שאלה קצת מוזרה - וייפי למחשב נייח

שאלה קצת מוזרה - וייפי למחשב נייח

שלום.

יש לי מחשב נייח שאני רוצה להעביר מהמקום שיושב כרגע בסמוך לראוטר (ומחוסר אליו עם ישירות עם חוט) למקום מרוחק יותר.

לא רלוונטי לחבר שם את הראוטר עם חוט או להעביר את החוט.

יש דרך להתחבר עם רכיב כלשהו חיצוני לראוטר, שיהפוך להיות עם וייפי

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אחדד את העיניין

כי קיבלת שתי הצעות לדרכים שונות ..

וויפיי אלחוטי..הוא טוב בתנאי שיש לו תנאים טובים לקליטה..משמע צריך לעשות בדיקה של הקליטה באותו מקום בו יהיה המחשב..עם הסמארט פון למשל עם האפליקציה בקישור..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en_US

רק אם האות גבוה אפשר כרטיס רשת אלחוטי ..רצוי אחד טוב עם קליטה חזקה. או להשתמש באמצע במגדיל טווח..או ראוטר חזק יותר ..ועדיפה רשת 2.5 ולא 5 .

במידה ולא אז אינטרנט על רשת חשמל זה פתרון יותר טוב ..פה צריך לברר את מצב הפאזות בבית יש ציוד אחר לחד פאזי ושונה לתלת פאזי...

לחדר ממ"ד לדעתי כבר עדיף רשת על חשמל..זה מראש מבטל את ההפרעות של קיר עבה מחוזק...

בכל מקרה אפשר להתחיל מהפשוט והזול..בדיקה עם התוכנה אם הכל טוב מתאם רשת אלחוטי כלשהוא יהיה זול ויעיל. אם לא אז צריך לחשוב על מגדיל טווח או ראוטר חזק יותר ( המינוס שהוא פרטי ואין תמיכה של החברות תשתית/ספק) + כרטיס אלחוטי ..או רשת על חשמל . אני לא בדקתי מה יותר יקר..תבדוק במידת הצורך.

אם הכל סינית ומסובך עדיף מראש להביא בעל מקצוע שיעשה את הבדיקות ויציע מה יהיה הכי טוב לבית שלך ולצרכים.

dudi4321

Active member
דונגל USB שכולל אנטנה או אנטנות.

היה לי אחד ממש פיצפון, עבד מצויין. אבד לי בבית

יש באיכויות שונות.
&nbsp
ואפשר גם ללא אינטרנט בבית (לא WIFI), למשל לטייל בעולם או ברחבי הארץ. עם דונגל שכולל SIM למשל 4G LTE
מכניסים סים מגדירים וגולשים.

סתם שאלה לגבי הטיולים

לא כ"כ הבנתי מה זה הרכיב הזה ואיך בדיוק זה מתחבר לרשת?

אם יש וייפי אז צריך גם סיסמה בשבילו - ואת זה אפשר לעשות רק עם הסמארטפון.

dudi4321

Active member
זה דונגל שמכיל כרטיס SIM

מגדירים גם מתוך קובץ התקנה שנמצא בתוך זכרון הדונגל.
בעקרון אפשר ממכשיר סלולרי להגדיר שיבצע hot spot ואז בWIFI אפשר לגלוש על הסלולרי שנמצא סמוך למחשב שיש בו ריב WIFI
ככה אפשר גם בחול, טיולים
&nbsp

dudi4321

Active member
בכלל לא מוזר. יש לוחות אם הכוללים רכיב ומודול WIFI

מחברים אנטנה אחת או כמה וגולשים.

תודה על ההסברים המפורטים. אני מחפש משהו פשוט שמתחבר

ל USB. במקום שיש בו קליטה די טובה.

משהו פשוט, זול ושעושה את העבודה.

אשמח לקבל המלצות לרכיב ספציפי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אם אתה רוצה בבקשה

&nbsp
אני ממליץ על זה לא על איזה התקן זול , הוא בא עם אחריות מסודרת שלוש שנים
&nbsp
מתאם רשת אלחוטי Edimax EW-7822UAC AC1200 Dual-Band USB 300Mbps + 867Mbps
&nbsp
כל התקנים המתקדמים ..גם למהירויות גבוהות מעל 200 מגה ..מוכן לעתיד אם לא לעכשיו..
אבל אני ממליץ קודם כל שוב לבדוק עם האפליקציה שנתתי אם בכלל יש קליטה ואיך היא...

למעלה