שאלה קצת טיפשית: איך אני מאתר כתובת ip של ראוטר?

ספוקי

New member
שאלה קצת טיפשית: איך אני מאתר כתובת ip של ראוטר?

יש לי בבית מודם-ראוטר (D-Link 6740U). הראוטר הנ"ל מחובר באופן קווי לראוטר משני אשר יושב בקומה אחרת (Tp-Link 1043). השתמשתי במדריך של netcheif לצורך השרשור.

אני לא מצליח להתחבר להגדרות של הראוטר המשני (Tp-Link).
ניסיתי:
1. את הכתובת gateway כאשר אני מחובר אליו באופן אלחוטי.
2. את הכתובת gateway כאשר אני מחובר אליו באופן קווי.
3. את הכתובת שאני רואה ב-Static DHCP של הראוטר הראשי תחת Net/LAN.

איך אני יכול להתחבר לראוטר המשני בלי לעשות לו ריסט ולהחזיר אותו לכתובת המקורית של 192.168.1.1?

rafid1

Active member
מנהל
תוכנה מסוג PING SCANNER תאתר לך אותו

ועדיף - בחיבור ישיר חוטי אליו.

ספוקי

New member
שאלת המשך באותו נושא של ראוטר משני

כאשר חיברתי את הלפטופ שלי עם כבל רשת לראוטר המשני, ובמקביל ניתקתי אותו מהרשת האלחוטית, לא היה לי קישור לאינטרנט דרך החיבור הקווי (הופיע לי באייקון ליד השעון שאני מחובר לרשת אבל ללא אינטרנט).
מה יכולה להיות הסיבה לכך?

rafid1

Active member
מנהל
לא סביר שזה המצב. אין שוני בין חיבור חוטי לאלחוטי מבחינת

קישוריות לאינטרנט. אולי היית מחובר אלחוטית לנתב אחר...

ספוקי

New member
מה הקשר בין החיבור האלחוטי לקווי?

לא הגיוני שהייתי מחובר אלחוטית לנתב הראשי. כי כאשר אני ניתקתי את הנתב המשני מהחשמל הקליטה ירדה לקו אחד (בקושי) וברגע שחיברתי את הנתב המשני חזרה לחשמל חזרה לי קליטה מקסימלית.
ובלי קשר, אני ניתקתי את החיבור האלחוטי (disconnect) והייתי מחובר רק לאינטרנט קווי. ליד השעון כאשר פתחתי את החיבורים הזמינים הופיע לי חיבורים אלחוטיים זמינים ושאני מחובר קווי לחיבור ו-no internet conection.

rafid1

Active member
מנהל
בדיוק, מה הקשר לקישוריות לאינטרנט לאם זה קווי או אלחוטי

אל אותו נתב? אולי תבדוק את הקינפוג בPC שלך... למשל תבטל את הממשק האלחוטי לגמרי...

ספוקי

New member
טוב, מצאתי את הבעיה...

פרוטוקול ה-TCP של כרטיס הרשת היה מוגדר ל-IP מסויים של העבודה שלי. אצלי בעבודה לכל מחשב יש IP קבוע וכל מחשב צריך להיות מאושר ברשת ע"י האדמין. אני בקושי משתמש בלפטופ שלי בעבודה אבל היו כמה פעמים שלקחתי אותו איתי ולכן הוא היה מוגדר להתחבר לרשת אצלנו.
כאשר שיניתי את ההגדרות לקבל IP ו-DNS אוטומטית זה הסתדר.

rafid1

Active member
מנהל
פשוט,אתה רואה?כשאתה משקיע במקום הנכון אתה מוצא את הבעיות ;)

למעלה