שאלה קצת חריגה - אומנים בחו"ל

Arthur Dent

New member
שאלה קצת חריגה - אומנים בחו"ל

האם אתם מכירים מלחינים נוספים שיש להם סגנון דומה? אני מתכוון להחלפת הסולמות המפתיעה, לשפה המורכבת והאינטואיטיבית של האקורדים וכו'. בד"כ מה ש"מקבלים" ברדיו או שומעים "ברחוב" זה הבום-בום הרגיל (כי זה יותר חזק), או אנשים שבוכים על החברה שעזבה אותם, ואנחנו מפספסים אנשים ששרים בשפה אחרת עם סגנון מוזיקלי שצריך-להיות-שם-בשביל-להכיר. שאלה נוספת באותו סגנון: לאיזה עוד מלחינים תעדיפו להקשיב?

giba70

New member
ב-88FM אפשר להקשיב

ולהכיר אמנים שמלחינים בצורה דומה, גם אם לא ממש זהה. התחנה משדרת לא מעט ג'אז, אבל גם בתכניות שאינן מוקדשות לג'אז אפשר לשמוע אמנים שמלחינים בצורה מעניינת. קשה לי בדיוק להצביע על אמן שכותב דומה למתי כספי, כי מתי כספי כותב באמת בצורה מיוחדת, כמו שליוני רכטר, לדני רובס יש כתיבה ייחודית משלהם, אבל כתיבה ייחודית ואישית (למרות שלא מזכירה את מתי כספי) יש גם לאמנים כמו ג'ון קייל, ואן מוריסון, ניק דרייק, ג'וני מיטשל, ניל יאנג ועוד.

neti m

New member
אני חושב

שההפתעה שמוצאים במפגש הראשון עם המוסיקה של מתי היא מאוד נדירה, משהו מעבר לסגנון יחודי.את זה באמת קשה למצוא...אבל ישנם שני שמות בולטים:סנטה טום ג`ובים,ואצלנו כמובן סשה ארגוב.

shellyland

New member
תגיד,

על מי מהברזילאים היית אומר שיש לו סגנון דומה לשל מתי?

giba70

New member
לא חושב שיש משהו דומה

אבל אם יש מישהו שיש לו סגנון שמזכיר איכשהו את זה של מתי (או יותר נכון להפך) אז אולי שיקו בוארקה, בחלק מן השירים. קחי למשל את Vai Passar, בתור שיר סמבה קצבי שיכול להזכיר שירי סמבה של מתי כספי, קחי את Maria, Maria שיכול להזכיר אולי שירים שקטים של מתי. אפשר למצוא עוד דוגמאות.

המתגונן

New member
זה כי הם כולם גנבו ממתי :)

ואפרופו 88, כל שנותר לנו כעת הוא להמשיך לקוות שלא יסגרו את התחנה הזו . בעעע

למעלה