שאלה קצת מוזרה על פירוק בטון

אם פי 3

New member
שאלה קצת מוזרה על פירוק בטון

יש לנו בכניסה לבית הנוכחי, שיפוע בטון (כדי לעלות למרפסת עם אופניים וכד') עם טביעות ידיים, של בכורינו, כשהיו בני חצי שנה. האם יש דרך פשוטה להעביר את חתיכת הבטון הזו, לבית החדש? הכוונה היא לפתרון פשוט וזול - כי לא נשקיע בזה הרבה, אבל זה בכל זאת יהיה nice to have גם בעתיד. (יש כמה דברים בבית הזה, שיהיה לי קשה לעזוב. דברים שאי אפשר להעביר.... לעומת הרבה דברים שאשמח מאד לעזוב...).

שאלה של גודל ומשקל עקרונית שכמובן ניתן. רק תשאר שאלה של עלויות. תמונה תעזור יותר.

אם פי 3

New member
לא נראה לי שיראו משהו בתמונה

אם מדובר על כל יחידת הבטון שנוצקה באותו זמן, זה פחות ממ"ר (בערב, כשאראה את זה שוב, אוכל להעריך יותר מדויק או למדוד), בעובי מ-0 ועד 20-30 ס"מ. השטח ה"מעניין" עצמו, הוא בערך 20-30 סמ"ר (תביעות ידיים של שני תינוקות+שמות ותאריך).

mol3

New member
החתיכה המתוארת בסה"כ כ- 35 ק"ג

אין שום בעייה לחתוך ולהעביר. לקחתי בחשבון את כל המידות 0.3 מ' והחישוב הוא 35 ק"ג (מעוגל) = 2,500 ק"ג * 0.3 * 2 / 0.3 * 0.3.

fireman

New member
אפשר לנסר את הקטע ההוא

באמצעות דיסק יהלום ולהעביר אותו לאן שתרצו. הבעיה היא הגודל....יותר גדול = יותר כבד.

תעשה יציקת גבס של המקום

אחר כך תוכל להטביע אותה בבטון החדש ויהיו לך אותן הטביעות ידיים וליד הטביעות הישנות תוכל להטביע חדשות .

אם פי 3

New member
תודה! זה נשמע לי כמו רעיון פשוט

לביצוע, ובעיקר זול ואולי גם יצא מוצלח (למרות שהבטון די מגורען, מקווה שלא יהיו יותר מדי עיוותים). ובהחלט יש כוונה להטביע גם חדשות.

תמרח קצת שמן לפני היציקה שהגבס

יפרד בקלות . יציקת הגבס תעתיק לך די במדוייק את מה שיש . אולי לאחר שתוציא אותה תוכל ללטש קצת את הבליטות הקטנות אם תרצה בכך

למעלה