שאלה קצת חריגה, כדי לעקוף את המכס

שאלה קצת חריגה, כדי לעקוף את המכס ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שלום אני בטוח שיש פה כאלה , שניסו במיני דרכים לעקוף את המכס או חשבו על כל מיני קומבינות . אני מעוניין לקנות, מאי ביי, שעון שעלותו היא 150$ (לא כולל משלוח) . מישהו פה ניסה אולי לעשות איזו קומבינה עם אחד המוכרים באתר ? אני חשבתי על להציע למוכר , שהוא יעמיד למכירה את השעון בפחות מ- 50$ ואז אני אקנה . את שאר הכסף אני אעביר לו בדרך אחרת , העיקר שבקבלה או בחשבונית יופיע סכום שמתחת ל- 50$ . דרך אגב , אם במכס עוצרים לי את השעון ואני מראה להם שחשבונית הקנייה היא מתחת ל- 50$ , הם חייבים לשחרר את החבילה , ללא מיסים נוספים , או שהם יכולים עדיין לכפות עליי תשלום ע"פ שיפוט עצמי שלהם ולמרות שהחשבונית מתחת ל- 50$ ? יום טוב

latingate

New member
תשובה

המכס לא מחוייב לקבל את הערך המופיע בחשבונית הקנייה!! אם הוא חושב שהשעון שווה יותר, אז הוא יכול לגבות מיסים לפי המחיר הגבוה ביותר. זה נכון אגב גם אם לא ניסית לרמות את המכס, אלא סתם קנית בזול באופן חריג. יחד עם זאת, בדרך כלל בקניות קטנות יחסית כאלה של פריט בודד, המכס בד"כ לא עושה בעיות. ההצעה שאתה מתכנן לא רק מרמה את המכס אלא גם את eBay - כי בפועל המוכר ישלם במיקרה כזה - פחות עמלות ל-eBay בגין המכירה. סביר להניח שהמוכר לא יסכים לעשות זאת. דרך אחרת היא לשלם כרגיל ופשוט לבקש ממנו לצרף חשבון על סכום מופחת. ולא שאני מעודד גם את זה... אני בעיקרון נגד רמאויות מכל סוג

למעלה