שאלה קצת הזויה על עמותה מרחובות

• פותח הנושא tully
  • פורסם בתאריך

tully

New member
שאלה קצת הזויה על עמותה מרחובות

שלום אני בת 26 ומנסה להתחקות אחרי מבחן שהועבר ע"י עמותה פרטית ברחובות לפי 18 שנה (כשהייתי בכיתה ג) העמותה פנתה לבית הספר היסודי בו למדתי וקיבלה הסכמה לפנות לתלמידים לפי המלצת המורה. המחנכת שלי אז המליצה עלי ועל עוד חברה שלי ושתינו הלכנו לעשותאת המבחן בבי"ס ויצמן(גם בי,ס יסודי בעיר ). לאחר שעברתי אתה מבחן אמרו לי שאני מחוננת. כמובן שאמא שלי לא זוכרת כלום, והיום גם דיברתי עם המחנכת מכיתה ג' והיא זכרה אותי ואת הסיפור אבל לא את שם העמותה. השתתפתי בקורס כימיה שהעבירו מרצים ממכון ויצמן וגם השתתפתי בקורס מתמטיקה במדרשת פיינברג במכון (שם דווקא לא הצלחתי כל כך, אולי כי היה מבחן שדורש קשב ארוך) כל הסיפור מעניין אותי כי אובחנתי כסובלת מADHD אף כל תקופת היסודי הייתי תלמידה ממש מבריקה. והיום המחנכת אמרה שהיא תמיד אמרה עלי למורות האחרות "הלוואי שהיו 100 כמוה בכיתה". לא ידוע לי איזה מבחן זה היה (אני זוכרת רק קטע אחד ממנו בו הופיע ביטוי בעברית וציורים שונים והייתי צריכה להצמיד את הציור לביטוי (כלומר איזה ציור מבטא את תוכן הביטוי). אנימתכוונת לעשות עוד בירורים אבל אם למישהו פה ידועה על עמותה כזו שקיימת או התקיימה אשמח לשמוע פרטים כדי להצליח להתחקות אחרי תקפות המבחן ומשמעויותיו (האם באמת הייתי מחוננת או שסתם אמרו לי) למי שתוהה למה זה מעניין אותי עכשו: 1. עניין אישי כי אני לומדת פסיכולוגיה וזה מסקרן אותי 2. זה חשוב לאיבחון הפרעת הקשב תודה. אשמח לתשובה במסר כי אני משערת שלא יצא לי להיכנס לפורום הזה עוד הרבה.

atayen

New member
וואוו. הסיפור שלך ממש מרתק....

לחזור 18 שנה אחורה, לחקור מבחן שעשית, לדבר עם המורה שלך בכתה ג',וכל זה תחת השאלה אם את מחוננת והעניין של ה ADHD...וזה גם מלא נוסטלגיה. באמת יכולה לצאת לך מזה עבודה טובה בפסיכולוגיה,ולא רק :)

למעלה