שאלה קצת מביכה

• פותח הנושא xls
  • פורסם בתאריך

xls

New member
שאלה קצת מביכה

איך לעזאזל רוחצים ילדה בלי שישרוף לה הפות. הילדה שלי צורחת מגיל שנתיים או שלוש כשרק מקרבים יד עם סבון או ספוג לקרבת האיזור. פשוט לא ניתן לעשות כלום חוץ מאשר לשטוף במיים. וכמובן שמדובר בסבון מיחד לילדים שאינו גורם גירויים וכו. האם זה נורמלי? יש רעיונות להתמודדות? תודות

odeia

New member
אצלנו אותו הדבר, ואם אני רוצה לנקות

לה שם עם קיסם, כמו בינקות, היא לא נותנת לי, היא ישר בוכה. אשמח גם לקבל רעיונות לניקוי האזור.

zimes

New member
שתרחוץ בעצמה?

עם הרבה מים, עם משהו נעים אולי - בד פלנל? צמר גפן? אם מנקים טוב אחרי קקי, אין מקור לזיהום - פיפי יורד במים מהעור בלי בעיה.

odeia

New member
צ´ימעס, גם לילדות קטנות יש הפרשות

מהוגינה וחייבים לנקות. כל זמן שהיא היתה קטנה, הייתי מנקה עם קיסם. כיום היא לא נותנת לי לעשות את זה וזה מאוד מפריע לי. חוץ מזה, אצלה יש בעיה של פעם בכמה זמן שורף לה מאוד ואדום לה מאוד, אני מאמינה שאם הייתי מנקה יותר שם, אולי זה היה נמנע.

שירי ל

New member
עם קיסם? ../images/Emo12.gif

אני לא מתקרבת לשם עם הדברים האלה... אם אני מנקה אותה מקקי אני מנקה עם מטלית לחה נקיה ובודקת שהיא באמת יוצאת לבנה - ואם זה באמבטיה אז בספוג שיש עליו סבון.

odeia

New member
עם קיסם אוזניים של ילדים מנקים

בין השפתיים, כי תמיד יש שם בפנים ליכלוך, אני לא מנקה בתוך הווגינה אלא רק מסביב, כי גם לילדות יש הפרשות.

טלגל

New member
גם לי לא נשמע טוב רעיון הקיסם,

לא בגיל צעיר ולא כשיותר גדולים, אם שורף לילדה או שהיא צורחת כשנוגעים לה באיזור עם סבון צריך לחזור ולשים לה משחה נגד גירויים (כשל התינוקות) אחרי הרחצה, גם קצת טלק עוזר, ולילדה גדולה אפשר לתת לשים לבד. בכל אופן הכי טוב לשטוף במים ואז לייבש טוב לפני ששמים משחה או טלק.

מלמלה

New member
אני מנקה עם מים וסבון

ביד שלי ולא עם קיסם אם היא לא רוצה כדאי לכבד אותה וגם אצלנו מופיע מדי פעם אודם וצריבה אז אני מנקה לה עם צמר גפן רטוב, אחרי המקלחת ושמה מעט ביבפסטה כן גם היום בגיל 5 והכיוון מהקדימה כלפי אחור תמיד!!!!

odeia

New member
אני מורחת במצבים כאלו לילדה

משחה בשם: אלופרופוליס, זה שילוב של אלוורה ופרופוליס. מאוד עוזר מהמריחה הראשונה.

zimes

New member
אבל חייבים סבון?

מה שטלגל אמרה נשמע סביר. מה שאנחנו עושים, (עדיין עם חיתולי קקי, אוף!) זה מנקים עם צמרגפניק של איפור טבול במים ומקופל, עד שלא נשארות שאריות. ד"א - אם שורף הסבון, זה אומר שיש בעיה, לא? (ואז בייבי פסטה נשמע כמו פתרון טוב.)

odeia

New member
בואו נעשה סדר בדברים..............

כשאודיה היתה תינוקת היינו רוחצים עם מים וסבון, אחרי המקלחת מנקים עם קיסם. (הקיסם - המלצה של רופא ילדים ועוד כמה מביני דבר). כיום, כשאודיה גדולה, היא מנקה לה לבד עם מים וסבון, היא לא נותנת לי לנקות לה עם קיסם, למרות שזה מומלץ, כי הנקיון העצמי בגיל הזה, לא מספיק. אשמח לשמוע איך מלמדים ילדה לנקות בין השפתיים של הפות, דבר שכרגע היא לא רוצה. פעם בכמה זמן, אין לזה קביעות, גם שורף לה ואז אנחנו שמים את המשחה שהמלצתי בהודעה אחרת כאן בשירשור.

שירי ל

New member
אולי פשוט ללמד אותה לנקות טוב טוב ע

עם ספוג רך- כזה שנכנס לכל החריצים...

ימימה

New member
בלי סבון!

עצה שניתנה לי על ידי גניקולוג, ונכונה גם לנשים וגם לילדות: את הפות לא רוחצים בסבון! רק במים נקיים! מדובר באזור שהוא בטבעו חומצי, והחומציות מגינה עליו מפטריות וזיהום. הסבון הוא בסיסי, ולכן מבטל את החומציות = ההגנה הטבעית של המקום. (לנשים אפילו מומלץ לשטוף מדי פעם עם כוס מים מהולים בכף חומץ!) אם שורף לה, יתכן שיש לה דלקת וכדאי לבדוק אם אין לה תולעים, שלעתים הן הסיבה לזיהום - הן יוצאות בלילה, גורמות לגרוד, והגירוד מזדהם והופך מודלק - לנו היה נסיון כזה. לתולעים יש טיפול מאד פשוט. אצלנו זו בעיה שחוזרת מדי פעם (אודם ושריפה) ואני מורחת לה כמו שהציעו כאן, אחרי המקלחת, קצת דזיטין שעושה קסמים. אם ממש אדום לה, כדאי אפילו לפנות לרופא ולקבל משחה נגד זיהום, כי אם אין בעיה, גם שטיפה עם סבון לא אמורה לשרוף (אבל שוב - ממש לא מומלצת).

ציפי ג

New member
לא פעם ראשונה שאני שמחה ../images/Emo104.gif

אבל גם אני די מרוצה שאני לא מכירה את הבעיה.

למעלה