שאלה קצת מוזרה...אך זה המקום היחידי שעלה

בלאגנית

New member
שאלה קצת מוזרה...אך זה המקום היחידי שעלה

בדעתי לשאול. קניתי פה בארץ, בחנות שמוכרת מוצרים מהמזרח הרחוק, פסל שעשוי מגזע עץ בלתי מעובד ומעליו נחש. גובהו חצי מטר,משהו ממש יפה. הבאתי הביתה להראות להורים והבנתי מהם שיכולות להיות שם תולעים בתוך העץ שיכולות לאכול רהיטי עץ שיש לנו בבית,כי העץ לא מעובד. לא עברו עליו עם לקה או משהו כזה, זה גם לא פסל מעץ שגילפו , פשוט לקחו את גזע העץ כמו שהוא וייבאו אותו לארץ. ריססנו את גזע העץ הזה (חצי מטר גובהו) בספריי נגד ג'וקים ושמנו את זה במרפסת. בימים הקרובים אמורים לצאת תולעים מהעץ הזה באם ישנן. מה עוד ניתן לעשות כדי לטפל בתולעים אם ישנן? אבא שלי שמע על עישון עץ..שמכניסים עץ לחדר והעשן הורג את התולעים... וכשמוציאים את העץ מאותו חדר לאחר כמה ימים הוא ללא תולעים... מה אתם ממליצים לי לעשות?

yulevi

New member
עצה

תחזירי לחנות דחוף,כדי להדביר יש לברר אצל מדבירים מוסמכים מי יכול להדביר לך פריט בודד,ואינני בטוח שיהיה כדאי כלכלית.בכל מקרה תרחיקי את זה ממוצרי עץ אחרים בדחיפות

arsar

New member
קצת קשה לייעץ מבלי לראות את המוצר או את ה-

חרירים שהחרקים קדחו בפני העץ. כמובן שהדרך היחידה היא לא ריסוס או מריחה - אלא אידוי בגזים רעילים, וזה בדרך כלל תפקיד של איש מקצוע. יש דרך אחרת שאני נוהג לבצעה ותמיד בהצלחה - אבל לצערי איני מרשה לעצמי לגלות זאת לאדם שאיני מכיר שכן הדרך מאד מסוכנת לאדם שאינו רגיל בעבודות מעין אלה. מצטער ובהתלחה.

בלאגנית

New member
תודה לכם על תגובותיכם אז ככה-

את הפסל אני לא אחזיר כי הוא מצא חן בעיני. צלצלתי לחנות בקשר לעניין הזה. המוכרת אמרה שכנראה טיפלו בעץ כי כשהפסל עמד בחנות לא נראו חרירי עץ שאומר שיש שם תולעים. אם היו נראים סימני אכילה בסביבות הפסל הם היו מחזירים מיד לספק כך אמרה. asar חשבתי להתייעץ עם אנשי מקצוע שמבינים בעניין שיעזרו לי מה לעשות וקצת קשה לי עם התגובה שלך כי אתה בעצם לא מגלה לי את הפיתרון :)

arsar

New member
האמיני לי שזה רק מטעמי בטיחות

התקשרי אלי במסר - באופן פרטי אין מניעה.

arsar

New member
הדרך הטובה ביותר לבחון האם יש חרקי עץ -

הניחי את המוצר על משטח כהה.אם תמצאי לאחר מספר ימים אבקה בסביבות המוצר - הרי שיש לך חרקים בפנים ואז חייבים טיפול! אם לא תמצאי אבקה - ייתכן ואין חרקים - אבל לא בטוח. בנוסף - חפשי חורים בעץ - חרירים קטנים עד מזעריים. קחי נר והמסי טיפות דונג לסתום את כל החורים. אם לאחר מספר ימים לא מצאת חורים חדשים או אבקה - מותר להניח שהמוצר נקי.

פפו

New member
גם שומעים

משולחן שבניתי מסיסם הודי נשמעו קולות כרסום במשך הלילה. בבדיקה הסתבר שתולעי העץ מחבבים את החלק הלבן של העץ. במקרה שה היות והלבן היה בשוליים ניסרתי אותו והבעיה נפתרה

arsar

New member
בהחלט נכון. אני לא שמעתי במקרה מסוים אבל

אשתי אכן שמעה.

yeka1

New member
הדברת חרקים בעץ

הדרך הטובה ביותר לדעתי וזה מה שעשיתי עם פסלים שהבאתי מקניה זה לפנות למדביר מיקצועי שטיפל בעץ בעזרת רימון עשן למטרה הזאת בהצלחה

בלאגנית

New member
תודה על התגובות, מישהו יודע מה הסדר גודל של

המחיר להדברה? הפסל עם העץ הוא בגובה חצי מטר , והקוטר זה איזה 5 ס"מ משהו כזה והמדבירים הם שבאים ואוספים את הפסל ממני או שאני באה אל המדבירים?

milch

New member
את מביאה את הפסל למדביר

גודל כזה אני מעריך לפי נסיוני כ-150 ש"ח. 72 שעות והפסל שלך לתמיד. הכי חשוב, שהמדביר מיקצועי, בעל רשיון ויש לו ידע בתחום הזה. ראיתי שאת מאיזור חיפה, שולח לך פרטים במסר לגבי מדביר שאני עובד איתו שנים רבות ללא תקלות.

למעלה