמם אבל זה לא הגורם היחיד שמשפיע על הטמפרטורה בתחום האטמוספירה המורגשת (שאם אני לא טועה זה בערך 80 ק"מ מעל פני האדמה פחות או יותר) ישנן תופעות נוספות שמשפיעות על הטמפרטורה וההשפעה של המרחק מהשמש במקרה הזה הוא זניח (תחשוב על 80 ק"מ מתוך משהו כמו 1600000 ק"מ - אם אני צודק במס' האפסים :)) הרי אם אתה בחלל בין כדור הארץ לירח ותסיר את החליפה, אתה תקפא במקום, למרות שאתה עשוי להיות קרוב הרבה הרבה יותר לשמש (וזה יקרה נראה לי אחרי שתתפוצץ)

pelegs

New member
סביר יותר שלפני שהוא יקפא הוא יתפוצץ

בכל זאת, בריק מוליכות החום נמוכה יותר

pelegs

New member
משל אוויר בצפיפויות שונות?

יכול להיות שאני מפספס לגמרי, אבל זה מה שזכור לי.

סופאלין

New member
מממ נראה לי שאתה מפספס אבל אולי זה אני

הסיבה שתתפוצץ זה בגלל שהלחץ שנובע מתוך הגוף שלך גבוהה בהמון מהלחץ בחלל (שלמעשה נראה לי די שואף לאפס) אני לא באמת באמת יודע מה יקרה קודם (אם תתפוצץ או תקפא) אבל סביר שהם יהיו מאוד קרובים אחד לשני ויקרו בסביבות ה- 5 שניות הראשונות של החשיפה

טל ר

New member
ולפני שהוא יקפא הוא גם ירתח

מאחר וטמפ' הרתיחה של המים יורדת עם הלחץ.

סופאלין

New member
אולי אבל לא נראה לי

לא בגלל שהתופעה לא יכולה להתרחש אלא רק בגלל שאין לה מספיק זמן להגיע לרתיחה לדעתי...

טל ר

New member
להגיע לרתיחה?

הרתיחה היא כמעט מיידית עם ירידת הלחץ, היא אינה מצריכה זמן, וזאת בניגוד לקפיאה, שעל מנת שהיא תתרחש על הגוף לאבד חום. איבוד חום מתרחש משתי סיבות: - קרינה (אין הולכה). - כאשר המים רותחים, הם "שואבים" את החום הכמוס שלהם מהרקמה שמסביבם, כך שהטמפרטורה יורדת עד שמגיעים לנקודת הקיפאון (ומרגע זה ואילך יש רק סובלימציה). הרתיחה מתרחשת מהר *מאוד*, אתה יכול לראות דוגמא בייבוש קפה בואקום. טל

סופאלין

New member
טוב יכול להיות

לא חשבתי על זה יותר מדי את האמת יותר הושפעתי מאיזה סרט אחד שראיתי לפני כמה שנים שאיזה אסטרונאוט אחד בו הסיר את המסכה שלו ואז הוא קפא תוך שניה והתפוצץ.

למעלה